Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο Ψυχάρης ψάχνει για… λοχία



του Γαλαξιάρχη
Από τη Βλάχου και το Λαμπράκη, στον Αλαφούζο και τον Ψυχάρη. Τα έντυπα της “αστικής δημοκρατίας” στην Ελλάδα δύσκολα καταφέρνουν να κρύψουν τον κρυφό τους έρωτα για τις εκτροπές και την ολιγαρχία. Ενίοτε τον προβάλουν και με χαρά.
Σήμερα λοιπόν το Βήμα του κυρίου Ψυχάρη -και με την επιστημονική υποστήριξη της Καπα Research- μας αποκαλύπτει ότι πάνω από τους μισούς Έλληνες θέλουν από λιγότερη έως και καθόλου δημοκρατία. Πιο συγκεκριμένα, σε μία ακόμη από τις δημοσκοπήσεις του συρμού που κυκλοφορούν στις φυλλάδες κατά δεκάδες τον τελευταίο καιρό, ετέθη το ερώτημα: “Ποιον τύπο διακυβέρνησης έχει ανάγκη η χώρα για να αντιμετωπίσει την κρίση;“. Κι εκεί αρχίζουν τα βιολιά (σ.σ. ακόμη είναι νωρίς για χουντικά κλαρίνα, αν και ο Ιούλιος δεν είναι μακριά).


1. Οι ερευνητές της Κάπα Research κάτω από την εύπεπτη λέξη “διακυβέρνηση” επιχείρησαν να κρύψουν το γεγονός ότι το ερώτημα αφορά ξεκάθαρα στο πολίτευμα.
2. Οι τρεις επιλογές που δίδονται στους ερωτώμενους περιλαμβάνουν το παρόν πολίτευμα και δύο εκδοχές εκτροπής προς την ολιγαρχία και την απολυταρχία. Κανένα ενδεχόμενο αμεσότερης δημοκρατίας, παρά μόνο εκτροπής ή ολικής κατάργησης της δημοκρατίας.
3. Τόσο η δεύτερη επιλογή (επιτροπή τεχνοκρατών) όσο και η τρίτη (πρωθυπουργική μοναρχίαπροβάλλονται συστηματικά τους τελευταίους μήνες, ως λύσεις για το “πρόβλημα” του πολιτικού κόστους.
Τι μας λέει λοιπόν ο κυρ Σταύρος και αφέντης Τσουτσουλομύτης (πάντα με την επιστημονική βοήθεια της Κάπα Research); Ότι το 53% του πληθυσμού μπούχτισε από την πολλή δημοκρατία και πως απάντηση στην οικονομική κρίση θα δώσει ένας πρωθυπουργός αυτοκράτορας ή μία ομάδα τεχνοκρατών που θα καταργήσει την κυβέρνηση. Και δεν θα ήμουν εντελώς διστακτικός να πιστέψω ότι ο τρομοκρατημένος -από τους τυφλούς πολυβολητές Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδο, Πάγκαλο, Δαμανάκη- λαός θα μπορούσε πράγματι να φτάσει στο σημείο να θέλει αφέντη στο σβέρκο του. Αλλά αυτή η ύποπτη έλλειψη επιλογής για άμεση δημοκρατία ή έστω για εκλογή σώματος εκτάκτου ανάγκης, όπως και να το κάνουμε, κάτι λέει.
Οι γεροντοέρωτες των αστών με κάθε μορφή ολιγαρχίας δεν έχουν καταντήσει απλώς κλισέ, αλλά έχουν ξεπεράσει και κάθε όριο κακής αισθητικής. Και η χιλοειπωμένη ρετσέτα περί σταλινισμού από τους τιμητές της “αστικής δημοκρατίας” συνεχίζει να πλασάρεται ως αποστομωτική απάντηση… δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία.
Ζαphod
Υ.Γ. Στην ίδια έρευνα το 62% των ερωτώμενων διαφωνούν με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της τρόικας και ταυτόχρονα το 53% θεωρούν θετικό το γεγονός ότι βρισκόμαστε κάτω από τον οικονομικό έλεγχο της τρόικας! Αν κάτι μαθαίνουμε από την Κάπα Research με σιγουριά είναι ότι η σχιζοειδής διαταραχή είναι πολύ συνηθισμένη στον ελληνικό πληθυσμό.
Short URL: http://wp.me/p1pa1c-anK

Δεν υπάρχουν σχόλια: