Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ - ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ!»


Πηγή:iskra
Μέχρι τώρα το ταξίδι του ΓΠαπανδρέου στη Νέα Υόρκη, δείχνει να εξυπηρετεί έναν πολύ απλό κεντρικό στόχο: να πειστεί η Wall Street αλλά και γενικότερα οι αγορές πως η Ελλάδα αποτελεί πλέον χώρα πρότυπο για τις αγορές. Δηλαδή, πως αποτελεί μια χώρα όπου βασιλεύει το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, η εργασιακή επισφάλεια, η μισθολογική υποβάθμιση, η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η άνευ όρων παράδοση του περιβάλλοντος στα μεγάλα συμφέροντα.
   Δύο ήταν τα κεντρικά σημεία των παρεμβάσεων του Γ. Παπανδρέου χτές, τόσο στο γεύμα με τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης όσο και στις ζωντανές συνεντεύξεις του στα δίκτυα CNBC και Bloomberg.

   Από τη μια μεριά ο Γ. Παπανδρέου τόνιζε σε κάθε ευκαιρία πως η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σοβαρά βήματα, «ότι είμαστε σοβαροί», επειδή η Κυβέρνησή του έχει τηρήσει απαρέγκλιτα το Μνημόνιο. Ως γνωστόν η εθελόδουλη «σιδηρά πειθαρχία» της Κυβέρνησης έχει αφήσει έκπληκτους ακόμα και τους τροϊκανούς! Με άλλα λόγια, λοιπόν, βλέπουμε πως ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί από τη Νέα Υόρκη να «προωθήσει» την Ελλάδα ως τη χώρα – πρότυπο εργασιακής και κοινωνικής κατεδάφισης η οποία φυσικά θα είναι παράδεισος για το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.

   Παράλληλα βέβαια, η μεγάλη προβολή που απολαμβάνουν οι κινήσεις αυτές του Γ. Παπανδρέου από τα κυρίαρχα οικονομικά ΜΜΕ, υποδεικνύει πως οι κύκλοι του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου επιθυμούν να αξιοποιήσουν την Ελλάδα ως παράδειγμα και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης (Iρλανδία, Πορτογαλία κλπ) και της ΕΕ.

   Από την άλλη μεριά, ρίγη ανησυχίας προκαλεί (το λιγότερο) η «πρόσκληση» του Γ. Παπανδρέου για αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου αξίας € 270 δις. Μια τέτοια «πρόσκληση» πατάει προφανώς πάνω στις διατάξεις του κυοφορούμενου νομοσχεδίου του Υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη για τις μεγάλες επενδύσεις. Όπως έχουμε αναφέρει παλαιότερα στην ΙΣΚΡΑ (βλέπε σχετικά πατώντας εδώ) το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει τη (νεοαποικιοκρατικού τύπου) δυνατότητα δωρεάν (!!!) παραχώρησης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου σε ιδιώτες για τη διενέργεια μεγάλων επενδύσεων.

3 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Τι ωραία που είναι να παραχωρείς εκτάσεις του ελληνικού δημοσίου λες και είναι η ροζ έπαυλη του μπαμπά σου!
Για να αντιστρέψω την περίφημη (και ανόητη) φράση του Κοέλιο, "όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να χαθεί το μέλλον αυτής της χώρας": η ανεργία που πανικοβάλλει τους ανθρώπους, οι 3 θάνατοι στη Μαρφίν, η κατεδάφιση των ασφαλιστικών ταμείων και, το χειρότερο, η διάλυση της Αριστεράς.
Ποιος νοιάζεται τώρα, για ποια περιουσία του Δημοσίου και για ποιο περιβάλλον;

sosat είπε...

"ΟΤΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΒΙΑΖΕΙ, ΑΘΕΤΕΙ, ΚΑΤΑΦΡΟΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΝΑ ΚΑΜΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ Ή ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ, ΝΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΙΕΡΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΚΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ"
Επαναστατική προκήρυξις Ρήγα Φεραίου

Rodia είπε...

Ολο το consept μου θυμιζει απο τη μια τα βιβλια του Λεβι Στροςς ("Αγρια Σκεψη" και "Θλιβεροί Τροπικοί") και απο την αλλη τη συνεντευξη* ενος παπουλη, το 1967, όπου μιλουσε για την απαγωγη, ληστεια και δολοφονία των αγγλων στο Δήλεσι το 1870, τότε που -λέει- οι άγγλοι είχαν ζητήσει απο την ελληνικη κυβερνηση να αφανίσει τους ληστές γιατί αλλοιως -λέει- θα έκαναν την Ελλάδα αγγλική αποικία!
Οι ληστές λυμαίνονταν την επικρατεια -έλεγε ο παπούλης- μεχρι το '39-'40 που άρχισε ο Β' Πόλεμος, αλλα η γνωμη μου ειναι οτι συνεχιζουν τη δραση τους και απλως μεταφέρθηκαν σε ανώτερα κοινωνικα στρωματα...

* η συνεντευξη σε εκπομπη του Οκτωβρη στο Radiobubble
(αυτοδιαφημιση)