Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ρόλος της Λίντας Κατέχη σε σκάνδαλο στο πανεπιστήμιο Urbana-Champaign στο Ιλλινόις




Η κ. Κατέχη θα αναλάβει να συντονίσει τη διεθνή επιτροπή "σοφών" για τις μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.




Πηγή: http://www.petitionspot.com/petitions/katehi/




Linda Katehi, incoming Chancellor of UC Davis, has been linked to the corruption of the University of Illinois, Urbana-Champaign. Newspapers from Illinois to California have reported that perhaps hundreds of children of the wealthy and well connected were granted admission to UIUC despite questionable qualifications.

Linda Katehi has claimed from the outset that she was not involved in this "Category I" admissions system, a discretionary privileging of the the rich and well connected over poor, unconnected students. However, recent revelations show direct links between a well connected, wealthy Greek family and Linda Katehi after which she forwarded an email to her direct subordinates saying as much.


From the California Chronicle: "Despite early declaring she knew nothing about the university's secret admissions system for well-connected students,the Tribune has detailed how Katehi – currently the University of Illinois provost – helped facilitate admissions for a student she referred to as "the daughter of a fairly prominent Greek family in Chicago."
From the Davis Vanguard: "She passed an email through giving full name and title to the individual making a special request. She argues that she "took no action made no effort to alter, influence or interfere with the admissions decision of this applicant" and yet at the same time she referred to an influential by name and title. Her claim, "that was how" she "knew him."
We do not need, nor do we want, a Chancellor who sees fit to be complicit, or at the very least complacent, with corruption that seeks to further disempower working and lower class students, students of color, and students who are not well connected.
Until UC President Mark Yudof agrees to a full investigation rather than stubbornly defending Katehi despite the mounting evidence against her, we cannot, in good conscience, support her appointment to Chancellor of the University of California, Davis.


15 σχόλια:

dimitris t είπε...

Μόνο για τους κατέχοντες…

cynical είπε...

Και αυτη η κυρια θα ερθει ν' απεμπλέξει τα πανεπιστημια απο τη διαφθορα και τη διαπλοκη!

Ας το χωνεψουμε πια. Οι πιο διεφθαρμενοι ειναι αυτοι που κοπτονται για τη διαφθορα. Το συστημα δεν εχει αλλο δρομο να αναπαραγεται.

Να ρωτησω μονο: Πόσα χρονια της πήρε της Ρωμαικης αυτοκρατορίας για να καταρρεύσει;

tijuana είπε...

Κάντε και καμιά μετάφραση βρε παιδια!

cynical είπε...

tijuana

ειδα εν τω μεταξυ οτι το θεμα το ειχε και η σημερινη ΑΥΓΗ.

Δινω λινκ στο αρθρο στο τελος του κειμενου.

Ανώνυμος είπε...

την ξερω προσωπικα την κυρια, ειστε γελοιοι ολι σας, οτι σας σερβιρουν να το χαβετε χωρις σκεψη!

cynical είπε...

Vassili,

δεν τα βγαλαμε απο το μυαλο μας, εδω υπαρχουν καταγγελιες και ντοκουμεντα που εξασφαλισε η chicago tribune. Η κυρια κατα τα αλλα θα ειναι μια χαρα και δεν αμφιβαλω. Ε, δεν εκανε και τιποτε τρομερο, απλα εβαζε στο πανεπιστημιο παιδια απο τον κυκλο οπου συχναζε απο την πισω πορτα.
Αν εχεις ομως αλλη γνωμη, μπορεις να πας για μαρτυρας υπερασπισης.

cynical

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Cynical

cynical είπε...

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι τα elit πανεπιστημια της αμερικης οπως harvard, διαθετουν ειδικες λιστες υποψηφιων στις οποιες περιλαμβανονται παιδια και εγγονια παλιότερων φοιτητων του ιδιου πανεπιστημιου. Οι υποψηφιοι αυτοι εχουν προτεραιοτητα και αυξημενες πιθανοτητες να γινουν δεκτοι.

Ο λογος ειναι οι χορηγιες. Το 28% των χορηγιων στα πανεπιστημια αυτα προερχονται απο τους παλαιοτερους μαθητες, ετσι ωστε να αποκτουν το δικαιωμα να αναπαραγονται.

Ακομα και η WSJ αγανακτει με αυτη την πρακτικη η οποια βασταει δεκαετιες ή περισσοτερο.

http://online.wsj.com/public/resources/documents/Polk_Alumni.htm

στελιος είπε...

Ας μαζεύουν τα παραχορτάτα πλουσιόπαιδα να τα κάνουν κιμά.
Μπράβο Cynical, Princess of bloggers.

Unknown είπε...

Η Κυρία ΛΙΝΤΑ ΚΑΤΕΧΗ είναι μία αξιόλογος επιστημών που ξεκίνησε από τη Σαλαμίνα, σπούδασε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σημερά είναι Πρύτανης του Πανεπιστηνίου της Καλιφόρνιας στο Davis. Επειδή έτυχε να τη γνώρισω και να συζητήσω μαζύ της, όταν πέρισυ το καλοκαίρι είχε επισκευθεί τη Σαλαμίνα θεωρώ τα καταγγελλόμενα είναι αβάσημα και προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την επιστημονική της κατάρτιση.
Η Κυρία ΛΙΝΤΑ ΚΑΤΕΧΗ αγαπάει την Ελλάδα και θέλει να βοηθήσει την ανώτατη εκπαίδευση και είμαι συγουρός ότι, αν την αφισούν, θα προσφέρει πολυτιμές και αξιολογές υπηρεσίες.
ΓΙΩΡΓΟΣ

cynical είπε...

κ. Γεωργιε,

η ελαστικη συνειδηση δεν ειναι απαραιτητο να συγκρουεται με την αγαπη για την πατριδα. Και ο Καρατζαφερης αγαπαει την Ελλαδα, και ο Χιτλερ αγαπουσε τη Γερμανια, αυτος δε ειδικα πάρα πολύ.

Οπως εδειξα και παραπανω, η ευνοικη μεταχειριση των βλαστων της ελιτ ειναι μια νομιμη πρακτικη στην Αμερικη, αλλα μαλλον οχι και τοσο ηθικη, μιας και η WSJ την βρισκει αθεμιτη και εξανισταται.

Προσωπικα, πολυ φοβαμαι αυτους που αγαπουν την πατριδα αλλα σκεφτονται αλλιως.

KnowDame είπε...

Αγαπητή Cynical,

Επειδή το ζητούμενο είναι πάντα η αλήθεια, δίνω σύνδεσμο και στην άλλη άποψη του θέματος από το μπλογκ του Πανάρετου. Απ' όσο κατάλαβα, το κυριότερο επιχείρημα είναι ότι αυτά που καταγγέλονται συνέβησαν πριν τοποθετηθεί η κ. Κατέχη στη θέση του Πρύτανη. Δεν έψαξα περαιτέρω το θέμα για το αν είναι βάσιμοι αυτοί οι ισχυρισμοί ή όχι. Όποιος ενδιαφέρεται ας το κάνει. Μπορεί πράγματι η κυρία να είναι αθώα. Για μένα το κυριότερο είναι ότι από τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει εσκεμμένα την υποδούλωση και την εξαθλίωση της πλειοψηφίας των ελλήνων και την κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας, ακόμα και οι πιό αθώοι και καλοπροέραιτοι άνθρωποι δεν δικαιολογούνται, από τη στιγμή που συνεργάζονται μαζί τους. Όσο για την "αναμόρφωση" της εκπαίδευσης, το θέμα το ξέρεις πολύ καλύτερα από πολλούς μια και έχεις κάνει ουκ ολίγα ποστ. Οι στόχοι είναι σαφείς. Πραγματική εκπαίδευση θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν μόνο τα τέκνα της ελίτ και οι υπόλοιποι στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούν να γίνουν ημιαγράμματοι εξειδικευμένοι υπάλληλοι. Άλλωστε οι στόχοι αυτοί δρομολογήθηκαν ήδη από τη δεκαετία του 80' και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ολόγυρά μας. Ακόμα και άνθρωποι με μεταπτυχιακά συγκρινόμενοι με απόφοιτους ΔΕ παλιότερων δεκαετιών υστερούν σε θέματα γενικής παιδείας. Ε τώρα πάνε να ολοκληρώσουν το έργο τους με την εντατικοποίηση της παραγωγής αυτών των ημιαγράμματων στελεχων και φυσικά με τη μείωση του κόστους.
Ότι γίνεται με τα εργασιακά δικαιώματα, γίνεται και με την πρόσβαση στη εκπαίδευση και την περίθαλψη. Ένα μικρό διάλειμμα 50 περίπου ετών ήταν μέσα στη βάρβαρη ιστορία της ανθρωπότητας. Η πλέμπα πρέπει να ξαναγυρίσει εκεί που βρισκόταν.

KnowDame είπε...

Αγαπητή Cynical,

Επειδή το ζητούμενο είναι πάντα η αλήθεια, δίνω σύνδεσμο και στην άλλη άποψη του θέματος από το μπλογκ του Πανάρετου. Απ' όσο κατάλαβα, το κυριότερο επιχείρημα είναι ότι αυτά που καταγγέλονται συνέβησαν πριν τοποθετηθεί η κ. Κατέχη στη θέση του Πρύτανη. Δεν έψαξα περαιτέρω το θέμα για το αν είναι βάσιμοι αυτοί οι ισχυρισμοί ή όχι. Όποιος ενδιαφέρεται ας το κάνει. Μπορεί πράγματι η κυρία να είναι αθώα. Για μένα το κυριότερο είναι ότι από τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει εσκεμμένα την υποδούλωση και την εξαθλίωση της πλειοψηφίας των ελλήνων και την κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας, ακόμα και οι πιό αθώοι και καλοπροέραιτοι άνθρωποι δεν δικαιολογούνται, από τη στιγμή που συνεργάζονται μαζί τους.

(η συνέχεια στο επόμενο σχόλιο)

KnowDame είπε...

Όσο για την "αναμόρφωση" της εκπαίδευσης, το θέμα το ξέρεις πολύ καλύτερα από πολλούς μια και έχεις κάνει ουκ ολίγα ποστ. Οι στόχοι είναι σαφείς. Πραγματική εκπαίδευση θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν μόνο τα τέκνα της ελίτ και οι υπόλοιποι στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούν να γίνουν ημιαγράμματοι εξειδικευμένοι υπάλληλοι. Άλλωστε οι στόχοι αυτοί δρομολογήθηκαν ήδη από τη δεκαετία του 80' και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ολόγυρά μας. Ακόμα και άνθρωποι με μεταπτυχιακά συγκρινόμενοι με απόφοιτους ΔΕ παλιότερων δεκαετιών υστερούν σε θέματα γενικής παιδείας. Ε τώρα πάνε να ολοκληρώσουν το έργο τους με την εντατικοποίηση της παραγωγής αυτών των ημιαγράμματων στελεχων και φυσικά με τη μείωση του κόστους.
Ότι γίνεται με τα εργασιακά δικαιώματα, γίνεται και με την πρόσβαση στη εκπαίδευση και την περίθαλψη. Ένα μικρό διάλειμμα 50 περίπου ετών ήταν μέσα στη βάρβαρη ιστορία της ανθρωπότητας. Η πλέμπα πρέπει να ξαναγυρίσει εκεί που βρισκόταν.

Ανώνυμος είπε...

Όπου κι αν πας Ομογενή η Ελλάδα θα σε πληγώνει

Αισχρή επίθεση στην κορυφαία Ομογενή ακαδημαϊκό, Λίντα Κατέχη, με πολιτικά κίνητρα και «στοιχεία» που είχαν χρησιμοποιηθεί για να πλήξουν την εκστρατεία του Αλέξη Γιαννούλια.
Περισσότερα
http://www.greeknewsonline.com/?p=13558