Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Αλητεία !!!





Σφοδρή επικοινωνιακή επίθεση άρχισε σήμερα, ενάντια στο εισόδημα τωνΔημοσίων Υπαλλήλων και ενόψει της εφαρμογής της περίφημης ‘Ενιαίας Αρχής Πληρωμών’. Δεν ήταν μη αναμενόμενη, μετά την διενέργεια της πρόσφατης απογραφής, μετά την συστηματική επί πολλούς μήνεςενοχοποίηση και κατασυκοφάντηση των Δ.Υ. ως συμμετόχων και συνυπευθύνων στην κατάρρευση της Οικονομίας (βλέπε ‘μαζί τα φάγαμε’).Καταλλήλως επιλεγμένα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών ‘αποδεικνύουν’ τον ‘ανορθολογισμό’, την ‘σπατάλη’ και την ‘ανάγκη περικοπών’ στην μισθοδοσία των Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ δεν έχουν παρέλθει παρά μήνες απ’ την οριζόντια περικοπή των δώρων και των επιδομάτων τους.


Ακόμη και σε εφημερίδες όπως η Ελευθεροτυπία, διαβάζει ο αναγνώστης σήμερα πως:



1. Ο μισθός των Δ.Υ. είναι κατά τόσο τοις εκατό μεγαλύτερος από εκείνον του ιδιωτικού τομέα.
2. Πως τα επιδόματα αποτελούν πολύ μεγάλο ποσοστό των συνολικών αποδοχών, και επομένως πολλά απ’ αυτά πρέπει να περικοπούν τελείως.
3. Αναφέρονται επιλεκτικά κάποια ‘κραυγαλέα’ επιδόματα και τα ονόματά τους, ώστε να καταδειχθεί πως είναι ‘παράλογα’.
4. Αναφέρεται το μεγάλο συνολικό κόστος της μισθοδοσίας των Δ.Υ. ανά έτος (τόσα δις).
5. Αναφέρεται –βέβαια- όρος του Μνημονίου, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση έχει αναλάβει την δέσμευση να μειώσει περαιτέρω (από τις αρχικές περικοπές) το συνολικό αυτό κόστος.
6. Στοχοποιούνται κλάδοι Δ.Υ. και συγκεκριμένα Υπουργεία ως πλέον ‘δαπανηρά’.

Η κυβερνητική επικοινωνιακή αλητεία δεν τολμά να μας πει όλη την αλήθεια. Δεν τολμά να μας εξηγήσει ποιοι και επί πόσες δεκαετίες εφάρμοσαν αντί εισοδηματικής, επιδοματική πολιτική στο Δημόσιο και κυρίως γιατί. Δεν τολμά να μας εξηγήσει ποια είναι η μισθοδοτική σύγκριση του Δ.Υ. στην χώρα μας σε σχέση με τον συνάδελφό του των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Ξεχνά τις παρλαπίπες σε όλες τις προεκλογικές περιόδους, όπου όλοι ανεξαιρέτως έταζαν την ‘πραγματική σύγκλιση’ με την Ευρώπη και τις άλλες αρχιδιές. Αποφεύγει επίτηδες να μας αναφέρει σε ποια θέση βρίσκεται το συνολικό κόστος του Δημόσιου τομέα στην λίστα των Ευρωπαϊκών κρατών. Αποφεύγει να συγκρίνει τον αριθμό των Δ.Υ. στην χώρα μας, σαν ποσοστό επί του πληθυσμού, σε σχέση με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη. Τολμά να συγκρίνει τον μισθό του ΔΥ με αυτόν του Ιδιωτικού τομέα, αλλά του Ιδιωτικού τομέα που η ίδια επί χρόνια τον παραδίδει στα νύχια των εργοδοτών και του κεφαλαίου. Και βέβαια, δίνει πίνακες μόνο απ’ τους ΔΥ Πανεπιστημιακής μόρφωσης, για να δημιουργήσει τις κατάλληλες εντυπώσεις ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των ΔΥ είναι Μέσης και Στοιχειώδους εκπαίδευσης !! Ηκουτοπονηριά δεν έχει όρια !!!......



Κυβερνητική Επικοινωνιακή Αλητεία !



Μας αναφέρει ονόματα επιδομάτων, αλλά βέβαια ‘ξεχνά’ να μας πει πως ο καθηγητής όντως κάθεται στο σπίτι του και διορθώνει τα γραπτά. Ξεχνά να μας πει πως ο στρατιωτικός και ο αστυνομικός, όντως εργάζονται σε ειδικές συνθήκες. Πως ο νοσηλευτής όντως δουλεύει σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Πως ο γιατρός όντως δουλεύει και Σαββατοκύριακα. Τι λοιπόν μας τσαμπουνάει;; Πως τα ‘επιδόματα’ που πέταγαν στον εργαζόμενο με μορφή ελεημοσύνης ήταν χαριστικά και άνευ περιεχομένου;;..



Κυβερνητική Επικοινωνιακή Αλητεια !



Ξεχνά να μας ‘θυμίσει’ πως τουλάχιστον αυτός ο (μαλάκας τελικά) Δ.Υ., ποτέ δεν μπόρεσε να κρύψει ούτε δεκαράκι απ’ τον μισθό του, σε αντίθεση με τα μεγάλα λαμόγια, τους γνωστούς αγνώστους, έχοντες και κατέχοντες που ακόμη κάνουν πάρτι στις πλάτες μας. Ας μας υπολογίσει κάποιος : Αυτά που θα ‘κόψει’ με τον ‘εξορθολογισμό’ θα ξεπερνάν τα 600 εκατομμύρια εισφορές, που χαρίστηκαν στις Τράπεζες το 2009;;; Ας τολμήσει κάποιος να ψελλίσει πόσο ‘καλός’ εργοδότης ήταν το ίδιο το κράτος, κάθε πότε πλήρωνε, κάθε πότε χρησιμοποιούσε ‘αναπληρωτές’ για να μην τους πληρώνει το καλοκαίρι ! Ας τολμήσει κάποιος να μας πει γιατί καθυστερεί τόσο η εκδίκαση της προσφυγής των συμβασιούχων που τους απασχολούσε ανασφάλιστους επί χρόνια για πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γιατί καθυστερεί τόσο ο Άρειος Πάγος να τους τρίψει στην μούρη την αναμενόμενη απόφαση πως αυτούς όλους οφείλει να τους ξανα-προσλάβει και μάλιστα να τους αποζημιώσει κι από πάνω !! Ας ψελλίσει τέλος κάποιος: Γιατί όλα τα παραπάνω ‘ξέχασε’ να τα πει στην τρόικαόταν διαπραγματευόταν σκληρά το μνημόνιο…


Σφοδρή επικοινωνιακή επίθεση, υφίσταται από της πρωίας σήμερα, ακόμη μια φορά, το εισόδημα των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα.
Ας αμυνθούμε του πατρίου εδάφους..

3 σχόλια:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Πάντα αλήτες και κλεφτρόνια ήταν!

Το ζήτημα είναι πλέον τα μέτρα περνούν κατά ριπάς και σιγά σιγά η Χούντα γυρίζει και το κλίμα!

στελιος είπε...

Που είναι η ηγεσία της ΑΔΔΕΔΥ?
Της ΓΣΣΕ?
Είναι εκεί που πρέπει να τους οι εργαζόμενοι.Στα σκουπίδια!

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις δεν είπαμε να μην αντιδράτε στα μέτρα γιατί είναι εθνολαϊκιστικό; Πώς θα πάρετε πιστοποιητικό αριστεροφροσύνης άμα σκέφτεστε εθνολαϊκιστικά, δηλαδή εθνικιστικά; Εδώ πάνε να μας απελευθερώσουν από τον εθνικισμό και να μας κάνουν γνήσιους αριστερούς κι εσείς αντιδράτε; Τι αχάριστοι που είστε!