Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κεντρικό ΚΕΠ Χαλανδρίου: Συλλογή Λογαριασμών ΔΕΗ για μαζική προσφυγή



Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου
Σήμερα 27 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό ΚΕΠ του Χαλανδρίου η εκδήλωση-συζήτηση της Λαϊκής Συνέλευσης Χαλανδρίου σχετικά με το Δίκτυο Αλληλεγγύης και άρνησης πληρωμών. Ήρθανε και συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις και τοποθετήσεις δεκάδες άνθρωποι. Ακούστηκαν όλες οι πτυχές του θέματος (νομική, τεχνική, πολιτική, κινηματική) και προτάθηκαν συγκεκριμένοι τρόποι για τη συνέχιση του αγώνα μας τόσο ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ όσο και για τη γενικότερη  αυτοοργάνωσή μας . Επισημάνθηκαν οι μέχρι τώρα αναδιπλώσεις και ψευτοϋποχωρήσεις του κράτους  μπροστά στο διογκούμενο κίνημα άρνησης πληρωμών, τονίστηκε ότι το ζήτημα έχει και νομική πλευρά αλλά είναι πρωτίστως πολιτικό και συλλογικό, ενώ ταυτόχρονα οι περισσότεροι και οι περισσότερες έκριναν αναγκαία την κλιμάκωση της προσπάθειας.


Μαζεύτηκαν δεκάδες τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις και προγραμματίστηκαν επόμενες συναντήσεις με την προτροπή όλοι και όλες να εμπλακούμε προσωπικά και να μην αναθέτουμε σε κανέναν να μας λύσει τα προβλήματα για (το) λογαριασμό μας.
Υ.Γ. Σχόλιο συντάκτη:  Ανοίξαμε λογαριασμούς με το κράτος και με αφορμή το εκβιαστικό χαράτσι του και πρέπει να τους κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο κι όχι πριν καλά καλά γευτούμε τη διαφαινόμενη νίκη και το ρήγμα που θα συνεπάγεται να πανηγυρίσουμε για τα ημίμετρα με τα οποία οι κρατούντες προσποιούνται ένα κοινωνικά ευαίσθητο πρόσωπο.

Τρίτη 29 Νοέμβρη 18:00-20:00 στο κεντρικό ΚΕΠ του Χαλανδρίου απέναντι απ’ την παιδική χαρά στο παλιό δημαρχείο θα συλλέγονται από ενδιαφερόμενους για το νομικό κομμάτι του αγώνα συμμετέχοντες στη Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου τα δικαιολογητικά για μαζική προσφυγή κατά του τέλους ακινήτων της ΔΕΗ.

Τετάρτη 30 Νοέμβρη από τις 09:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων όλοι και όλες για συμπαράσταση στους 15 συλληφθέντες της κατάληψης της ΔΕΗ μεταξύ των οποίων και ο συμμετέχων στη Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου Κώστας Χ. Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξής τους.
Κάθε Τετάρτη στις 19:30 στο στέκι της Αβέρωφ 7Α  ελλείψει για την ώρα  άλλου πρόσφορου χώρου μια πρωτοβουλία ανθρώπων θα βρίσκεται για να δίνει σε κάθε ενδιαφερόμενο και ενδιαφερόμενη τεχνικές συμβουλές για το ρεύμα, γενικές οδηγίες για εξοικονόμηση της κατανάλωσης, αλλά και για να επισκευάζει χωρίς αντίτιμο ηλεκτρικές συσκευές.

Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 19:30 στον ίδιο χώρο θα γίνει η Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου, όπως κάθε Πέμπτη. Εκεί αυτοί και αυτές που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με το νομικό κομμάτι του αγώνα θα συλλέγουν και πάλι δικαιολογητικά για μαζική προσφυγή.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας κατά του χαρατσιού ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.  Υπάρχει κάλεσμα από φορείς, συλλογικότητες και συνέλευσεις για συγκέντρωση στις 09:30 έξω απ’ το Συμβούλιο της Επικρατείας, Πανεπιστημίου 47. Την ίδια μέρα στις 18:00 έχουν καλέσει σε συνέλευση στο Πολυτεχνείο.

Σάββατο 3 Δεκέμβρη 11:00-13:00 στο ΚΕΠ και πάλι θα συλλέγονται από ανθρώπους της Λαϊκής Συνέλευσης Χαλανδρίου τα δικαιολογητικά για μαζική προσφυγή κατά του τέλους ακινήτων της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: