Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η ΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!


Κ Α Λ Ε Σ Μ Α 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»
29/11/2011 – 10:00 π.μ.
ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Γ.Ν.Α., ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤA ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΚΙΝΗΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ»,    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Πρωτοβουλία Γυναικών
ενάντια στο Χρέος & στα Μέτρα Λιτότητας
Η ΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!
ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ!
Άμεση αναστολή της πληρωμής του χρέους!
Τα λεφτά μας όχι στα τοκοχρεολύσια των τοκογλύφων/πιστωτών αλλά στην υγεία, στη παιδεία, στις δημόσιες υπηρεσίες!

2011-11-25_protovoulia_gynaikes_xreosΕίναι η γέννα εμπόρευμα; Και βέβαια είναι, μας απαντάνε οι άθλιοι μνημονιακοί κυβερνήτες μας, σπεύδοντας να θέσουν εκατομμύρια ανασφάλιστες γυναίκες αυτής της χώρας αντιμέτωπες  με το πιο απάνθρωπο δίλημμα:
Αν πληρώσω γεννάω - αν δεν πληρώσω δεν γεννάω!!!
Τι κι αν η καλπάζουσα φτώχεια -που αυτοί οι άθλιοι προκαλούν- έχει για συνέπεια να μειώνονται συνεχώς οι γεννήσεις σε αυτή τη χώρα(-15%). Τι κι αν η ανέχεια κάνει όλο και πιο πολλές ελληνίδες να ξεγεννούν  στα δημόσια μαιευτήρια (+15%). Οι κυβερνήτες μας όχι μόνο τριπλασιάζουν το κοστολόγιο του τοκετού στο δημόσιο και καλλιεργούν (άραγε για πόσο ακόμα;)  την ασάφεια γύρω από το τι θα πληρώνουν ή δεν θα πληρώνουν οι ασφαλισμένες, αλλά και αποφασίζουν και διατάσσουν ότι μερικά εκατομμύρια ανασφάλιστες θα πρέπει να πληρώνουν από την (άδεια) τσέπη τους αν θέλουν να γεννήσουν!


Όμως, προσοχή: Έτσι που πάνε τα (νεοφιλελεύθερα) πράγματα, πόσοι άραγε θα είναι οι ασφαλισμένοι και οι ασφαλισμένες αύριο, μεθαύριο ή έστω σε μερικά χρόνια; Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι όσες και όσοι μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας καταδικάζονται να μείνουν ανασφάλιστοι από τις μνημονιακές «(αντι)μεταρρυθμίσεις» των άθλιων κυβερνητών μας, τότε η απάντηση δεν αφήνει καμιά αμφιβολία: οι σημερινές, αυριανές και μεθαυριανές γυναίκες σε ηλικία να τεκνοποιήσουν θα είναι στη πλειοψηφία τους ανασφάλιστες. Και άρα, θα είναι  ακριβώς αυτές που θα πρέπει να πληρώνουν αν θέλουν να γεννήσουν!...

Η βαρβαρότητα του τροϊκανού καπιταλισμού σε όλη τη μεγαλοπρέπειά της. Το πιο στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα, εκείνο της μητρότητας, το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέγει αν θέλει ή όχι να τεκνοποιήσει, να γίνεται εμπόρευμα σε ένα νοσοκομείο που μετατρέπεται σε επιχείρηση που –όπως λένε- πρέπει να λειτουργεί με τα διαβόητα «ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια» τους!  Και γιατί, τους ρωτάμε, πρέπει να συμβαίνει αυτό; Μα, μας απαντάνε, επειδή το κράτος δεν έχει πια σάλιο καθώς το έχει βουλιάξει το χρέος του.

Η απάντησή μας είναι κατηγορηματική: Όχι, χίλιες φορές όχι!  Ούτε αυτό το  δημόσιο χρέος είναι κάτι σαν…φυσικό φαινόμενο που δεν μπορείς να αποφύγεις, ούτε το ελληνικό κράτος είναι καταδικασμένο να το πληρώσει. Αν μάλιστα οι κυβερνήτες μας έκαναν απλώς ό,τι έχουν ήδη κάνει μικρότερα και πολύ πιο αδύναμα κράτη (όπως π.χ. η Αργεντινή ή ο ακόμα πιο μικρός Ισημερινός στη Λατινική Αμερική), που κατάγγειλαν το χρέος τους και αρνήθηκαν να το πληρώσουν, τότε θα συνέβαινε σχεδόν αυτόματα το εξής: τα δισεκατομμύρια ευρώ που πληρώνουμε κάθε μήνα στους τοκογλύφους πιστωτές για τοκοχρεολύσια του ελληνικού δημόσιου χρέους, θα πηγαίνουν κατευθείαν στην καταρρέουσα ελληνική παιδεία, στα δημόσια νοσοκομεία και μαιευτήριά μας, στις μεταφορές, στο περιβάλλον, δηλαδή στην ανακούφιση και βελτίωση της καθημερινής μας ζωής!

Να λοιπόν ποια είναι η άμεση σχέση της πάλης ενάντια στο χρέος με όλα τα μεγάλα προβλήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας. Παλεύοντας για τον ανεξάρτητο λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, παλεύουμε για να αποκαλυφθεί, από εμάς τους «από κάτω»,  ποιο είναι εκείνο το (πολύ μεγάλο) μέρος του που όντας σκανδαλώδες, παράνομο, απεχθές και αντισυνταγματικό δεν πρέπει να πληρωθεί, ακριβώς όπως έχει ήδη γίνει αλλού στο πλανήτη μας. Και όλα αυτά με ένα ξεκάθαρο στόχο: τα αστρονομικά ποσά που θα εξοικονομούνται, να πηγαίνουν αμέσως όχι πια στις τσέπες των ντόπιων και ξένων πιστωτών/τοκογλύφων αλλά στην ανακούφιση των αμέτρητων φτωχών και σε επενδύσεις στην υγεία, στη παιδεία, στο πολιτισμό, στη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών. Δηλαδή, σε όλα αυτά που κάνουν τη ζωή μας πιο ανθρώπινη.
  • Η γέννα δεν είναι προνόμιο για τους πλούσιους!
  • Γυναίκες εμπρός, δωρεάν τοκετός!
  • Άμεση αναστολή της αποπληρωμής του χρέους! 
  • Τα λεφτά των τοκοχρεολυσίων να πάνε αμέσως στην υγεία, στη παιδεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στο περιβάλλον και στο πολιτισμό!


Πρωτοβουλία Γυναικών
ενάντια στο Χρέος & στα Μέτρα Λιτότητας
Για κάθε επαφή:
womenagainstdebt@gmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Τηλ: 693-2295118

Δεν υπάρχουν σχόλια: