Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ VIDEO ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥστα blogs Aformi και Youpayyourcrisis

Τα blogs  aformi  και  you pay your crisis  σε συνεργασία, παρουσιάζουν αποκλειστική συνεντευξη του Αλέκου Αλαβάνου, για το Μετωπο Αλληλεγγυης και Ανατροπής και τις τρεχουσε εξελιξεις στην Αριστερά. 8-6-2010

6 σχόλια:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Αλαβάνε,

σε ευχαριστούμε που αγωνίστηκες για την εκ νέου διάσπαση της αριστεράς.

Τελικά γιατί αποχώρησες από τη στιγμή που επανήλθες?

pentanostimi είπε...

@πειρατές του ονείρου
δεν νομιζετε καλοι μου πειρατές οτι ειναι ολιγον αδικο να κατηγορείτε τον αλαβάνο για διασπαση οταν 4 βουλευτες,ισως και 5ος φευγουν αλλα κρατουν τις εδρες τους στη βουλή?ψηφίστηκαν ως ατομα η ως υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ?
ΠΟΣΟ ΕΝΤΙΜΟ και ηθικο ειναι αυτο,ο αλαβανος απλως εφυγε-παραιτηθηκε απο αξιω΄ματα και τραβαει το δρόμο του .
μηπως τα μπερδευετε ....στα ονειρά σας[με την καλή εννοια]

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

@@πεντανόστιμη

Ο κ. Αλαβάνος πριν από 2 χρόνια παρέδωσε την ηγεσία στον κ. Τσίπρα! Υποτίθεται πως απεχώρησε από την πολιτική (εκτός αν κάνουμε λάθος).

Ξαφνικά εμφανίστηκε ως πρόεδρος του μετώπου για την αλληλεγγύη και την αριστερά. Φαντάσου ότι δεν έχω βρει ακόμη ιδρυτική διακήρυξη ή κάτι παρόμοιο.
Στην τελευταία ομιλία του στο Σπορτινγκ (αν θυμάμαι καλά)συμμετείχαν ενεργά και συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (ΔΕΑ κλπ).

Αυτό δεν είναι διασπαστική κίνηση? Εκεί ο άνθρωπος που αγαπάει την Αριστερά θα φώναζε για την ένωση.

Αν όντως αγαπαει την αριστερά και ειδικά τους αριστερούς ανθρπωπους του χιλιάρικού, των εργασιακών Νταχάου, και των διώξεων που υφισταντο από το κράτος του ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε να τρέξει πρώτος να ενώσει την αριστερά (εκτός βέβαια του φασιστικού ΚΚΕ), ώστε να υπάρξει ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στη Χούντα ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΚΚΕ.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι η αντιστροφη.



Τώρα για τους 4 είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση. Αλλη μια ξεφτίλα της Αριστεράς με μόνο χαμένο το κόσμο που κάθε μέρα τρώει την πίπα στη χώρα αυτή.

Επίσης, με δεδομένη τη συγκυρία και την επίθεση της Χούντας πτος όλους τους εργαζομένους, αυτή η κίνηση είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η ελληνική Αριστερά έχει πολλά κοινά με τον Γκομπαρτσώφ και το ξεπούλημα!

Μήπως τελικά η συμφωνία της Βάρκιζας είναι ενα ατόπημα στη σημερινή προδοσία του αριστερού κόσμου?

Ψευτοστέργιος είπε...

Καταπληκτικός ο Αλαβάνος. "Κατέχει" πιστεύω αυτόν τον κοινό παρονομαστή πάνω στον οποίο η αριστερά μπορεί να βασιστεί. Είναι και πάρα πολύ έξυπνος επικοινωνιακά πράγμα πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου. Πολύ καλός μπράβο.

Και να μη φοβάται η Αριστερά τα διαζύγια. Γάμοι που σάπισαν φέρνουν χειρότερα δεινά αν κρατηθούν με το ζόρι ενεργοί. Αλλωστε οι 3 από τους 4 πήγαν εκεί που έπρεπε και πιθανόν να τα βρουν και με τους λοιπούς του Τρεμόπουλου κλπ, αν δεν πάνε και στη μεγάλη σοσιαληστρική παράταξη.

Οσο για τον Ψαριανό τι να πω.. Αίσχος.

ο σχιζοφρενής ανένταχτος με το καδρόνι είπε...

Πόσο ταλέντο χρειάζεται να έχει κάποιος ωστε να μιλάει επί μία ώρα χωρίς να λέει απολύτως τίποτα και παρ’ όλα αυτά να θεωρείται μεγάλος πολιτικός ηγέτης που θα οδηγήσει το λαό μακριά από την κρίση, στην ανάπτυξη και την ευημερία. Γιατί μου το κάνατε αυτό, άφηνα να περνούν τα λέπτά με την προσμόνη πως κάποια στιγμή, δεν μπορεί θα πει κάτι ουσιαστικό και θα αποζημιωθώ για το χαμένο χρόνο και τη βαρεμάρα. Μάταια όμως. Και οι δημοσιογράφοι, τον πιέσατε αφάνταστα, πολύ σκληρές ερωτήσεις του κάνατε, αφόρητες, τόσο που η αγωνία ήταν διάχυτη στο σκηνικό. Σε κάποιο σημείο μάλιστα τον στριμώξατε στη γωνία, όπως διαπίστωσα όταν επέστρεψα από το περίπτερο που είχα πάει για τσιχλόφουσκες και τον βρήκα εκεί που τον είχα αφήσει: στη γνωστή I have a dream I am the Greek Fidel τοποθέτηση. Συγχαρητήρια, αιαθάνομαι πλέον ήρεμος, η χώρα, η κοινωνία, η αριστερά βρίσκονται σε καλά χέρια…

ΥΓ. Μετά από αυτή τη συνέντευξη ποταμό που θα συζητηθει, εάν η επόμενη δεν είναι από τον Κιμωνα Κουλούρη, θα συνιστά αποκλιμάκωση για το μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

"Η Αριστερά ως αστερίσκος της Ιστορίας"...

http://www.aksioprepeiakantoxh.com/trophe-gia-skepse/keimena/earisteraosasteriskostesistorias

www.aksioprepeiakantoxh.com