Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Πολιτική εθνικής μειοδοσίας

 
ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Χρήστου Δημήτρης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/06/2011
 
Μεγάλη μέρα σήμερα για τον ελληνικό λαό και το μέλλον της πατρίδας μας. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας καλούνται να εγκρίνουν ένα πλαίσιο (Μεσοπρόθεσμο) και τον εφαρμοστικό νόμο αυτής της συμφωνίας, που υποδουλώνει με εξευτελιστικούς αποικιοκρατικούς όρους την Ελλάδα. Δεν ξέρω τι τελικά θα αποφασίσουν σήμερα το βράδυ. Οφείλουν όμως να γνωρίζουν ότι σύντομα θα κληθούν από τον ελληνικό λαό σε απολογία και τότε δεν θα έχουν το δικαίωμα να επικαλεστούν πως δεν είχαν διαβάσει αυτό που τελικά ψήφιζαν.
ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ εκβιασμοί του Παπανδρέου και της ηγετικής ομάδας που έχει συγκροτήσει, ώστε όλοι μαζί να είναι συνένοχοι στο έγκλημα με αντίτιμο λίγο περισσότερο χρόνο εξουσίας, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν δικαιολογία. Και δεν μπορούν γιατί οι εκβιασμοί δεν αφορούν το σενάριο του αμοράλ Πάγκαλου, που εκτιμά πως αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, θα χρειαστούν στρατιωτικές δυνάμεις και άρματα μάχης για να προστατεύσουν τους εξαγριωμένους Έλληνες που θα ζητούν να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.


ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ηγέτες της Ε.Ε. παίζουν το παιχνίδι μετέχοντας των εκβιασμών, θησαυρίζοντας σε βάρος της χώρας μας, σπεκουλάροντας στο "Μεσοπρόθεσμο ή χρεωκοπία!". Οι Γερμανοί πάντως αποκάλυψαν πως, αν δεν περάσει το Μεσοπρόθεσμο, έχουν έτοιμα εναλλακτικά σενάρια για να μην χρεωκοπήσει η Ελλάδα και χάσουν τις επενδύσεις και τα τοκογλυφικά έσοδά τους. Κάναμε λάθος στον σχεδιασμό του αρχικού Μνημονίου σε ό,τι αφορά το επιτόκιο του δανείου, που ήταν πολύ υψηλό, και στην περίοδο αποπληρωμής του, που ήταν πολύ σύντομη, υποστηρίζει τώρα ο κ. Παπακωνσταντίνου με άρθρο του στους Financial Times.
ΤΑ ΛΑΘΗ όμως συνεχίζονται και αυξάνονται. Ο επικεφαλής οικονομικός συντάκτης των Financial Times Βόλφγκανγκ Μίνχαου διερωτάται μήπως οι Έλληνες βουλευτές θα είχαν δίκιο αν τελικά καταψήφιζαν το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον συντάκτη, μέχρι την περασμένη εβδομάδα η απάντησή του στο ερώτημα για το αν πρέπει να εγκριθούν τα νέα μέτρα, θα ήταν ένα κατηγορηματικό «ναι». Ωστόσο, όπως λέει, η αυστηρότητα των νέων μέτρων λιτότητας που επιβάλλουν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ συνιστούν «πολιτική πρόκληση και πράξη οικονομικού βανδαλισμού, που απειλεί να εκτροχιάσει όλη την προσπάθεια επίλυσης της κρίσης».
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ τον εφαρμοστικό νόμο που ενεργοποιεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που έρχεται να καλύψει την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου καταλήγεις στο συμπέρασμα πως είναι αδύνατον βουλευτής να τον έχει διαβάσει και να τολμήσει να βάλει την υπογραφή του σε αυτό το υποδουλωτικό κείμενο που θα δεσμεύσει την Ελλάδα για πολλά - πολλά χρόνια.
ΚΑΙ ΜΟΝΟ τα δύο πρώτα άρθρα να διαβάσεις είναι αρκετά για να οργιστείς:
Συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (Ταμείο). Το Ταμείο έχει αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση (χωρίς κανένα όριο!) περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και περιουσιακών στοιχείων των δημοσίων επιχειρήσεων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε ΝΠΔΔ.
ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας.
Και λίγο παρακάτω, στο άρθρο 6, μας εξηγούν:
Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι (6) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί!!! Η κυβέρνηση Παπανδρέου απλά θα κάθεται και θα παρακολουθεί! Πρόκειται για αίσχος και ντροπή. Πρόκειται κυριολεκτικά για εθνική μειοδοσία.
d.xristou@avgi.gr

2 σχόλια:

...Ατακαδόρ είπε...

Από ΑΓΑΝ να γίνουμε ΚΙΦΑΝ !
======================
...και τότε να δείτε για πότε θα μάς αδειάσουν τη γωνιά!
Η ιδέα δεν είναι δικιά μου. Τήν διατύπωσε σήμερα το πρω'ί' δημοσιογράφος στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ. Σοβαρός δημοσιογράφος, όχι παπαγαλάκι...
Δεν τό είπε ως πρόταση βέβαια, ως κίνδυνο τό επισήμανε. Ως κίνδυνο να προχωρήσουν οι πολίτες σε κίνημα φορολογικής ανυπακοής.
Ως κίνδυνο για τους πολιτικούς, τους οποίους μάλιστα -ούτε λίγο ούτε πολύ- αποκάλεσε «τυχοδιώκτες και ανόητους» εάν βρίσκονται πίσω από τα χτεσινά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας.
Και σιγά που υπάρχει έλληνας ο οποίος να νομίζει ότι ΔΕΝ βρίσκονται πολιτικοί πίσω από την βάναυση, την κτηνώδη επίθεση μονάδων της ΕΛΑΣ κατά των ειρηνικά διαμαρτυρόμενων πολιτών, που έχουν πολιτογραφηθεί ως "αγανακτισμένοι".
Αυτό λοιπόν που ο Σταύρος Λυγερός επισήμανε ως πιθανότητα, εγώ τό υποβάλλω ως πρόταση:
Από ΑΓΑΝ να γίνουμε ΚΙΦΑΝ !
Από απλώς "αγανακτισμένοι"-ενοχλητικοί για τους πολιτικά διεφθαρμένους "ιθύνοντες" (αρκετοί από τους οποίους είναι βέβαια όχι μόνον πολιτικά διεφθαρμένοι αλλά κι αλλοιώς...) να εξελιχθούμε σε απειλητικούς δημιουργώντας Κίνημα Φορολογικής Ανυπακοής.

Το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ φόρους σε λακέδες των διεθνών τοκογλύφων" να γίνει πρακτική καθενός μας.
Και άμεσα: Εάν π.χ. κανένας επαγγελματίας και έμπορος δεν πληρώσει τον ΦΠΑ στις 15 (πέστε) αυτού του μηνός, είμαι σίγουρος ότι θα μάς έχουν αδειάσει την γωνιά προτού προλάβει να τελειώσει ο μήνας...

You Pay Your Crisis είπε...

Αυτο που ειναι εντελως σιγουρα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ειναι η επιβολη αναδρομικοτητας στους φορους.

Αυτο θα καταπεσει καιεπομενως ΔΕΝ θα το πληρωσει ΚΑΝΕΙΣ.

Για τα υπολοιπα, οταν εχω νεα θα βγαλω φιρμανι.