Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Γερμανοί και ζητούν παραδειγματική τιμωρία ακόμη και με αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ



ΠΗΓΗ: bankingnews.gr
Παρά το γεγονός ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία οι πολιτικές ηγεσίες αναλήφθηκαν από τεχνοκράτες, οι αγορές έχουν αρχίσει να αμφισβητούν πλέον ανοιχτά τη συνέχιση, τουλάχιστον υπό αυτό το πρόσωπο, της ευρωζώνης.
Ήδη ο γερμανικός τύπος αναφέρει όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, με την εφημερίδα Die Welt να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η θεωρία του «μαζί ξεκινήσαμε, μαζί θα καταστραφούμε» δεν μπορεί να είναι «κόλλα που θα κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη».
Την ίδια ώρα η γερμανική επενδυτική τράπεζα Berenberg αναφέρει ότι «θα πρέπει να ηχήσει το καμπανάκι συναγερμού για τη Γαλλία». Τόσο η γερμανική τράπεζα όσο και το ευρωπαϊκό κέντρο μελετών Lisbon Council δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο εφησυχασμού: η πιστοληπτική αξιολόγηση της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας της ευρωζώνης κινδυνεύει.
Πάντως η Die Welt θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει κάθαρση. «Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως την Ευρωζώνη, η έξοδος για τις χώρες κρίσης δεν είναι πλέον ταμπού. Αν η Ιταλία δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις πρέπει επίσης να αποκλειστεί. Αυτό βέβαια θα έφερνε περισσότερη ταλαιπωρία για τους Έλληνες από αυτή που περνούν τώρα με τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό όμως θα έκανε άλλες χώρες όπως την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία να πιεστούν πραγματικά να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις».
Την ίδια ώρα, με 9 ψήφους κατά και 10 αποχές το κομματικό συνέδριο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ψήφισε την πρόταση που προβλέπει εθελοντική έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη. «Σε περίπτωση που μια χώρα είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να εφαρμόσει τους κανόνες που διέπουν το κοινό νόμισμα, τότε της παρέχεται η δυνατότητα, -σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας για την έξοδο από την ΕΕ- να βγει από την ευρωζώνη χωρίς όμως να εγκαταλείψει την ΕΕ», αναφέρεται στο κείμενο της σχετική πρότασης που αποδέχθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία οι σύνεδροι στη Λειψία.

www.bankingnews.gr

3 σχόλια:

ange-ta είπε...

καιρός είναι να φύγει η Γερμανία απο την Ευρωζώνη και από την ΕΕ.

grsail είπε...

Βρε παιδιά, το υπερσυντηρητικό Γερμανικο κόμμα που σε 10 μήνες μπορεί να μην το ξέρει ούτε η μάνα του, "ψήφισε μιά πρόταση" για ζήτημα που αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση που προϋποθέτει ριζική αλλαγή της Ευρωπαϊκής συνθήκης και που στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση που θα γινόταν από τις 27 χώρες αποδεκτό θα έπερνε χρόνια για να οριστικοποιηθεί. Απλώς οι Γερμανοί, ενθυμούμενοι πόσο υποκριτές μπορούν να γίνουν καμιά φορά, παίζουν παιχνιδάκια εντυπώσεων και προσπαθούν να διατηρήσουν τα ψηφαλάκια των καραδεξιών ψηφοφόρων τους εξαπατώντας ταυτόχρονα την μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών, την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά πάνω από όλα τους ίδιους τους εαυτούς τους. Σημάδια κακόβουλης σκέψης και κρυμμένου πανικού... Χάλια!

You Pay Your Crisis είπε...

Aμ δε! που θα φυγει η Γερμανια! Τι θα το κανει μετα το μαρκο της; Πουθενα δεν θα μπορει να πουλησει.