Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Συλλαλητήριο στη Βουλή ενάντια στον "επιτάφιο του μισθωτού"


Καλυβιώτη Μαρία
Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/03/2010


Ενάντια στον “επιτάφιο του μισθωτού” διαδήλωσαν περίπου 1.500 εργαζόμενοι, άνεργοι και φοιτητές χθες το απόγευμα, σε ένα συλλαλητήριο που διοργάνωσαν πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και οι πολιτικοί σχηματισμοί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατά των νέων μέτρων για την οικονομία που προωθεί η κυβέρνηση.
Στην κεφαλή της πορείας διαδηλωτές κρατούσαν ένα φέρετρο με το σήμα του ευρώ και πικέτες με μηνύματα ενάντια στην καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων. Οι διαδηλωτές, στη συντριπτική τους πλειονότητα νέοι και νέες εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, συσπειρώθηκαν πίσω από τα πανό του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Σωματείο Σερβιτόρων - Μαγείρων, ΣΒΕΟΔ, Πρωτοβουλίες Εργαζομένων στο υπ. Οικονομικών, Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΕΚ.



“Αντίσταση στην εργοδοτική τρομοκρατία - Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος” έγραφε το πανό του Σωματείου Σερβιτόρων - Μαγείρων, σαφής αιχμή για τη μαφιόζικου τύπου επίθεση που δέχθηκε η μετανάστρια εργαζόμενη στην αλυσίδα καφετεριών VIA VAI Κάρμεν Μ. Το γεγονός αποτέλεσε την αιτία που διαδηλωτές προκάλεσαν φθορές σπάζοντας τις τζαμαρίες των συγκεκριμένων καταστημάτων στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου. Η αστυνομία απάντησε με περιορισμένη ρίψη χημικών και δακρυγόνων.
“Πρέπει πάση θυσία να κατέβουν στον δρόμο οι εργαζόμενοι. Άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους δεν μπορεί να υπάρξει. Ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα, που είναι ο απόκληρος, ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει ότι με την παθητικότητα δεν βγαίνει τίποτε. Απόδειξη είναι η τελευταία απεργία. Καταλαβαίνει ότι τα μέτρα δεν θα περιοριστούν στον δημόσιο τομέα, ότι έρχεται και η δική τους σειρά” τόνισε μιλώντας στην “Α” η Λία Φράγκου, οργανωτική γραμματέας του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
“Συμβολικά, λόγω Μ. Εβδομάδας, κάνουμε κι εμείς σήμερα τον επιτάφιο του μισθωτού. Ο αγώνας μας μπορεί να είναι αποτελεσματικός με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με πανεργατικές και κλαδικές απεργίες” δήλωσε στην “Α” ο Παναγιώτης Σωτήρης, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: