Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Θρίλερ η ψηφοφορία για το ασφαλιστικό λόγω απεργίας των υπαλλήλων της Βουλής


Πηγή: freecity
Θρίλερ, αλλά για άλλο λόγο από αυτόν που αρχικά περιμέναμε, θα είναι η αυριανή επί των άρθρων ονομαστική ψηφοφορία για το ασφαλιστικό. Οι υπάλληλοι της Βουλής αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και έτσι το Κοινοβούλιο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα η ψηφοφορία!
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, πάντως, θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα επαρκέσει - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις - για να καλύψει τις ανάγκες της ονομαστικής ψηφοφορίας. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία σε περισσότερα του ενός άρθρα και οι διαδικασίες χρειαστεί να είναι αλλεπάλληλες.

Την ίδια στιγμή, στο παρασκήνιο, συνεχίζονται οι πιέσεις προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων, δεν υπάρχουν φόβοι για απώλειες στην αποψινή ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αλλά κάποιοι βουλευτές έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να μη στηρίξουν συγκεκριμένα άρθρα, εάν πρώτα δεν υπάρξουν βελτιώσεις.
Κάποιοι εξ αυτών, μάλιστα, όπως ο Παναγιώτης Κουρουπλής, λένε ότι θα περιμένουν την ομιλία του πρωθυπουργού απόψε το απόγευμα για να διαμορφώσουν τη στάση τους, ενώ το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να είναι πως «η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί πράξη ευθύνης» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

1 σχόλιο:

pentanostimi είπε...

πριν απο λιγο το ΚΚΕ ζήτησε στη βουλή
να αναβληθεί η ψηφοφορία λογω της γενικής απεργίας και της απεργίας των εργαζομενων στη βουλή-σε αντίθτη περίπτωση θα αποχωρήσει
Παντς θρίλες δεν βλεπω γιατί οι πσοκοι θα το ψηφίσουν