Τρίτη 31 Μαΐου 2011

« Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία»


Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο Χρέος και στα Μέτρα Λιτότητας

« Δεν χρωστάμε,
δεν πληρώνουμε εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία»

Δελτίο Τύπου

Η Πρωτοβουλία Γυναικών θα είναι με πανό και προκήρυξη στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» την Τέταρτη 1 Ιουνίου  μπροστά στα ταμεία: κανείς, καμιά  δεν πληρώνει!

Η Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο Χρέος και στα Μέτρα Λιτότητας στο πλαίσιο της καμπάνιας της «Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε» μετέχει  στη κινητοποίηση «Δεν πληρώνουμε εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία», που θα γίνει την Τέταρτη την 1τη Ιουνίου 2011. που οργανώνεται από την ΟΕΝΓΕ μαζί με πρωτοβουλίες κατοίκων, ομοσπονδίες και σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Η κυβέρνηση εκβιάζει, εκφοβίζει και απειλεί να σταματήσει τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων αν δεν δεχτούμε την  συγχώνευση τους, την συρρίκνωση τμημάτων, την κατάργηση 10.0000 κρεβατιών, λέγοντας πως δεν υπάρχουν λεπτά!


Όμως όχι, λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πάρα πολλά! Αλλά τα εισπράττουν οι πιστωτές στο όνομα της πληρωμής του δημοσίου χρέους! Μόνο  φέτος για τόκους και χρεολύσια πληρώνουμε 62 δις!  Δηλαδή,  πιο πολλά από τα χρήματα που προβλέπονται για τις  κοινωνικές δαπάνες στο σύνολό τους (51,6 δις)!
                                                                                
Κατά συνέπεια:
Επιβεβαιώνεται με τον πιο τραγικό τρόπο ότι το χρέος είναι ένα μάννα εξ ουρανού για τους πιστωτές αλλά ένα δράμα για τους λαούς!
Συγκεκριμένα:
Καθώς οι γυναίκες βλέπουν καθημερινά την ήδη χαμηλή αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται δραστικά λόγω του Μνημονίου, εξαιτίας και των ιδιωτικοποιήσεων και της παράδοσης του Ε.Σ.Υ. στον ιδιωτικό τομέα, αυτές οι μισθολογικές μειώσεις έχουν άμεσες επιπτώσεις στην υγεία τους. Καθιστούν την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη όλο και πιο απλησίαστη για τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα, και άρα κυρίως στις γυναίκες, λόγω και της αύξησης του κόστους των υπηρεσιών υγείας.

·        Δεν δεχόμαστε να  μην έχουμε πρόσβαση στην  υγεία και πιο ειδικά στους  προγεννητικούς ελέγχους για μια ασφαλή  μητρότητα και  έκτρωση.
·        Δεν θέλουμε να επιλέξουμε ποιος έχει προτεραιότητα στην περίθαλψη από όλα τα μέλη της οικογένειας.
·        Δεν δεχόμαστε να παίζουμε το ρόλο που θέλει να μας επιβάλει η Τρόικα και οι πιστωτές της, το ρόλο του υποκατάστατου μιας ανύπαρκτης πια κοινωνικής προστασίας.

Δεν μπορούμε  και δεν πρέπει να αναλάβουμε τη  φροντίδα των αρρώστων. Το δημόσιο νοσοκομείο δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τη φροντίδα στο σπίτι. Φροντίδα, που θα μας γυρίσει πίσω, με κόστος να δουλεύουμε ατέλειωτες απλήρωτες ώρες μέσα στο σπίτι, στην απομόνωση και στην αλλοτρίωση…

Η  Πρωτοβουλία Γυναικών ενάντια στο Χρέος και στα Μέτρα Λιτότητας παλεύει για:

  • Δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας. Για μια δημόσια, δωρεάν περίθαλψη ποιότητας.

  • Για τη μονομερή αναστολή, χωρίς συσσώρευση των καθυστερημένων τόκων, της πληρωμής του χρέους, για το χρόνο που απαιτεί η διεξαγωγή ενός ανεξάρτητου λογιστικού ελέγχου των δημόσιων δανείων. Στη βάση των αποτελεσμάτων του λογιστικού ελέγχου, θα πρέπει να ακυρωθεί, και φυσικά να μην πληρωθεί, το χρέος που θα έχει ταυτοποιηθεί ως άνομο, απεχθές, παράνομο και ανήθικο. Τα τεράστια ποσά που θα εξοικονομηθούν μπορούν και πρέπει να επενδυθούν για να βελτιωθούν οι δημόσιες υπηρεσίες, η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον. Δηλαδή, η καθημερινή ζωή όλων μας…


Δεν υπάρχουν σχόλια: