Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Η δημοσιογραφία της φέτας


Πηγή: ΑΝemos
22 Ιουλίου 2010

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε αυτό το άρθρο: Εδώ είναι Ελλάδα...

Τι έλεγε;
Πως η ΑΤΕ έχει αγοράσει μεταξύ άλλων ζημιογόνων επιχειρήσεων και την "Δωδώνη" και οτι εξ' αυτής "μπαίνει μέσα", θέλοντας να στηρίξει έτσι την άποψη πως "τι δημόσιο τραπεζικό πυλώνα μας λέτε όταν γίνονται τέτοια αισχρά πράματα".

Γράφει ο συντάκτης:


ΕΧΟΥΜΕ, ΔΗΛΑΔΗ, μια έξοχη περίπτωση «δημόσιου τραπεζικού πυλώνα» με όλη τη φαυλότητα που η έννοια του «δημόσιου» περιέχει στην Ελλάδα: οι δραστηριότητες ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος εξυπηρετούν τη σκοπιμότητα της εκάστοτε κυβέρνησης, όταν δεν τελούν υπό τη διαμεσολάβηση ακόμη και των τοπικών βουλευτών.


ΑΛΛΑ Η ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ δεν εξαντλείται εκεί. Εχει και συνέχεια. Διότι οι ίδιοι που απαξιώνουν την τράπεζα με όλα αυτά τα τερτίπια, έρχονται μετά να μιλήσουν για «ευτελές τίμημα» όταν πρόκειται να πουληθεί.




ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, δηλαδή, ένα τίμημα, το οποίο οι ίδιοι έχουν ξεφτιλίσει. Αμφιβάλλει κανείς πως αν η ΑΤΕ λειτουργούσε σαν κανονική τράπεζα, χωρίς κομματικά τσατσιλίκια, ίσως να μην είχε ζημιές και σίγουρα θα άξιζε σήμερα πολύ περισσότερο; ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ, λοιπόν, το ενδιαφέρον των τοπικών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη «Δωδώνη» μοιάζει εύλογο. Εντάσσεται στην τραγική κατάσταση που μόλις περιγράψαμε.



ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ που το εύλογο ενδιαφέρον συγκρούεται με την απλή λογική. Μια λογική που λέει ότι μια τράπεζα δεν ανήκει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ούτε στους ψηφοφόρους τους, ούτε καν στο σύνολο των ψηφοφόρων της Ηπείρου.

Τις επόμενες ημέρες βγήκαν οι εργαζόμενοι και είπαν οτι αυτά είναι μπούρδες αφού η "Δωδώνη" ουδέποτε υπήρξε ζημιογόνα. Ισα-ίσα!


- «Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για πόλεμο λάσπης από μερίδα των ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης και της κρατικής τηλεόρασης (...). Η "Δωδώνη" αποτελεί την καλύτερη "νύφη" της ΑΤΕ για πολλές ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες που θέλουν να την αποκτήσουν, ακριβώς λόγω της ηγετικής της θέσης στην αγορά της Φέτας". Η "Δωδώνη", με κύκλο εργασιών πάνω από 110 εκατ. ευρώ το 2008 απασχολεί 150 μόνιμους εργαζομένους, 250 εποχιακούς και 130 παραλήπτες γάλακτος».
- «Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι αυτή η επίθεση στην εικόνα της εταιρείας εξυπηρετεί συμφέροντα και σκοπιμότητες και καλούν τους κοινωνικούς φορείς και τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου σε "πρωτοβουλίες για τη θωράκιση της βιομηχανίας μας, που χρόνια τώρα, με συνέπεια, στηρίζει τον μόχθο μιας ολόκληρης περιοχής"».

Σήμερα λοιπόν, ο συντάκτης κάνει την απίστευτη κωλοτούμπα:


ΔΕΧΘΗΚΑ µια ευγενική επιστολή από τον κ. Χρ. Γεωργίου, πρόεδρο του Σωµατείου Εργαζοµένων «ΔΩΔΩΝΗ» Α.Ε. ο οποίος µου επισηµαίνει ότι από το 1984 η «Δωδώνη» δεν έχει ζηµιές. Καµία αντίρρηση κι ούτε ισχυρίστηκα ποτέ το αντίθετο. ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑ ΟΜΩΣ ότι η διαχρονική λειτουργία της ΑΤΕ µε τις παρεµβάσεις κυβερνήσεων, βουλευτών και λοιπών παραγόντων υπέρ του ενός ή του άλλου αποτυπώνει όλη τη φαυλότητα του ελληνικού πολιτικού συστήµατος. Κι αυτό ισχύει στο ακέραιο.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ του αν η «Δωδώνη» έχει ή δεν έχει ζηµιές, η ΑΤΕ χάνει πάνω από 400 εκατοµµύρια ετησίως.


"Ανεξαρτήτως!"

Μάλιστα!
Το οτι μπορούσε να καταστρέψει μια επιχείρηση με αυτά που γράφει, δεν το σκέφτηκε...

Ούτε το Τρωκτικό τέτοια "δημοσιογραφία"!

Ούτε καν αυτό!

Είμαστε βαθιά μέσα στο λάκκο με τα σκατά!

(ή στον ντενεκέ με τη φέτα!)


Υ.Γ. Οχι τίποτα άλλο αλλά μέσα σ' αυτήν την περιρρέουσα, νοσηρή εποχή που ζούμε, με τα τρωκτικά και τις μαφιόζικες δολοφονίες, μπορεί να βγει κανένας ΚΑΚΟΗΘΕΣΤΑΤΟΣ, κανέναν γαϊδούρι ξέστρωτο να πει καμιά μπαρούφα του στυλ: "βρε μπας και ήταν ψιλοεκβιασμός της ΔΩΔΩΝΗΣ;" ή "μπας και καμιά άλλη φέτα από εκεί πάνω θέλει να ξεπουπουλιάσει την ΔΩΔΩΝΗ;". Ξέρετε τι κακοί άνθρωποι κυκλοφορούν στην πιάτσα;;;
Ευτυχώς όμως στην επώνυμη δημοσιογραφία δεν γίνονται τέτοια πράγμα!
Ποτέ!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βόμβα από Κομισιόν

Του Σωτήρη Χιωτάκη
chiotaki@otenet.gr

Το πιο "σκληρό" τους πρόσωπο έδειξαν οι Βρυξέλες σήμερα στην χώρα μας σε σχέση με την αγορά ηλεκτρισμού.

Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι που συναντήθηκαν με την ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Μαθιουδάκη διεμήνυσαν ότι οι παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η χώρα στο πλαίσιο του Μνημονίου σε σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς είναι απλώς "τσιρότα" - αυτή η έκφραση χρησιμοποιήθηκε! - και ότι η αγορά θα πρέπει να ανοίξει άμεσα με αποτελεσματικό τρόπο.

"Πουλήστε το 40% των λιγνιτικών και των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ!" ζήτησαν τα κοινοτικά στελέχη από την εμβρόντητη ελληνική πλευρά, η έκπληξη της οποίας ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν διαπιστώθηκε πως όχι μόνο δεν σήκωναν επ΄ αυτού κουβέντα αλλά και πως η απαίτηση συνδεόταν ευθέως με την εκταμίευση της τρίτης δόσης βοήθειας της χώρας μας από την Τρόικα!

Στην δε παρατήρηση ότι "Στο Μνημόνιο δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση", οι κοινοτικοί - πιο οξεία ήταν η στάση του εκπροσώπου της διεύθυνσης Ανταγωνισμού - αντέτειναν ότι "τα Μνημόνια αλλάζουν και εμπλουτίζονται, τον πρώτο λόγο έχει ο δανειστής ου πρέπει να πάρει πίσω τα λεφτά του"!

Ειδικότερα σε σχέση με τους λιγνίτες, οι κοινοτικοί αξιωματούχοι παρέπεμψαν με έμφαση στην επιστολή της Επιτρόπου Κρόες του 2008, με την οποία τονίζεται ότι η Ελλάδα, πέραν της εκχώρησης μονάδων, θα πρέπει να προχωρήσει και στην ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων λιγνίτη (λ.χ. σε Δράμα και Ελασσόνα) τα οποία θα πρέπει να δοθούν σε ιδιώτες.

Ανάλογα, πιέσεις ασκούνται πλέον και για ριζική λύση στο θέμα του διαχωρισμού των δικτύων μεταφοράς και διανομής, παρά το ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει γίνει αποδεκτό το μοντέλο που έχει επιλέξει η χώρα μας, κατά το οποίο υπάρχει νομικός διαχωρισμός από την ΔΕΗ αλλά τα δίκτυα μπορούν να ελέγχονται από την ίδια.
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=215491&nt=108&lang=1

Βασίλης είπε...

Ο κωλοτούμπας "δημοσιογράφος"(;), μήπως, λέω μήπως, είχε πάει τζάμπα διακοπές στη Νότιο Αφρική, για παρακολούθηση του μουντιάλ;; Δηλαδή με την ευγενική χορηγία κάποιου ευαγούς ιδρύματος;;

Το αναφέρω, γιατί έχει γραφεί, ότι καμιά εξηνταριά συμμετείχαν σε ένα τέτοιο ταξίδι... Το ευαγές ίδρυμα ... φαντάζεστε ποιο είναι!!