Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ο.. τροϊκός πόλεμος



ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Καρτερός Θανάσης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/02/2011

Προς τι τελικώς ο... τροϊκός πόλεμος; Τι έκανε η τρόικα κι έγινε χαμός; Πρώτον είπε για τις απεργίες και τους απεργούς αυτά που κάθε μέρα λένε τα κυβερνητικά στελέχη. Και δεύτερον ζήτησε δημοσίως να γίνει εκείνο που και οι δικοί μας έχουν ήδη συμφωνήσει να γίνει, να ξεπουληθούν δηλαδή όχι μόνο τα ασημικά, αλλά και το σπίτι. Όπως απαιτούν επίσης δημοσίως τόσο καιρό οι εγχώριοι τραπεζίτες και κυνόδοντες.
Ναι, αλλά ήταν ιταμό το ύφος τους, σου λέει. Μίλησαν ανοιχτά για πούλημα, ενώ εμείς μιλάμε για αξιοποίηση. Εμφανίστηκαν με ένα μαστίγιο ναααα με το συμπάθιο, και χωρίς καθόλου καρότο. Διέπραξαν το ατόπημα να δίνουν δημοσίως εντολές στους Έλληνες, όπως οι προγονοί τους κάποτε στους Αφρικανούς. Και να αναμιχθούν στα εσωτερικά μας, φωνάζοντας λες και είναι σε δημοπρασία πουλήστε-πουλήστε, ή πουληθείτε-πουληθείτε.


Καλά λοιπόν, για το ύφος θα συμφωνήσουμε. Αλλά για όλα τα υπόλοιπα γιατί τα βάζουμε με τους ανθρώπους; Θα μπορούσαν κι αυτοί να απαντήσουν όπως οι παλιοί χωροφύλακες που έδερναν τον κόσμο: τη δουλειά μας κάνουμε. Γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, δεν είναι έτσι; Να ελέγχουν, να επιβλέπουν, να μαλώνουν, να μαστιγώνουν, να υποδεικνύουν και να εντέλλονται. Γι’ αυτό είναι εδώ. Αυτό τους έχει ανατεθεί, αυτό έχει προσυπογράψει η ελληνική κυβέρνηση. Ούτε τουρισμό κάνουν ούτε συμβουλές πουλάνε. Εξουσία ασκούν. Ε-ξου-σί-α.
Αν λοιπόν είναι έτσι -και το ξέρουν και οι πέτρες ότι έτσι είναι- γιατί θύμωσαν τόσο οι δικοί μας; Μα είναι ολοφάνερο: όχι γιατί οι τροϊκατζήδες ξεπέρασαν όρια που από καιρό δεν υπάρχουν, αλλά γιατί το διέπραξαν δημοσίως. Μπορούν να μιλάνε -και μιλάνε, πιστέψτε το- όπως γουστάρουν σε υπουργούς και αξιωματούχους, σε εκπροσώπους του λαού, αλλά όχι και στον ίδιο τον λαό. Διότι όταν μιλάνε έτσι απευθείας στον λαό, τι χρειάζονται οι εκπρόσωποι; Εξ ου και ο θυμός και το έσχατο κατάντημα μιας κυβέρνησης να προσπαθεί να πείσει για το αυτονόητο: ότι κυβερνά!!!
Επί της διαδικασίας δηλαδή το ζήτημα. Η τρόικα διατάζει την κυβέρνηση και η κυβέρνηση επεξεργάζεται, αγριεύει, χαϊδεύει, διατάζει εμάς. Αλλιώς ανατρέπεται η τάξις και εκτίθεται το όλον εγχείρημα. Η οργίλη κυβερνητική απαίτηση δεν είναι να μην κάνει η τρόικα τη δουλειά της. Αλλά να μην τη διαφημίζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: