Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Κάλεσμα τoυ ΚΚΕ προς τις λαϊκές δυνάμεις


ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα της ΚΕ προς τις λαϊκές δυνάμεις που ψηφίζουν 
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για συμπόρευση με το ΚΚΕ

  • ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ
  • ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ





  • Ο λαός ενωμένος να αρνηθεί να πληρώσει το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία.

    Με το "επικαιροποιημένο" μνημόνιο γίνεται ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα ώστε να γίνει ακόμα πιο φθηνή η εργατική δύναμη.




    Καταφέρουν ένα ακόμα πλήγμα στις Συλλογικές Συμβάσεις.
    • Με την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.
    • Αποδεσμεύει τις επιχειρήσεις, που δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων που υπογράφουν τη ΣΣΕ, από το να την εφαρμόζουν. Εως τώρα υποχρεώνονταν όταν αυτή κυρωνόταν από το υπουργείο Εργασίας.
    • Προσαρμόζει πλήρως τη Διαιτησία για τις Συλλογικές Συμβάσεις στις απαιτήσεις των μεγαλοκαπιταλιστών, εφόσον προσδιορίζει ότι η λειτουργία της πρέπει "να υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα, με βάση το κόστος εργασίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας".
    Δίνει ώθηση στην επέκταση της μερικής εργασίας.
    • Καταργεί ακόμα και τους περιορισμούς για το χρόνο μερικής απασχόλησης και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έθετε ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση μόλις το Μάη (ν.3846/2010).
    • Επεκτείνει τη λεγόμενη δοκιμαστική περίοδο των νεοπροσληφθέντων από δύο μήνες σε ένα χρόνο. Κατά τη διάρκειά της ο εργοδότης μπορεί να απολύει χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση.
    Ανοίγει το δρόμο για την εφαρμογή της συνθήκης Μπολκενστάιν, καθώς προβλέπει "άρση των περιορισμών των κατώτερων και ανώτερων αμοιβών για επενδύσεις που γίνονται στη χώρα".
    Περιορίζει ακόμα και το επίδομα ανεργίας προβλέποντας την εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ, με οδηγό για τον προσδιορισμό του ύψους του την ανατριχιαστική διατύπωση "τα ελάχιστα μέσα διαβίωσης", τη στιγμή που η ανεργία καλπάζει και στο όνομα της αντιμετώπισής της χρηματοδοτεί με δεκάδες εκατομμύρια όλα τα τμήματα της πλουτοκρατίας.
    Δίνει συνέχεια στη δραστική μείωση των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων.
    Βάζει ακόμα και εισιτήριο για τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.
    Δίνει συνέχεια στο αντιασφαλιστικό έγκλημα.
    • Με το τέχνασμα των προβλέψεων από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2010, επιδιώκουν να περιορίσουν τη συνταξιοδοτική δαπάνη - κύριας και επικουρικής ασφάλισης - στο 2,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2060. Η πορεία υλοποίησης αυτού του στόχου θα δημιουργήσει μια εφιαλτική κατάσταση για τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι προφανές ότι οι μελέτες τους είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους, ώστε να παίρνουν συνεχώς χειρότερα αντιασφαλιστικά μέτρα.
    • Το κράτος δεν θα παρέχει καμιά εγγύηση για τις επικουρικές συντάξεις. Αυτό σημαίνει ότι τα επικουρικά ταμεία που, με την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, είναι έτσι ή αλλιώς ελλειμματικά, δεν θα μπορούν να δίνουν συντάξεις ή αυτές θα είναι εξαιρετικά συρρικνωμένες. Ορίζει επίσης ότι ακόμα και αν αυξηθούν οι δικαιούχοι, η συνταξιοδοτική δαπάνη θα παραμείνει σταθερή, συνεπώς προβλέπεται γενικευμένη δραστική μείωση των συντάξεων.
    • Ολες αυτές οι σαρωτικές αλλαγές προβλέπουν ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνη του 2011.
    Επιταχύνει την απελευθέρωση των τομέων στρατηγικής σημασίας, σιδηροδρομικές μεταφορές και ενέργεια.
    • Η αύξηση των κομίστρων στις συγκοινωνίες και στις σιδηροδρομικές μεταφορές, η κατάργηση των λεγόμενων ζημιογόνων δρομολογίων, η συρρίκνωση, ιδιωτικοποίηση, εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του σιδηροδρόμου και των άλλων αστικών συγκοινωνιών, θα έχει βαριές συνέπειες στα λαϊκά στρώματα. Θα συνοδευτεί με απολύσεις εργαζομένων, μείωση μισθών, περικοπές των εργασιακών δικαιωμάτων και στους συγκεκριμένους κλάδους.
    • Τα νέα βήματα "απελευθέρωσης του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας", ο διαχωρισμός του συστήματος μεταφοράς και του συστήματος διανομής, η αξιοποίηση των ενεργειακών υποδομών και των ενεργειακών πηγών (λιγνιτωρυχεία, υδάτινα αποθέματα κ.ά.) προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, θα συνοδευτούν από δραστικές αυξήσεις στα τιμολόγια οικιακής και αγροτικής χρήσης και νέες μεγαλύτερες βλαβερές συνέπειες στο περιβάλλον.
    Η "επικαιροποίηση" του μνημονίου συνεχίζει και κλιμακώνει την επιχείρηση αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος.
    • Με τη νέα σχεδιαζόμενη αύξηση του ΦΠΑ σε σημαντικό ποσοστό αγαθών και υπηρεσιών.
    • Με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης της ακίνητης περιουσίας, αναπροσαρμόζοντας τις αντικειμενικές αξίες.
    • Με την εισαγωγή "πράσινου φόρου" στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
    • Με το ειδικό τέλος για τους λεγόμενους ημιυπαίθριους χώρους.
    • Με τη μη χορήγηση τιμαριθμικής προσαρμογής των συντάξεων.
    Ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας για να διοχετεύσουν οι μεγαλοκαπιταλιστές τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαιά τους, με το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων και τη διαμόρφωση του τομέα της λεγόμενης κοινωνικής οικονομίας.
    Στον αντίποδα της αντιλαϊκής επίθεσης η κυβέρνηση και η ΕΕ συνεχίζουν να χρηματοδοτούν με πακτωλό δισ. ευρώ το κεφάλαιο. Μία μόνο κραυγαλέα απόδειξη είναι το νέο πακέτο 25 δισ. ευρώ εγγυημένων κρατικών ομολόγων προς τις τράπεζες. Ταυτόχρονα προωθούν τη διαδικασία συγχωνεύσεων στον τραπεζικό τομέα.
    Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί έμποροι και αγρότες δεν πρέπει να τρέφουν καμία αυταπάτη. Η επίθεση κατά των δικαιωμάτων τους θα συνεχιστεί ακόμα και όταν υπάρξει ανάπτυξη, η οποία θα είναι αναιμική και προσωρινή. Τώρα πρέπει να απορρίψουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της ΕΕ. Η πολιτική τους υπηρετεί τα μονοπώλια, γι' αυτό γίνεται κάθε μέρα και πιο εχθρική για το λαό.
    Τώρα χρειάζεται λαϊκή αποφασιστική οργάνωση και αντεπίθεση με ενιαίο μέτωπο που θα εκφράζεται σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά. Ο λαός ενωμένος πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία.
    Τώρα πρέπει να προτάξει, μαζί με τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων του, την προστασία των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών που δοκιμάζονται. Λαϊκή συστράτευση, οργάνωση και πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για αποδέσμευση από την ΕΕ, για το μόνο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα μονοπώλια. Τη λαϊκή εξουσία και οικονομία».


    Δείτε σχετικά και εδώ: 


    http://aristeripolitiki.blogspot.com /

9 σχόλια:

You Pay Your Crisis είπε...

Γιατι ομως μονο σε οσους ψηφιζουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ;

Οι ΣΥΡΙΖΑΙοι για παραδειγμα γιατι μενουν απ' εξω;

Την εκανε που την εκανε την προσκληση, ας την εκανε ολοκληρη.

cynical

Ανώνυμος είπε...

Ας δημιουργήσουμε το Κίνημα των Πολιτών που είναι Ενάντια στα Μέτρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα δημοκρατικά μπλογκς πρέπει να στηρίξουν αυτό το σύνθημα.
Τον κ Καμίνη στην Αθήνα προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή είναι κόλπο!
Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μαύρο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η ΔΑ. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην ξεχνάτε!!! Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

Ευρυτερος είπε...

@ Cynical, νομίζω γιατί πολιτικά το μεγάλο ζητούμενο για το ΚΚΕ είναι να απεγκλωβιστεί το 77,5% του κόσμου που εξακολουθεί να στηρίζει το δικομματισμό. Και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον όρο "λαϊκές δυνάμεις" για το 5,6% του ΛΑΟΣ.

@ Ανώνυμε νομίζω δεν χρειάζεται να βάζεις το σχόλιο σου κάτω από κάθε ποστ.

cynical είπε...

Παντως το ΚΚΕ θα μπορουσε να δειξει μια ευρυτητα πνευματος!
Αν θυμαμαι καλα πριν απο καποιους μηνες που ειχε δημιουργηθει μια κινηση ενωτικη με πρωτοβουλια της ΚΟΕ, ειχε κληθει και το ΚΚΕ. Φυσικα απαξιωσε και ν' αποποιηθει την προσκληση.

Επισης, το Αριστερο Βημα ειχε κανει προσπαθεια να επισκεφτει τον Περισσο, και εφαγε πορτα.


Θελει να συσπειρωσει λαικες δυναμεις, τις ονοματιζει και την επολοιπη αριστερα την αγνοει.

Δεν ειναι συμπεριφορα αυτη!

cynical είπε...

Παντως,
για το κλειστοφοβικο ΚΚΕ, η χειρονομια αυτη ειναι πολυ σημαντικη.

Και αληθεια το λεω, μακαρι να βαλει λιγο νερο στο κρασι του και να παει προς τον κοσμο.

Ευρυτερος είπε...

Το ΚΚΕ συνεχίζει να αντιμετωπίζει το κίνημα με όρους κινηματικής ιδιοκτησίας και μέρους της τακτικής του είναι και η ηγεμονία στον ενδοαριστερό εμφύλιο. Συμβαίνει όμως το εξής "παράδοξο" οι δυνάμεις που έχουν μια ενωτική λογική τουλάχιστον στο μαζικό κίνημα, βρίσκονται σε άσχημη οργανωτική και πολιτική κατάσταση και το ΚΚΕ που παρουσιάζει τουλάχιστον μια σταθερότητα λόγου και δράσης (παρά τις αντιφάσεις του) ανεβαίνει και δημοσκοπικά. Και δεν νομίζω ότι οφείλεται μόνο η λογική "αυτό ξέρετε αυτό εμπιστεύεστε"

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ήταν τότε – στις 27 Ιουνίου του 2010...
Ήταν τότε που ο Κουβέλης έκανε την (μια ακόμα) γιαλατζή επανάστασή του....
Ήταν τότε που εμείς γράφαμε: «Κανείς προφανώς δεν τους είπε (ή κανέναν δεν άκουγαν όταν τους φώναζε) πως το πρόβλημα αυτής της κοινωνίας, δεν είναι η ποσότητα των παραμάγαζων της «Αριστεράς», αλλά η ουσιαστική εναλλακτική πολιτική πρόταση ανατροπής και δράσης, που θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων, και τη ζωή μας συνολικότερα.»
Και τότε κάποιοι έσπευσαν να μας κακίσουν…
Έσπευσαν να μας χρεώσουν εμπάθεια απέναντι στο «συμπαθή» πολιτικό άνδρα, λες και είχαμε να μοιραστούμε μαζί του τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες θλιβερές επιλογές.
Όμως… Πριν αλέκτωρ κακαρίσει – όχι τρις αλλά ούτε καν άπαξ – ο «συμπαθέστατος" ήρθε να μας δικαιώσει με τις πολιτικές του επιλογές.
Τώρα ζητάει απομνημονιοποίηση των δημοτικών εκλογών.
Δηλαδή προωθεί την αποενοχοποίηση της κυβέρνησης των Τσολάκογλου.
Μέσα από την επιθυμία της προσωπικής του πολιτικής επιβίωσης, προωθεί «αριστερόστροφο» συγχωροχάρτι στην πολιτική του δοσιλογισμού.
Ο θλιβερός επαναστάτης της γιαλατζή αριστεράς, αναζήτησε το πολιτικό αποκούμπι στους θιασώτες του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ… ΛΑΟΣ… και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) και επιχειρεί να τους απομνημονιοποιήσει.
Γι αυτόν τον αριστερόστροφο αβανταδόρο του σοσιαλίζοντα φασισμού, ένα δεξιόστροφο φάσκελο θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή του.

Δοξάστε τον ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Μόνο εγώ δε βλέπω καμία είδηση στο κείμενο; Το ΚΚΕ εδώ και καιρό ζητά από τους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να το στηρίξουν. Ξεχάσατε ότι σε πρόσφατες εκλογές η Παπαρήγα ζητούσε από τους πολίτες "να ψηφίσουν ΚΚΕ ακόμα κι αν δε συμφωνούν μαζί του, ως ψήφο διαμαρτυρίας"; Εφόσον δε μιλάμε για κάλεσμα στην ευρύτερη αριστερά, δεν καταλαβαίνω ειλικρινά ούτε γιατί δημοσιεύετε το κείμενο, ούτε γιατί αποκαλείται "μεγάλη πρωτοβουλία του κκε". Με την ίδια λογική να δημοσιεύετε και κάθε προκύρηξη του ΠΑΜΕ πχ, τα ίδια λέει.
Π.Δ.

pentanostimi είπε...

το ΚΚΕ δυστυχώς παίζει με τις λέξεις
απαντησε αρνητικά σε ολες τις προσκλήσεις για κοινή δράση
καλει ΜΟΝΟ οσους συντάσσονται μαζί του
ξαναλέω δυστυχώς γιατί υπάρχουν δυνάμεις του κόσμου που το στηρίζουν
Ο ανωνυμος που ζητά ΚΙνημα Πολιτών εναντια στα μετρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ
εχει απολυτα δίκιο.
Οπως εγραφα για το ''καρτέλ των κομμάτων'',λειτουργούν και τα αριστερά με αντιδημοκρατικό τ΄ροπο αφηνοντας στο περιθώριο τον απλο οπαδο και μέλος-κινημα πολιτών,κινήσεις,πρωτοβουλίες,κι οστις θέλει......