Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ανιχνεύσεις: Η απαγορευμένη συζήτηση (περί ευρώ/δραχμής)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη." EEEEE ;;;;;;;

"Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή." EEEEE;;;;;;;;
"Η δέσμευση του .... Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας..." EEEEE ;;;;; "MACEDONIA or MAKEDONIA" EEEEEE ;;;;; SAMARAS ;;;; MMBBrrrrrrrrrrr !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ (ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ Η ΕΡΤ3) ΛΕΤΕ ΝΑ ΘΕΛΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ??????
ΕΕΕΕΕ??????????????

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ, από το 2008, είναι Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας για το Εμπόριο - Παραγωγή του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ. To 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης.
Εργάστηκε στη Γενική Διεύθυνση των Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων (Γ.Δ.ΙΙ) της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για πρώτη φορά, το 1987. Από το τέλη 1992 έως τα τέλη του 1994 εργάστηκε πάλι στη ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, αρχικά στη Γενική Διεύθυνση της Εσωτερικής Αγοράς – Βιομηχανικών Υποθέσεων (Γ.Δ.ΙΙΙ) και ακολούθως, στην Γενική Διεύθυνση της Εσωτερικής Αγοράς (Γ.Δ. ΧV). Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, κατά το 1992-94 συμμετείχε, ως μέλος της ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις διαπραγματεύσεις του «Γύρου της Ουρουγουάης».
Από τον Απρίλιο του 2000 έως το Φεβρουάριο του 2002 τοποθετήθηκε ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και από τον Οκτώβριο του 2002 έως τον Απρίλιο του 2004 ορίστηκε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).
Ο Π.Κ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ είναι καθηγητής ευρωπαϊκής ενοποίησης και πολιτικής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξε σύμβουλος για Ευρωπαϊκά θέματα του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (1996-2004). Ως πρεσβευτής/εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών (1978-2004) έχει συμμετάσχει σε όλες τις σημαντικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ελλάδας στη ΕΕ, των Διακυβερνητικών Διασκέψεων για την επεξεργασία της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Πράξης, της Συνθήκης του Maastricht για την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Συνθήκης του Amsterdam καθώς και των διαπραγματεύσεων για τη διεύρυνση και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και των διαδοχικών διαπραγματεύσεων για τη διαρθρωτική πολιτική , δημοσιονομικές προοπτικές και προϋπολογισμό της ΕΕ.

Υπήρξε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση (Διακυβερνητική Διάσκεψη) για τη σύνταξη της Συνθήκης της Νίκαιας και αναπλ. μέλος της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης (Convention) για την επεξεργασία του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και της Συνθήκης της Λισσαβώνας.
Είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του ΕΛΙΑΜΕΠ και του ΟΠΕΚ. Μεταξύ άλλων έχει χρηματίσει Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), μέλος της Independent Commission for the Comprehensive Review of the Institutions and Procedures of the Union και άλλων επιστημονικών ενώσεων. Έχει γράψει μεγάλο αριθμό βιβλίων και άρθρων για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης και των ΗΠΑ.