Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

VIDEO: Συνέντευξη με τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου




 Οικονομική Κρίση και Αριστερά



Πηγή: Aformi Blog
Πατώντας το πλήκτρο play μετά από λίγα δευτερόλεπτα (10΄΄-20΄΄) ξεκινάει το βίντεο. Μεταφέρεστε σε πλήρη οθόνη (full screen) κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με τα λευκά βελάκια που βρίσκεται στο κάτω δεξιά μέρος του player. Επιστρέφεται σε κανονική απεικόνιση πατώντας το πλήκτρο escape (Esc).
Στα πλαίσια της σειράς συνεντεύξεων του aformi με θέμα την οικονομική κρίση, σας παρουσιάζουμε τη συνέντευξη με τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου. Στη συνέντευξη εκτός από τα «στενά» οικονομικά θέματα, ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου αναπτύσσει την προβληματική του για την πολιτική απάντηση που πρέπει να δώσει η Αριστερά, για το πως μπορεί η αντισυστημική-αντικαπιταλιστική Αριστερά να συνδεθεί με το μαζικό κίνημα, για την κομμουνιστική προοπτική και αρκετά ακόμα. Δείτε την πυκνή αυτή συνέντευξη. Τη θεωρούμε εξαιρετικά χρήσιμη για όσους εμπλέκονται στο αριστερό κίνημα σήμερα, ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας που μπορεί να έχουν με τον συνεντευξιαζόμενο.

2 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Καταπληκτική συνέντευξη, την αναδημοσίευσα και εγώ.

Είναι σπάνιο να βρίσκει κανείς έναν τόσο διαβασμένο και ενημερωμένο για τα σύγχρονα οικονομικά πράγματα ο οποίος όχι μόνο μπορεί να τα γράφει άριστα αλλά να τα λέει και προφορικά τόσο καλά χωρίς εκπτώσεις και με τόσο καλή γνώση των ιστορικών στιγμών.

Μπράβο του ξανά και μπράβο και στο blog με αφορμή για τη συνέντευξη.

Μεγάλο κεφάλαιο για την αντικαπιταλιστική αριστερά ο Παπακωνσταντίνου.

Ψευτοστέργιος είπε...

Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

"ΧΩΡΙΣΤΑ ΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ, ΜΑΖΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ"