Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Προς αναβολή το Eurogroup της 17ης Νοεμβρίου για την 6η δόση - Δεν κάνουν πίσω για τις γραπτές εγγυήσεις οι Βρυξέλλες



Πηγή: www.bankingnews.gr
(upd)Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Eurogroup με κύριο θέμα την απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, εάν η χώρα δεν αποστείλει στις Βρυξέλλες τις γραπτές εγγυήσεις που ζητώνται μετ' επιτάσεως.
Οι Βρυξέλλες παραμένουν αμετακίνητες στη θέση τους για απαίτηση γραπτών εγγυήσεων από την ελληνική πολιτική ηγεσία.
Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση του Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου. 
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς συνεχίζει να αρνείται να υπογράψει την επιστολή, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει η τρόικα να αρκεστεί στις προφορικές δεσμεύσεις του.
Η επιμονή της Ε.Ε. στην έγγραφη δήλωση των πολιτικών ηγετών προβληματίζει ιδιαίτερα τη Συγγρού καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εντείνει τις αντιδράσεις που υπάρχουν -σιωπηρά ακόμα στο σύνολο τους- για την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμo. 
Ο Α.Σαμαράς έσπευσε να προλάβει πριν οι γκρίνιες γίνουν αντιδράσεις να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπάρχει δική του υπογραφή σε ένα τέτοιο κείμενο τονίζοντας ότι πρόκειται για θέμα εθνικής αξιοπρέπειας. Η εναλλακτική λύση που ενδεχομένως ο κ.Παπαδήμoς θα μεταφέρει είναι μια επιστολή του προέδρου της Ν.Δ. με την οποία θα επαναλαμβάνει όσα μέχρι τώρα έχει τονίσει και δεσμευτεί δημοσίως.Ότι δηλαδή θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας.

(πρώτη ενημέρωση: 15/11 20:48)

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: