Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ-ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ-ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!

ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Η υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας υποτροπιάζει την καπιταλιστική κρίση και οξύνει στο έπακρο τα εκρηκτικά προβλήματα της ευρωζώνης, η οποία ήδη βρίσκεται στοχείλος του γκρεμού!
Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις ιστορικές εξελίξεις.
Η Ελλάδα σε αυτό το φρικτό παγκόσμιο σκηνικό κινδυνεύει να χαθεί κυριολεκτικά στα τάρταρα και να ζήσει την επόμενη περίοδο τις εφιαλτικότερες ώρες της ιστορίας της.«Εγγύηση» γι αυτό αποτελεί η παραδομένη κυβέρνηση του ΓΑΠ και το άθλιο κατεστημένο πολιτικό σκηνικό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ!
Αυτήν την ώρα η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή για την εφαρμογή ενός έκτακτου ριζοσπαστικούπροοδευτικού προγράμματος επιβίωσης διεξόδου και σωτηρίαςτης χώρας.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος το πρώτο που πρέπει να κάνει η χώρα είναι να δηλώσει ευθέως, ότι για λόγους επιβίωσης της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού, διακόπτει την αποπληρωμή του χρέους, πρώτα απ’ όλα του εξωτερικού, εκτός και αν μεσολαβήσουνδιαπραγματεύσεις για τη διαγραφή, χωρίς όρους, του μεγαλύτερου μέρους του.
Την ίδια ώρα με τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους η Ελλάδα θα κινήσει τις διαδικασίεςαποδέσμευσης από το ευρώ και διαμόρφωσης, σε νέα πλαίσια και υπό νέους όρουςενός νέου νομίσματος για την εφαρμογή μιας νέας προοδευτικής νομισματικής πολιτικής θωράκισης της χώρας, προστασίας των μισθών και ευνοϊκής χρηματοδότησης του δημοσίου και της οικονομίας με αποκλειστικά αναπτυξιακάπαραγωγικά κριτήρια και κριτήρια ενίσχυσης της απασχόλησης.
Παράλληλα με την διακοπή αποπληρωμής του κρατικού χρέους πρέπει να υπάρξει άμεση ευνοϊκή ρύθμιση και του υπέρογκου ιδιωτικού χρέους, πρώτα απ’ όλα για τις πιο ευάλωτες και ασθενέστερες κοινωνικές κατηγορίες: τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τουςπολύ μικρούς επαγγελματίες και μικρούς αγρότες.
Για να συμβούν επιτυχώς οι δύο αυτές παρεμβάσεις στο κρατικό και ιδιωτικό χρέος αλλά και για μια σειρά πρόσθετους λόγους επιβάλλεται η άμεση εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, με στόχο μια νέα χρηματοπιστωτική πολιτική με αποκλειστικά αναπτυξιακούς,παραγωγικούςκοινωνικούς και οικολογικούς προσανατολισμούς.
Το πλαίσιο αυτό πρέπει να συνοδευτεί με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα μιας μεγάλης δίκαιηςαναδιανομής πλούτου και ενίσχυσης του δημόσιου, με κεντρική επιδίωξη την ανακούφιση τωνοικονομικά ασθενέστερων και τη διαμόρφωση ενός εκτεταμένου σχεδίου σύγχρονων παραγωγικών επενδύσεων.
Τα έκτακτα αυτά μέτρα θα είναι μόνο η αφετηρία ανακοπής του κρισιακού και υφεσιακού κατήφορουτης χώρας και η απαρχή για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προοδευτικών μετασχηματισμών σε σύγκρουση με τον νεοφιλελευθερισμό, τις επιλογές της ΕΕ και τον ίδιο τονκαπιταλισμό. Ενός προγράμματος αναπτυξιακής ανασυγκρότησηςπροοπτικής και αναγέννησης της χώρας.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε εδώ και τώρα να γίνει αντικείμενο συζήτησης και σύγκλισης όλων των δυνάμεων της Αριστεράς.
Μιας σύγκλισης και αριστερής συμπαράταξης η οποία θα ενθάρρυνε γιγάντιους ενωτικούς ταξικούς αγώνες και θα αναδιαμόρφωνε το τοπίο της χώρας.
Οι αριστερές δυνάμεις και ιδιαίτερα οι ηγεσίες τους, αντί να «ζουν στο δικό τους κόσμο», καλούνται να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους πριν είναι πάρα πολύ αργά για τις ίδιες και κυρίως για τοντόπο και το λαό!

3 σχόλια:

Ένωση Οπαδών ΣΥΡΙΖΑ είπε...

Δεν ξεχνάμε!

Ο Π. Λαφαζάνης και το "κώμα" του  και η ομάδα του το "Αριστερό ρεύμα" δεν ήταν αυτός που πρόσφατα στις περιφερειακές εκλογές της Αττικής στήριζε τον Αλέξη Μητρόπουλο;

Με αυτόν δεν πορεύεται ακόμα; Ρίξτε μια ματιά εδώ:
Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ Ο "ΑΛΛΟΣ" Ο "ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ"!

Έχει να κάνει την αυτοκριτική του πρώτα απ' όλα για πολλά πράγματα ο Παναγιώτης και μετά να μας κάνει τον "επαναστάτη"!

Επίσης μήπως ξεχάσαμε την απέχθειά του για την δημοκρατικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήταν από τους πρωτεργάτες και τα στηρίγματα του Α. Τσίπρα για να μην έχει μέλη   ο ΣΥΡΙΖΑ; Περίμενε το κίνημα της 25ης Μάη για να βάλει νερό στο κρασί του και να δεχτεί δήθεν ορισμένες υποχωρήσεις στα θέμα της Άμεσης Δημοκρατίας;

ChristosNikolaou είπε...

Εμενα δεν με ενδιαφερουν τα εσωκομματικα του ΣΥΡΙΖΑ! Με ενδιαφερει οτι ο Π.Λαφαζανης συγκλινει με τις αποψεις του Ενιαιου Παλαϊκου Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ) και τον καλωσοριζουμε στις θεσεις μας. Ολοι μαζί σε ενα ενα ενιαιο Μετωπο για την κατ αρχην ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικου συστηματος με αυτς τις αρχές που εκφραζει και προωθει το Ε.ΠΑ.Μ και τωρα ο Λαφαζανης του ΣΥΡΙΖΑ.

pentanostimi είπε...

''συγκλίνει με το ΕΠΑΜ''....
ΜΆΖΕΥΕ ΚΙ Ας ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΡΩΓΕΣ,που λεγε και η γιαγια μου....