Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η ΕΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΩΣ 'ΑΠΟIΚΙΑ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!



ΠΗΓΗ: ISKRA
ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!
ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΔΕΚΟ!
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!
Στη στοιχειοθέτηση του νέου μνημονιακού προγράμματος, έχει επιδοθεί ήδη η τρόικα, καθώς στελέχη της πραγματοποίησαν χτές πολύωρες συναντήσεις, στο Υπουργείο Οικονομικών όχι μόνο με ανώτατα διοικητικά στελέχη αλλά και με τον ίδιο τονΥπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου.
Μάλιστα, στον ίδιο τον Υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου δεν "επετράπη" η παρακολούθηση του ECOFIN, προκειμένου να επιστρέψει εσπευσμένα στην Ελλάδα ώστε να συναντηθεί με τα στελέχη της τρόικα, με σκοπό τη συγγραφή των κύριων μέτρων του νέου Μνημονίου. Τέτοια "πόρτα" σε Υπουργό αποτελεί σπάνιο γεγονός και δείχνει σε ποιά εκτίμηση έχουν την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου οι ευρωπαίοι "εταίροι".


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα γνωστές πληροφορίες το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, ξαναγράφεται από την αρχή καθώς οι ελεγκτές της τρόικα, διαπίστωσαν (τώρα, τυχαία;), σύμφωνα με τα κυρίαρχα μίντια, πως περιείχε διπλοεγγραφές κυρίως σε κονδύλια του Υπουργείο Υγείας καιΕργασίας. Μάλλον όμως το πρόβλημα αφορούσε κατά κύριο λόγο τα έσοδα, καθώς η ύφεση που προκαλεί το ίδιο το Μνημόνιο, εξανεμίζει τα φορολογητέα εισοδήματα!
Σύμφωνα πάντα με τους τροϊκανούς ελεγκτές, η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, θα οδηγούσαν σε μείωση του ελλείμματος σε €16 δις και όχι € 26 δις.
Έτσι λοιπόν, το "νέο" Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα συμπτυχθεί στην περίοδο 2011 – 2014 (αντί 2011 – 2015), και θα περιέχει επιπλέον μέτρα ύψους τουλάχιστον € 6δις! Ήδη πρέπει να θεωρείται λοιπόν τελειωμένη υπόθεση η γενικευμένη κατάργηση φοροαπαλλαγών για μισθωτούς – συνταξιούχους, μεγάλες μισθολογικές σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, η πρακτική κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας, νέες αντιασφαλισικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και καταργήσεις φορέων και νοσοκομείων!
Το μεσοπρόθεσμο αυτό πρόγραμμα αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι τις 24 Ιούνη, ταυτόχρονα δηλαδή με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η οποία θα εγκρίνει και τη νέα τροϊκανή χρηματοδότηση προς την Ελλάδα!
Βέβαια δεν είναι μόνο τα δημοσιονομικά μέτρα αυτά τα οποία αποκτούν πιο βάρβαρη και πιο σκληρή μορφή! Ο άλλος πυλώνας μέτρων που απασχόλησε τις συναντήσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου με την τρόικα ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες επιταχύνονται δραστικά! Συγκεκριμένα τα € 15 δις που πρέπει να αντληθούν μέχρι το τέλος του 2013, θα πρέπει να αντληθούν μέχρι το τέλος του 2012!
Αυτές μάλιστα, φαίνεται ότι θα διενεργηθούν από την ίδια την τρόικα, υπό το προκάλυμμα ενός "ανεξάρτητου" φορέα αποκρατικοποιήσεων, που θα διοικείται ακόμα και στα χαρτιά από τροϊκανό κλιμάκιο. Παράλληλα, όπως αποκάλυψε στο ECOFIN ο Βέλγος Υπουργός Οικονομικών Ν. Ρέιντερς, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε για την άμεση αποστολή στις Βρυξέλλες ενός πλήρους καταλόγου με το ποιές επιχειρήσεις θα ιδιωτικοποιηθούν και πότε.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις μέχρι το τέλος του 2011, το η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου σχεδιάζει να έχει ξεπουλήσει όσο – όσο όλες τις συμμετοχές του δημοσίου σε δημόσιες επιχειρήσεις!
Σύμφωνα, με τον κυβερνητικό προγραμματισμό και τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, μέσα στο 2011, κυβέρνηση και τρόικα, θα έχουν προβεί:

- Στην πώληση τουλάχιστον του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom.
- Στη διάθεση του 17% της ΔΕΗ και στη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου από το 51% στο 34%.
- Στην μείωση της συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ στο 34%.
- Στην πώληση των μετοχών του ΟΠΑΠ που κατέχει το Δημόσιο.
- Στην επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και στην σταδιακή μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στο μεγαλύτερο αερολιμένα της χώρας.
- Στην πλήρη πώληση της συμμετοχής του δημοσίου στη ΛΑΡΚΟ.
- Στην προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
- Στην πώληση του εμπορικού τμήματος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
- Στην αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ταυτόχρονα στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τηςΓΑΙAΟΣΕ. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας της ΓΑΙΑΟΣΕ ύψους 2 δισ. ευρώ.
- Στην πώληση της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: