Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Κινητοποιήσεις χωρίς απεργία στις 29 Σεπτεμβρίου


ΠΗΓΗ: Αυγή
Με συλλαλητήριο και παραστάσεις διαμαρτυρίας, αλλά όχι κάποια κεντρική απεργιακή κινητοποίηση, αποφάσισαν να συμμετάσχουν (οι πλειοψηφίες) ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πανευρωπαϊκή μέρα δράσης στις 29 Σεπτεμβρίου που κήρυξαν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα ενάντια στη λιτότητα και τα εξοντωτικά μέτρα που λαμβάνουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε βάρος των εργαζομένων επικαλούμενες την οικονομική κρίση. 

Τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ κατέληξαν σε παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών στη 1.00 το μεσημέρι στα γραφεία  της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Βασ. Σοφίας 2), ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρα οργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος (6.00 το απόγευμα).


"Η μέρα αυτή μπορούσε να αξιοποιηθεί προκειμένου οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται στις περισσότερες χώρες και μάλιστα με γενική απεργία. Η μέρα αυτή για τους εργαζόμενους της χώρας μας, που βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και των εργασιακών σχέσεων με βάση τις συνταγές του Μνημονίου, που συναποφάσισαν η κυβέρνηση και η τρόικα, έπρεπε να αποτελέσει νέο αγωνιστικό σταθμό για τους εργαζόμενους της χώρας μας. 

Δυστυχώς η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απέρριψε κάθε πρόταση για κάθε μορφής απεργιακή κινητοποίηση και στο παραπέντε αποφάσισε απογευματινό συλλαλητήριο, με ένα πλαίσιο μάλιστα που αφήνει στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική", τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Αυτόνομη Παρέμβαση", καλώντας τους εργαζόμενους και τα σωματεία να αξιοποιήσουν την 29η Σεπτεμβρίου και να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στο Μνημόνιο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 7 Οκτωβρίου για το μνημόνιο
Χθες η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία στις 7 Οκτωβρίου προκειμένου να υποστηρίξει και αγωνιστικά την εκδίκαση της αγωγής κατά του Μνημονίου. "Στο πλαίσιο των προσπαθειών ανατροπής του Μνημονίου και  της ακύρωσης όλων των ρυθμίσεων που έχουν αποφέρει μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, φτώχεια και εξαθλίωση στην ελληνική κοινωνία, η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 7 Οκτωβρίου, ενόψει και της εκδίκασης της αγωγής στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 8 Οκτωβρίου 2010.
Την ημέρα της απεργίας καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι μαζικά να δώσουν βροντερό παρών στις συγκεντρώσεις που θα αποφασιστούν, διεκδικώντας τη δικαίωση και την κατάργηση όλων των συμφωνιών που αφαίρεσαν δικαιώματα στην εργασία, την ασφάλιση, τους μισθούς, τις συντάξεις, τη ζωή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ επαναλαμβάνει τη στήριξη στους αγώνες των εκτάκτων ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό καλύπτει με 3ωρη στάση εργασίας (8.00 - 11.00 το πρωί) όσους συλλόγους αποφασίσουν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 23/9 στις 8.00 το πρωί στον Άρειο Πάγο, όπου και θα συζητηθεί το θέμα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

10 σχόλια:

Στέλιος είπε...

Η Απεργία είναι ένα σοβαρό όπλο και χρειάζεται σκέψη και καλή προετοιμασία.
Είναι καιρός οι εργαζόμενοι να απφασίζουν και με μεγάλο ποσοστό αν θα απεργήσουν η οχι.
Οπως γίνεται με τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα.
Δεν ξέρω αν οι ρεφορμιστές της ΓΣΣΕ
έχουν δίκιο η όχι, αλλά προτιμώ μια δυνατή Απεργία παρά μια κωμωδία.
Και έχω στην πλάτη μου πολλές απεργίες.

You Pay Your Crisis είπε...

Η ημερομηνια της πανευρωπαικης απεργιας ηταν γνωστη απο την ανοιξη. Και μου λες οτι δεν ειχανε χρονο να προετοιμαστουν;;;;

Στέλιος είπε...

Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αν θα απεργησουν και πότε.
Οπωσδήποτε δεν δίνω άλλοθι στους ρεφορμιστές της ΓΣΣΕ , αλλά επειδή γνωρίζω πολύ καλά το χώρο των Αριστεριστών προσπαθώ να βρίσκω το σωστό χωρίς να σημαίνει ότι είμαι αλάνθαστος

Greek Rider είπε...

Τι συζητάτε ρε παιδιά; Οι άνθρωποι είναι ξεπουλημένα καθάρματα.

Εγώ κατανοώ κάθε εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα που δεν μπορεί να απεργήσει. Έχει ευθύνες αλλά καταλαβαίνω το κλίμα που υπάρχει εκεί που δουλεύει.

Για την ΓΣΕΕ όμως τι να κατανοήσω; Υπάρχει ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι άδικα έφαγαν τα γιαούρτια και το ξύλο; Υπάρχει ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι η ΓΣΕΕ δεν είναι υποκατάστημα της κυβέρνησης;

Αηδιάζω βαθύτατα και δεν έχω λόγια να εκφραστώ ευπρεπώς.

Greek Rider είπε...

Και σε ότι αφορά τις απογευματινές εκδηλώσεις, γιατί δεν τις μετατρέπουν σε ένα tea party;

cynical είπε...

Ειχαμε μια ευκαιρια να ενωσουμε τις φωνες ολοι οι εργαζομενοι σε ολη την ευρωπη την ιδια στιγμη.

Να το καναμε επιτελους. Αντ' αυτου θα ανψουμε κερακια εξω απο τα γραφεια της ΕΕ!
Καλα σαράντα!

cynical είπε...

Α! Το tea party ειναι πολυ καλα οργανωμενο σε καθε γωνια της αμερικης! Μεχρι και γραφειο μεσα στη βουλη των αντιπροσωπων πηρε για να συσκεπτεται. Ασχετο αν δεν συμφωνουμε. Παντως εχει πολυ μεγαλη δυναμικη.

Καμμια συγκριση με τα δικα μας!

Στέλιος είπε...

Μην υποτιμάτε καμμία μορφή πάλης.
Όλες μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους όταν είναι μαζικές.
Αν οι μαζικές απογευματινές εκδηλώσεις είναι πολύ μεγάλες, θα δώσει μια τεράστια δυναμική σε όλο το κίνημα.
Και τότε και η ηγεσία της ΓΣΕΕ θα χάσει τον έλεγχο πάνω στο κίνημα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά.Αν περιμένε η Αυτόνομη Παρέμβαση ότι ο Παναγόπουλος έτσι, χωρίς "πίεση" θα έπαιρνε απόφαση για απεργία,είναι βαθειά νυχτωμένη.

Και μόνο να βλέπατε την τρομοκρατημένη φάτσα του μπροστά στο φακό μετα την χθεσινή υπογραφή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης με την Κατσέλη,κάτι αντίστοιχο που ισχύει εδώ και χρόνια σε Ινδία,Κίνα,Βιετνάμ,Μπαγκλαντές κ.α, που το λέγαμε και κουνούσαμε με θλίψη το κεφάλι μας τότε θα καταλαβαινατε οτι αυτά που παίζονται σήμερα είναι πολλά.


Καλά, για την επέκταση των ατομικών συμβάσεων εργασίας αντί των κλαδικών δεν το συζητάμε,είναι πλέον καθεστώς.


Μεσαίωνας και να δούμε πότε θα έχουμε Αναγέννηση

Ανώνυμος είπε...

Όταν τα κωλάντερα του τελευταίου ξεπουλημένου πρασινομπλέ λαμόγιου πλέξουν τη θηλιά στους λαιμούς των ακατανόμαστων προέδρων αδεδυ γσεε στην πλατεία Συντάγματος, τότε θα πάω για καφέ στην κλαυθμώνος και "η καρδιά μου θα γελάσει" και θα πω : "έκανα κάτι για τη νέα γενιά. Για την Ελλάδα ρε γαμώτo".