Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Οι καταλήψεις της ημέρας

Τελευταία ενημέρωση:
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις υπουργείων, δημοτικών κτιρίων και ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα από δημοσίους υπαλλήλους που αντιδρούν στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και στο νέο μισθολόγιο.
Από το πρωί ομάδα εργαζομένων έχει καταλάβει το τμήμα συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επί της οδού Κάνιγγος, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ομάδα ατόμων εμποδίζει την είσοδο των εργαζομένων στο κεντρικό κτίριο του Γενικού Λογιστηρίου που βρίσκεται επί της Ακαδημίας.
Κατάληψη πραγματοποιείται στο υπουργείο Εσωτερικών που βρίσκεται στη Β. Σοφίας 15 καθώς και το παράρτημά του που βρίσκεται στην οδό Ευαγγελιστρίας 2, στο ληξιαρχείο στην οδό Μητροπόλεως, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και στη Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ)


Κατάληψη πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία "Σωτηρία" και "Γενικό Κρατικό Αθηνών".
Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΠΟΕ- ΟΤΑ οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Καραϊσκάκη, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει αποφασίσει να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις μέχρι τις 19 Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί η 24 απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν στις 12 το μεσημέρι δάσκαλοι και καθηγητές.  
Στη Θεσσαλονίκη κλειστά είναι σήμερα αρκετά δημαρχεία εξαιτίας κατάληψης και στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι υπηρεσίες και να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες.
Από νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό το νέο δημαρχιακό μέγαρο. Παράλληλα συνεχίζεται η κατάληψη στα δημαρχεία Κορδελιού- Ευόσμου και Θερμαϊκού, ενώ σε παρόμοιες κινητοποιήσεις προχώρησαν σήμερα και οι εργαζόμενοι του δήμου Καλαμαριάς.
Υπό κατάληψη τελούν, επίσης, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Φοίνικα, καθώς και τα δημοτικά γκαράζ στους δήμους Κορδελιού-Ευόσμου και Θερμαϊκού, ενώ κλειστός παραμένει ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Σε κατάληψη των γραφείων της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, επί της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν από τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, αλλά και για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.Η κινητοποίηση όπως έγινε γνωστό θα λήξει στις 2.30 το μεσημέρι.
«Η ένταξη των εργαζομένων της ΕΥΑΘ στο ενιαίο μισθολόγιο σημαίνει την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μας, ενώ με αυτήν την κίνησή της η κυβέρνηση έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενά της, ότι οι εισηγμένες εταιρείες δεν θα θιγούν», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της εταιρείας και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιό της, Δημήτρης Βασιλειάδης. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τη σημερινή τους κατάληψη στα γραφεία της ΕΥΑΘ, οι εργαζόμενοι της εταιρείας σταματούν και το διαγωνισμό που έτρεχε και αφορά την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο αποχέτευσής της, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα προχωρήσουν και αύριο σε κατάληψη των γραφείων της εταιρείας της ΕΥΑΘ, προκειμένου να φρενάρουν και τον άλλο διαγωνισμό που τρέχει για την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της επιχείρησης, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι όλων των δήμων θα συμμετάσχουν, από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιάς τους, στη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η ομοσπονδία τους και θα πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ αύριο θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Επίσης σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, κατάληψη και αποκλεισμό των γραφείων της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, (ΥΠΕ) πραγματοποιούν από τις 7.30 το πρωί εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ενιαίο μισθολόγιο, την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και για την τετράμηνη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων. Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι. Επιπλέον την προσεχή Πέμπτη από τις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί 4ωρη στάση εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ενώ στις 11.30 οι εργαζόμενοι θα αποκλείσουν τον κόμβο Ευαγγελίστριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: