Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Στις περιφερειακές εκλογές της Αττικής μπορει να καταγραφεί ο νέος πολιτικός χάρτης-Α.Αλαβάνος στην ΑΥΓΗ


ΑΥΓΗ 20/6/2010

“Θα πέσουν πολλοί σπόροι - και από τυχοδιώκτες και από υπηρέτες αφεντικών”, τονίζει ο Αλέκος Αλαβάνος στην “Αυγή της Κυριακής” διαβλέποντας ότι από την πολιτική κρίση μπορεί η αριστερά να αναδειχθεί σε “ηγετική δύναμη της χώρας, που σημαίνει ικανότητα για πλατύτατη μετωπική δράση”. Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής αποτελεί την κεντρική πολιτική αναφορά του. Υποστηρίζει ότι το Μέτωπο “υπερβαίνει κατά πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ”, για τον οποίο διαπιστώνει “πολιτικό και ηγετικό έλλειμμα”.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του ότι “το Μέτωπο επιμένει πως στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική είναι δυνατό να καταγραφεί ο νέος πολιτικός χάρτης της χώρας” και προτείνει να μην πάρει η μάχη αυτή “νόημα κομματικής αναμέτρησης”, αλλά “χαρακτήρα δημοψηφίσματος”. Αν και αποφεύγει να επαναλάβει το αίτημά του για βουλευτικές εκλογές, αναφέρει ότι “ο μόνος λόγος για πρόωρες εκλογές είναι να μη φύγει ο Παπανδρέου με ελικόπτερο”.

Για την ευρωπαϊκή κρίση ο Αλ. Αλαβάνος ξεκαθαρίζει ότι για τον ίδιο δεν τίθεται θέμα αποδέσμευσης της Ελλάδας από την Ε.Ε., ωστόσο εκτιμά ότι “μια λαϊκή κυβέρνηση μεθαύριο οφείλει να θέσει με σαφήνεια το δίλημμα μεταξύ ευρώ και κοινωνικού κράτους”, προσθέτοντας ότι “η ευρωζώνη θα δώσει την απάντηση”.
 
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: