Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΦΕΚ 1300/17-8-2010 --->> 21,819,070 ευρώ



Ένα ΦΕΚ σαν όλα τ’ άλλα; Δεν παρατηρείτε τίποτα περίεργο; Ίσως μόνο την ημερομηνία δημοσίευσης… Δύο μέρες μετά το δεκαπενταύγουστο, εν μέσω θερινής ραστώνης, καύσωνος και των καθιερωμένων “μπάνιων του λαού”. Ας το προσέξουμε όμως περισσότερο…

Προσπερνούμε τις εγκρίσεις υπερωριών κάποιων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων, τις χορηγήσεις αδειών κυκλοφορίας φαρμάκων κλπ, για να εστιάσουμε στη διπλανήσυμφωνία εκτέλεσης έργων για λογαριασμό του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από την εταιρία “Κοινωνία της Πληροφορίας” Α.Ε. (σελ. 4 του ΦΕΚ).
Στη σελ. 4 λοιπόν, ορίζονται τα εξής:
Επαναλαμβάνω το ποσό με μεγαλύτερους και εντονότερους χαρακτήρες:

€ 21.819.070,00 !!!!

Με άλλα λόγια, σχεδόν 22 εκ. ευρώ για τη δημιουργία 3 κρατικών ιστοσελίδων! Θυμίζω πως πριν ένα χρόνο περίπου είχε προκαλέσει αίσθηση – και δικαίως – το 1 εκατομμύριο που είχε κοστίσει η νέα ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου… Τότε βέβαια είχαμε μπει σε προεκλογική περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο νυν πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει ότι… “Λεφτά υπάρχουν“!
Δεν μας διευκρίνισε σε ποιές ακριβώς τσέπες υπήρχαν τα λεφτά και πως ήταν διατεθειμένος να τους τα αποσπάσει. Οι διευκρινίσεις πάντως του αρμόδιου υπουργείου, ότι το έργο είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να περιοριστεί το κόστος του, δεν είναι καθόλου πειστικές.
Ενώ λοιπόν χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες καλούνται να κάνουν οικονομικές θυσίες και να “βάλουν πλάτη” προκειμένου να πιαστούν οι στόχοι του διαβόητου μνημονίου,  ενώ αποστερούνται απαραίτητοι πόροι για τη λειτουργία  δημόσιων σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, υπηρεσιών όπως η πυροσβεστική κ.α., φαίνεται ότι συνεχίζεται να κατασπαταλάται δημόσιο χρήμα σε αμφίβολης χρησιμότητας έργα, συχνά με ύποπτους αποδέκτες! Άραγε δεν υπάρχουν σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα ικανοί νέοι επιστήμονες για να “στήσουν” αυτές τις ηλεκτρονικές “πύλες” (portals); Και αν δεν υπάρχουν και ήταν αναγκαίο να επιστρατευτεί κάποια ιδιωτική εταιρία όπως η Unisystems, στην οποία φέρεται να έχει ανατεθεί το έργο, δεν γινόταν να επιτευχθεί πιο συμφέρουσα για το δημόσιο συμφωνία; Και αν δε γινόταν ούτε αυτό, μήπως σε τελική ανάλυση ήταν προτιμότερο να απορριφθεί το έργο ως ασύμφορο και να διατεθούν τα 22 εκ. ευρώ για πιο χρήσιμες υποδομές όπως σχολεία, νοσοκομεία, δρόμους, ή ανθρώπινους πόρους όπως καθηγητές, νοσηλευτικό προσωπικό, πυροσβέστες ή για να ανακουφιστούν κάποιοι συμπολίτες μας που ζουν στα όρια της φτώχειας;
Για να μη φανεί πως επιρρίπτουμε ευθύνες γενικά και αόριστα, ορίστε ποιος υπογράφει την παραπάνω συμφωνία στο ΦΕΚ:
Δε λέμε πως ο κ. Ρέππας, ο οποίος μάλιστα έχει τη φήμη έντιμου πολιτικού, είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και ότι υπάρχει με βεβαιότητα κάτι νομικά επιλήψιμο στη συμφωνία. Αλλά οπωσδήποτε ως ανώτερος ιεραρχικά πολιτικός προϊστάμενος φέρει μεγάλη ευθύνη και είναι υποχρεωμένος να δώσει εξηγήσεις, καλύτερες από αυτές που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΜΕ. Και εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις και ατασθαλίες να “πέσουν κεφάλια” άμεσα και να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για ακύρωση της συμφωνίας ή επαναδιαπραγμάτευσή της με ευνοϊκότερους για το δημόσιο όρους. Διαφορετικά ο κ. Ρέππας να είναι προετοιμασμένος να υποστεί τις συνέπειες, όπως και ο κ. Γ. Παπανδρέου. Και οι συνέπειες φοβούμαι πως δεν θα είναι απλά το περίφημο “πολιτικό κόστος”…

Δείτε ακόμα:
ΦΕΚ 1300 Β / 17-8-2010
22 εκατομμύρια ευρώ για 3 ιστοσελίδες (Taxalia)
Αποφάσισαν να κατασπαράξουν 22 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τριών ιστοσελίδων! (Τειρεσίας)
ΥΜΕ: Διευκρινίσεις για την προγραμματική συμφωνία με την ΚτΠ Α.Ε.


AΠΟ  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/08/22.html


13 σχόλια:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Ποιά εφημερίδα ελιχε γράψει τον Ίούνη ότι στο αντίστοιχο υπουργείο τρώνε τα νυχάκια τους από αποραξία γιατί το Οικονομικών τους έχει πάρει όλα τα μεγέθη. Να υποθέσω ....αναπτυξιακά έργα!....σαν το κλείσιμο της Ξενογιαννακοπούλου 31-3 για το σκανάρισμα των συνταγών σε ποσό κιμπάρικο 3πλάσιο από ότι ζήταγε η Ιντρακόμ το 2007. Αχ φετνά σοσιαληστικά κατορθώματα!

You Pay Your Crisis είπε...

Διονυσε,
ποσο, ποσο πήγε το σκαναρισμα;

vripol είπε...

Αρμόδιο και Αριστογείτονα θέλουν οι τύραννοι...
.Δεν κόβεται παιδιά, η ρεμούλα, με τίποτα..
Είναι σαν την μαλακ-α :)

cynical είπε...

Δες τα βιντεο βριπολιδη.

Απο το πρωτο παρεκαμψε τα πρωτα λιγα λεπτα. Μετα μπαινει ο Τσοκας και λεει αρλουμπες.

Στέργιος είπε...

Είστε όλοι απαράδεκτοι! Δεν θέλετε η Ελλάδα να περάσει στον… 22ο(!) αιώνα. Τα ψίχουλα σκέφτεστε ψωμώλυσες! Σαν να ήταν τα 21,8 εκ. 218 δισεκατομμύρια κάνετε!!! Αυτοί είστε Έλληνες. Όταν σας τα παίρνει η Τρόικα είναι καλά! Όταν είναι να φάνε ψωμάκι οι εργαζόμενοι μιας εταιρείας (450 ευρώ τη μέρα) διαμαρτύρεστε και συκοφαντείτε!

Yannis Tsal είπε...

Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση.

Τη δόξα του ΥΜΕ φαίνεται ζήλεψε το Υπ. Δικαιοσύνης, προκηρύσσοντας παρόμοιο "έργο" με μπάτζερ 37 εκ!

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1318310&nt=103

cynical είπε...

τσαλαπετεινε,

ειπαμε, κελαηδας ωραια!

Παντως στο βιντεο ο Τσοκας λεει λίγο πολύ-, "γιατι φωναζετε; Τα χρηματα ετσι κι αλλιως ηταν απο την ΕΕ".
Για δες ατομο!

Yannis Tsal είπε...

Φαίνεται ο κ. Τσόκας προέρχεται πολιτικά από τα 80ς όταν βλέπαν την ΕΕ (ΕΟΚ τότε) σαν την κότα που κάνει χρυσά αυγά... Ισχύει πάντα η ιστορική φράση Κατσιφάρα "πριν γίνουμε κυβέρνηση δεν μας γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας".

You Pay Your Crisis είπε...

tsalapeteine

να πω και κατι κακεντρεχες;

Τι σχεση εχει ο Τσοκας, ΓΓ του Υπ. Μεταφορων με την γνωστη οικογ Τσοκα, που ειναι οι βασιληαδες των πουλμαν;

Ανώνυμος είπε...

Y.P.Y.C

Τσιόκας Θεοχάρης και όχι Τσόκας
Παρατηρώ ότι το ι δεν το προσέχουν πολλοί.

νίκος

Ανώνυμος είπε...

Θυμόμουνα ότι ο Τσιόκας και όχι Τσόκας ήταν του "κλίματος" Τσοχατζό αλλά με μπέρδευε αυτό το ιώτα.

Από τη σελίδα του : tsiokas.gr

Ημερομηνία γέννησης:
14 Νοεμβρίου 1955

Τόπος γέννησης:
Χαλάστρα Θεσσαλονίκης

Οικογενειακή κατάσταση:
Έγγαμος με τη Μαρία Κυριακού. Έχει ένα γιο, τον Δημήτρη

Σπουδές:
Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκπαιδεύτηκε στην ΣΕΛΜΕ

Επαγγελματική δραστηριότητα:
Εκπαιδευτικός

Πολιτικές-κοινωνικές δραστηριότητες:
Από τον Μάϊο του 2000 εξελέγη και είναι Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης της Βουλής Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής Μέλος του ΠΑ.ΣO.Κ. από το 1975 Ιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης Την περίοδο 1975-1979 διετέλεσε μέλος και πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το διάστημα 1975-77 ενεργοποιήθηκε στον χώρο των πολιτιστικών δράσεων ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του πολιτιστικού Συλλόγου Χαλάστρας Διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣO.Κ. Καστοριάς, Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς (1982-86) Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β` Θεσσαλονίκης (1989-91) Μέλος της Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ από το 1990 μέχρι σήμερα (2ο, 3ο και 4ο Συνέδριο ΠΑ.ΣΟ.Κ.) Από το 1990 μέχρι το 1996 ήταν αναπληρωτής γραμματέας Oργανωτικού της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣO.Κ. Από τον Ιούλιο του 1996 είναι αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Κ.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το 1986, τοποθετήθηκε νομάρχης Σάμου και το 1988 νομάρχης Σερρών έως το 1989 Την περίοδο 1993-94, διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών σαν συνεργάτης του κ. `Ακη Τσοχατζόπουλου και προετοίμασαν την ίδρυση της πρώτης αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Το διάστημα 1995-96 ορίστηκε γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Πολιτικά αξιώματα:
Εξελέγη βουλευτής της Β΄Θεσσαλονίκης με το ΠΑ.ΣO.Κ. στις εκλογές του 1996 και του 2000



νίκος [δώσε και μένα μπάρμπα]

You Pay Your Crisis είπε...

Να κανω κι ακομα ενα κακεντρεχες σχολιο:

Δηλ. στο open gov κανενας αλλος δεν βρεθηκε με καλυτερο βιογραφικο;

Δε λεω, ενας θεολογος ειναι ο,τι πιο καταλληλο για ΓΓ στο υπουργειο μεταφορων.

Yannis Tsal είπε...

Δεν τα πάω καλά με τη γενεαλογία, αλλά όπως βλέπω άλλοι αναγνώστες είναι πιο ενημερωμένοι. Το πτυχίο θεολογίας υποθέτω πως αξιολογήθηκε ως ανώτερο από άλλα λόγω του...μεταφυσικού τρόπου επιλογής προσώπων από το κυβερνόν κόμμα!