Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

24ωρη Γενική απεργία αποφασίζουν ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στις 11 Μαΐου

 
Πηγή: ΑΥΓΗ
Πετρόπουλος Α.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/04/2011
 
Εν αναμονή των νέων επώδυνων μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση πιθανότατα μεθαύριο Πέμπτη, και τα οποία θα αφορούν κατά προτεραιότητα μισθούς (μειώσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα όπως ήδη πιέζουν σε αυτή την κατεύθυνση ΔΝΤ και ΟΟΣΑ) ασφαλιστικά (μείωση επικουρικών συντάξεων) και εργασιακά δικαιώματα, τα Συνδικάτα βρίσκονται σε συνεγαρμό ετοιμάζοντας ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων που αναμένεται να κορυφωθεί με γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 11 Μαΐου.
Σήμερα συνεδριάζει η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ που ήδη έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία μεθαύριο Πέμπτη για όλους τους συμβασιούχους ενόψει και της συζήτησης της υπόθεσης τους στον Άρειο Πάγο, ενώ αμανένεται να αποφασίσει επιμέρους κινητοποιήσεις (καταλήψεις) την Παρασκευή σε υγεία, Τοπική Αυτοδικοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία κ.ά.

*Αύριο, η ΑΔΕΔΥ οργανώνει Συλλαλητήριο (6.30 μ.μ. πλατεία Κλαυθμώνος) κατά των νέων μέτρων καλώντας τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά και μαζικά "στην επιπλέον περικοπή μισθών (μέσω νέου μισθολογίου) και συντάξεων, στις συγχωνεύσεις σχολείων, στην κατάργηση υπηρεσιών υγείας, τη διάλυση του Τ.Τ. Είναι μέτρα που οδηγούν όλη την κοινωνία στην εξαθλίωση", σημειώνει η ΑΔΕΔΥ, προσθέτοντας "η νέα επίθεση και το δόγμα του ΣΟΚ, που ακολουθεί η κυβέρνηση, δεν πρέπει να μας πανικοβάλλουν και να αποδυναμώσουν τον αγώνα μας". Στο αυριανό συλλαλητήριο καλεί με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ (προσυγκέντρωση Προπύλαια) ενάντια στο νέο Σύμφωνο για το Ευρώ που καταδικάζει όλους τους λαούς της Ευρώπης σε αιώνια λιτότητα, καθώς και στο προωθούμενο νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικας για το 2011-2015".

Την Πέμπτη στον Άρειο Πάγο
*Επίσης η ΑΔΕΔΥ οργανώνει συγκέντρωση έξω από τον Αρειο Πάγο την Πέμπτη στις 8.00 το πρωϊ όπου θα εκδικαστούν οι προσφυγές συμβασιούχων και εκτάκτων. "Η υποστήριξη του αγώνα για τη μετατροπή των προσχηματικών και καταχρηστικών συμβάσεων (έργου, ορισμένου χρόνου, stage κ.λπ.) εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, συνδέεται άμεσα με την αποτελεσματική λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και την κάλυψη των αναγκών του πολίτη. Ειδικά στο σημερινό περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από μαζικές συνταξιοδοτήσεις και πάγωμα των προσλήψεων, η μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε αορίστου χρόνου, θεωρείται απολύτως αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και αποτελεί υπόθεση όλων των εργαζομένων, αλλά και της κοινωνίας", σημειώνει η ΑΔΕΔΥ που καλύπτει τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους εργαζομένων που θα αποφασίσουν στάσεις εργασίας την ίδια ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: