Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τα ιερά λεφτά



 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/09/2011
    Αυγή

    Με ένα εκατομμύριο εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ επιχορηγεί το Δημόσιο τις Μονές του Αγ Όρους για το 2011. Το σχετικό ΦΕΚ δημοσιεύθηκε μεσούντος του καλοκαιριού, στις 27 Ιουλίου. Δύσκολοι καιροί για τα μοναστήρια. Ευτυχώς ο Σουλτάνος τα έχει απαλλάξει από τα χαράτσια και τους φόρους.

    12 σχόλια:

    ange-ta είπε...

    Ναί ρε , να αφήσουμε και τις μονές του Αγίου Ορους, όπως αφέθηκαν τα ολυμπιακά έργα να τα φάνε τα ποντίκια και οι αράχνες. Και άμα τ αφήσουμε τότε θα πλουτίσουμε. Εγω λέω να κοπούν μαχέρι οι επιδοτησεις στα κόμματα έτσι κι αλλιώς μόνο ανοησίες λένε για να μείνω στα πλαισια της κοσμιότητας..

    Νοσφεράτος είπε...

    να κοπουν στα κομματα να κοπουν και στην Εκκλησια ..Και να Φορολογηθει επιτελους και η Εκκλησια

    ange-ta είπε...

    Να ξεχωρίζουμε τα λεφτά της εκκλησίας με τα λεφτά των μνημείων εντάξει Νοσφεράτε??

    Οχι όλα χύμα, γιατι τότε καλά θα κάνει ο ο Γαπ να πουλήσει και την Ακρόπολη. Ποιό είναι το όφελος τἤς.

    Αλλά τι να περιμένει κανείς απο την Αυγή και τον ριζοσπάστη, όταν δεν μπορούν να ξεχωρήσουν τις βούρτσες με τις φούστες!!!!

    Νοσφεράτος είπε...

    Να ξεχωρίζουμε τα λεφτά της εκκλησίας με τα λεφτά των μνημείων εντάξει Νοσφεράτε??
    Θα το δεχομουν αυτο Αγαπητηange-ta αν τα λεφτα για τυχόν επιδιορθωσεις και αναστηλώσεις των Μονων δΕΝ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ -μΑΛΛΟΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ - ενα μεγαλο μερος του Κεντρου της Θεσσαλονικης σε ακινητα .. Δεν εχουν εσοδα απο κει; Τι τα κανουν;
    - Και θυμαμαι πριν απο καμμια δεκαπενταρια χρόνα τα γεγονοτα της Ροτοντας ..

    Νοσφεράτος είπε...

    ange-ta επιπλεον να πω οτι μιας και Μιλησες για Ακροπολη οτι το σωστο θα ηταν Μιας και δεν πληρωνουε τα Μοναστηρια αλλά εμεις για την αναστηλωση των Μνημειων τουθ Αγιου Ορους ναχει και το κρατος την διαχειριση τοσοτης Τεραστιας ακινητης περιουσιας του οσο και τα εσοδα απο τα ΕΙΣΙΤΗΡια για να δουνε τα Μηνμεια .. Περαν αυτου θα πρπει επιτελους και για λόγους ισοτητας να σταματησει αμεσως αυτο το αδιανοητο για πολιτσμένη χωρα καθεστως Απαγορευσης εισοδο τωνγυναικών σε εδαφος της ελληνικής επικρατειας ..

    Ανώνυμος είπε...

    @Νοσφεράτος "Περαν αυτου θα πρπει επιτελους και για λόγους ισοτητας να σταματησει αμεσως αυτο το αδιανοητο για πολιτσμένη χωρα καθεστως Απαγορευσης εισοδο τωνγυναικών σε εδαφος της ελληνικής επικρατειας .."

    Μπράβο! Εδώ τελειώνουν όλα τα επιχειρήματα. Οι γυναίκες πληρώνουν κανονικά φόρους, με τους οποίους επιδοτούνται οι μονές για "συντήρηση"
    των μνημείων, αλλά δε μπορούν να επισκεφτούν αυτά τα μνημεία.

    ange-ta είπε...

    @ Νοσφεράτε,

    άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε έχεις να πεις;

    Το αρθρο δεν λέει να μην διαχειριστούν ΑΥΤΟΙ οι κλέφτες τα λεφτά, αλλά οι άλλοι κλέφτες, λέει καθαρά, ότι κακώς δόθηκαν λεφτά τις μονές του Αγ Ορους.

    Ασε βέβαια που όταν μιλάμε για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας δεν εννοούμε τους ναούς και τα μοναστήρια, αλλά τόσα καταλαβαίνει η Αυγή τόσα λέει..

    Ναι;
    Η μήπως και σύ αυτό καταλαβαίνεις με την φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας;

    Τώρα γιατί δεν μπαίνουν οι γυναίκες, στο Α. Ορος και στο ιερό και γιατί δεν γίνονται και γυναίκες παπάδες και γιατί στις ΗΠΑ κυβερνάει ένας μαύρος, είναι άλλη ιστορία.

    Είπαμε, όχι όλα χύμα, όχι άλλο χύδην.

    markos είπε...

    Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού , με σκοπό να τον αποβλακώνει.
    Κρατικοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας,διαχωρισμός εκκλησίας από το κράτος, απόλυση όλων των παπάδων.
    Η θρησκεία πρέπει να είναι ιδιωτική υπόθεση του κάθε πολίτη.
    Ας ζήσουν οι παπάδες από τις ελεημοσύνες των πιστών τους.

    Νοσφεράτος είπε...

    άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε έχεις να πεις;
    Φυσικά αγαπητη και εχω

    Δεν εγραψα εγω αυτο το αρθρο
    Το περνω ως αφορμή οπως αλλωστε κανουν ολοι οι σχολιαστες σε αυτό εδώ το Μπλογκ .
    ..Εγω λέω αυτά που σκεφτομαι .. Λέω Ουτε ενα Ευρω στην Εκκλησια, στους μοναχους του Αγιου Ορους που εχουν τεραστια περιουσια .. Να στην αναστηλωση των μονών αλλά η διαχειρισηνα περασει στο κρατος και ουχιστους ....μοναχους .. Και να επιτρεπεται στις γυναικες να πατησουνν τοπόδι τους στο Αγιο Ορος οχι μόνο γιατι και αυτες φορολογουνται για την συστηρηση του αλλά ΚΥΡΙΩΣ γιατι ειναι εντελώς ανεπιτρεπτο και αντικειται στην αρχή της ΙΣΟΤΗΤΑς ΤΟ ΝΑ ΜΉΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ εΚΕΙ..
    Εσύ τι εχεις να πεις επ 'αυτων που λέω;

    Νοσφεράτος είπε...

    ''Ασε βέβαια που όταν μιλάμε για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας δεν εννοούμε τους ναούς και τα μοναστήρια, αλλά τόσα καταλαβαίνει η Αυγή τόσα λέει..''
    και γιατι παρακαλώ να μην τα εννοουμε; Γιατι να μην εννοουμε τα εσοδα απο το ΠΑΓΚΑΡΙ; γιατι να μην εννοουμε τις εκκληισες που χτιζουν οι διαφοροι εργολαβοι για να παρουν Ρευμα τα διαφορα αυθαιρετα πουχτιζουν σε δαση; .

    Νοσφεράτος είπε...

    Γιατι να μην εννοουμε το παρανομο ..παρεκκλησι που εχτισαν πριν κανα δυοχρόνια στα καλά καθουμενα σε κεντρικο δρομο της Θεσσαλονικης πανω ακριβώς στο πεζοδρόμιο με το προκλητικό παγκαρι για να μαζευουν Ευρωπουλα ;Γιατι α μην εννοουμε τα αμετρητα αυθαιρετα που εχτισαν παπαδες μοναχοι κα καλλογριες διπλα ή και μεσα σε εκλησιες και Μοναστηρια - Μνημεια; .. Γιατι να πληρωνουν μονο οι πολιτες;

    ange-ta είπε...

    @ Νοσφεράτε:

    1. Φορολογείται η πρόσοδος και όχι η περιουσία: ΑΡΧΗ ΝΟ 1! επομένως δεν μπορεί η εκκλησία να αποτελεί εξαίρεση. (και στο ΑΕΠ, η πρόσοδος υπολογιζεται όχι η περιουσία)

    2. Το παγκάρι - ΟΣΟ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ - φορολογείται με 5 - 10%

    3. Το κτίσιμο, δεν φορολογείται ως δραστηριότητα, πουθενά στον κόσμο. στα υλικά υπάρχει ο ΦΠΑ, οι εργάτες πληρώνουν τους φόρους τους και πάει λέγοντας.

    4. παράνομα παρεκκήσια, πάλι δεν μπαίνει θέμα φορολογίας, με την λογική που σου ανέφερα περί προσόδου. Απλώς να κατεδαφιστεί!

    6. Να μην πληρώνονται οι παπαδες απο το κράτος είναι άλλο ζήτημα, να πηγαίνουν γυναίκες στο Α.Ο. πάλι άλλο ζήτημα και δεν επιθυμώ να πάρω θέση, καθόσον όλες οι απόψεις είναι γνωστές και τετριμένες και ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Μην ξενάμε ότι κάθε θέση εργασίας που σβύνει απο το χάρτι είναι απώλεια και όχι μείωση εσόδων. Αυτο λένε τα νούμερα. Στη λαμπρή Δύση που η εκκλησία έχει χωρίσει τα τσανάκια της απο το κράτος , η εκκλησία είναι κράτος εν κράτει και το Βατικανό κορυφαία δύναμη στον κόσμο.
    τόσο σε χρήμα, μετρητό, όσο και περιουσία όσο και πολιτική εξουσία.

    Λοιπόν δεν έχω αποφασίσει τι είναι πιο σάπιο!

    Αν ζούσαμε σε εποχή που δημεύοντας την εκκλησιαστική περιουσία θα πλούτιζε ο λαός, τότε ΜΑΛΙΣΤΑ. Σήμερα, η δήμευση θα πάει σε λαμόγια.
    Γ αυτό αστην να κάθεται εκεί που καθεται.