Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Όταν προτιμάς την ατίμωση από τον πόλεμο, θα έχεις και την ατίμωση και τον πόλεμο




Ας ακολουθήσουμε λοιπόν την προτροπή του …Πρωθυπουργού της χώρας. Του ...Πρωθυπουργού, που με περισσή ….αίσθηση ευθύνης και απύθμενο θράσος απάντησε στους κοινωνικούς εταίρους «τι τα λέτε σε εμένα, πείτε τα, στο ΔΝΤ».


Σήμερα, αυτή τη στιγμή, πριν καν καταλογίσουμε τις τεράστιες ευθύνες του πολιτικού συστήματος και του πολιτικου προσωπικού της χώρας για αυτήν την καταντια, πριν ανατριχιάσουμε απο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή,δεν είχε καν την ικανότητα να διαπραγματευτεί ένα έστω δικαιότερο σενάριο, ένα λιγότερο τρομοκρατικό τρόπο από την απόλυτη ευκολία των οριζόντιων μειώσεων των συντάξεων των ...700 ευρω, ας αποδεχτούμε το αυτονόητο.


Τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ θα τις κάνουμε ΕΜΕΙΣ.
Και είναι πια ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος για να τις κάνει. Μόνο ΕΜΕΙΣ. Και βέβαια ο τόπος των διαπραγματεύσεων είναι …γνωστός. Ο δρόμος.


Τέτοιες μέρες ήταν, έτσι ανοιξιάτικες όταν ο Έλληνας υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Κατοχής συναίνεσε στο να αποσταλούν Έλληνες στα γερμανικά εργοστάσια. Το επιχειρημα του Χιτλερ κραταιό, "αφού οι Γερμανοί έδιναν το αίμα τους στο ανατολικό μέτωπο, οι κατακτημένοι έπρεπε να δίνουν την εργασία τους". Οι λίστες για τα σφαγεία φτιάχτηκαν στο πι και φι και ο …Πρωθυπουργός μοιρολογούσε ότι δεν είχε άλλη δυνατότητα, παρά να τις υπογράψει. Χιλιάδες λαού άοπλοι, ρακενδυτοι και εξοντωμένοι ανάτρεψαν τη σφαγή, μπουκαροντας στην Κομαντατουρ και αρπάζοντας τις λιστες θανάτου. Οι παπουδες μας.


Όταν ο …Κυβερνήτης ΔΗΛΩΝΕΙ ανίκανος να διαπραγματευτεί, τότε οι εντολείς του αναλαμβάνουν την κατάσταση και την …διαπραγμάτευση στα χέρια τους. Άλλωστε η ιστορία έχει αποδείξει με κάθε τρόπο ότι αν προτιμάς την ατίμωση από τον πόλεμο, τότε θα έχεις ΚΑΙ τον πόλεμο ΚΑΙ την ατίμωση.


Υ.Γ. Όσο για αυτές τις φαιδρότητες των πολιτικών νάνων και των πληρωμένων κονδυλοφόρων τους, περί …κατάλυσης της Δημοκρατίας, την Δημοκρατία την καταλύει αυτός που παραμένει μεν στο κουκουλι της ...θέσης του, αλλά παραιτείται από το θεσμικό, και συνταγματικό του καθήκον του να προστατεψει την Πατρίδα και τοςυ πολιτες της. Και η Ιστορία έχει καταθέσει την άποψη της για τον κάθε Τσολάκογλου αυτου του τόπου, αυτής της χώρας, αυτής της πατρίδας. 
Αύριο λοιπόν, Πρωτομαγιά, τα λέμε… Έχουμε να ...διαπραγματευτούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: