Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ 'ΤΑΧΡΙΡ' ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ!



ΠΗΓΗ: ISKRA
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ!
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!
Μια ξεχωριστή κινητοποίηση συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στην Πουέρτα δελ Σολ, μία από τις γνωστότερες και κεντρικότερες πλατείες της ισπανικής πρωτεύουσας.
Χιλιάδες νεαροί Μαδριλένιοι συγκεντρώνονται κάθε βράδυ εκεί, διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κρίση, την ανεργία και τηνεπισφάλεια. Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, ιδιαίτερα τηςΑνδαλουσίας.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 15ης Μαΐου, για αυτό και το κίνημα αποκαλείται «Κίνημα 15-Μ». Το βράδυ της Τρίτης (χτες) βρίσκονταν στην Πουέρτα δελ Σολ χιλιάδες άτομα,ενώ και το πρωί της Τετάρτης παρέμεναν σε σκηνές τουλάχιστον 400 άτομα.



Νέα συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Τετάρτης και για κάθε βράδυ μέχρι τηνΚυριακή 22 Μαΐου, ημέρα τοπικών εκλογών.
Οι συμμετέχοντες ξεκαθαρίζουν ότι δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, δεν υποκινούνται από κανέναν και ότι η όλη η κινητοποίηση ουσιαστικά διοργανώθηκε από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.
Κυκλοφορεί, πάντως, μια διακήρυξη γνωστή ως «plataforma Democracia Real Ya!» (στην οποία είναι αρκετά δύσκολο να συνδεθείς στο Ίντερνετ), ενώ γκρουπ έχουν ήδη δημιουργηθεί και στο Facebook.
Πολλές είναι ήδη οι προσωπικότητες της καλλιτεχνικής (κυρίως) ζωής της Ισπανίας που στηρίζει το κίνημα, με μηνύματα στο Facebook ή το twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια: