Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Πανηγυριζουν για τη νεα επέλαση

Εντελώς συμπτωματικά οι αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την ένταση της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης πάρθηκαν 25 Μάρτη. Για τους δικούς τους λόγους οι αστοί σε μια επίδειξη κάλπικου πατριωτισμού σάλπιζαν την ίδια μέρα κάλεσμα για νέα εθνική παλιγγενεσία. Στα ψιλά των σχετικών ρεπορτάζ, βέβαια, ομολογούσαν ότι αυτό που τους καίει είναι πώς θα συστρατευτεί η εργατική τάξη πίσω από την κυβέρνηση για να γίνει η χώρα καταλληλότερη για να οργώνει το μεγάλο κεφάλαιο.
Οι ίδιοι που θυμήθηκαν το 1821 για να το φέρουν στα μέτρα τους, είναι αυτοί που γάνωναν χρόνια πριν το μυαλό των ανθρώπων για τα καλά της ΕΕ. Και τότε και σήμερα ήταν και είναι μόνο το ΚΚΕ που και αντίσταση σάλπισε και έδειξε συγκεκριμένο το δρόμο. Τονίζοντας πως χρειάζονται θυσίες, αλλά όχι αυτές που ζητά η πλουτοκρατία. Οι θυσίες του αγώνα. Για να μπορεί ο λαός να αξιοποιήσει σε όφελός του όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα και που ασφαλώς δεν είναι μόνο η θάλασσα κι ο ήλιος.
«Ολοι κερδίσαμε», είπε ο Παπανδρέου και απέδωσε στο «ράδιο αρβύλα» τις φήμες για πτώχευση. Αυτοί που σίγουρα βγαίνουν κερδισμένοι είναι οι καπιταλιστές, όσο για τις φήμες ας κοιτάξει ξανά τις δηλώσεις του. Ο ίδιος είναι που έπαιξε το χαρτί της πτώχευσης για να εκβιάσει το λαό και να εξαπολύσει με όρους μπαράζ μια αντεργατική επίθεση που την εμφάνισε σαν σωτηρία της πατρίδας.
Κανένας εφησυχασμός. Οι αστοί θα συνεχίζουν να «σώζουν» την πατρίδα με ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα εκβιάζοντας τώρα την υποταγή «για να μη χαθούν τα οφέλη».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΕΔΩ

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5571309&publDate=27/3/2010

3 σχόλια:

ELvA είπε...

To ''Ολοι κερδίσαμε'', που είπε ο ΓΑΠ, μου θυμιζει το σχολιο δημοσιογρ.του ΣΚΑΪ (Παπαδημητρίου) σε δελτίο ειδήσεων του σταθμού τη Τετάρτη, ο οποιος ειπε κατι αντιστοιχο: ''Oλοι φάγαμε'' Συγκεκριμενα ειπε:
''Καπιταλισμό έχουμε, κάποιοι οι πιο μεγάλοι έφαγαν περισσότερα, οι μικροί λιγότερα, αλλά όλοι φάγαμε, όλοι στο κόλπο αδέρφια''! Αν με μια τετοια προκλητικη δηλωση εννοουν αποκλειστικα και μονο τη φαρα τους, τοτε καλως! Ας μη πιανουν ομως στο στομα τους τον πολυ κοσμο,επειδη η πλειοψηφια του κοσμου δεν συμμετειχε στο
'φαγοποτι' τους και με τη λογικη αυτη αρνουμαστε να πληρωσουμε τα 'σπασμενα' ΤΟΥΣ!
Τωρα που κοντευει το Πασχα κλπ εορτασμοι κατι μου λεει οτι θα προσπαθησουν να..'σωσουν' τη χωρα ακομη περισσοτερο,(!)με σκληροτερα μέτρα που παντα 'πιανουν τοπο' εφ οσον δεν θιγουν τα δικα ΤΟΥΣ συμφεροντα!

You Pay Your Crisis είπε...

Elva

τα ιδια λεει και ο Μανδραβελης,

ολοι συνενοχοι και αυτη ειναι και η μεση αντιληψη του κοσμου, γιαυτο μιλησα για μαστιγια. Μου φαινεται θα αναβαθμισω τωρα τα μαστιγια σε φραγγέλια!

Cynical

Odyssey είπε...

Η τραγική λογική της "αριστεράς" του συτήματος, αλλά και η ανικανότητα και η υποκρισία της μέσα σέ ένα άρθρο:
1. Ούτε ΜΙΑ ΛΕΞΗ για το πώς παίζεται το παιχνίδι με την υπερχρέωση. Μήπως και πειστεί λίγο περισσότερος κόσμος για το πώς έχει στηθεί το παιχνίδι και αποκτήσει η "αριστερά" ουσία και οπαδούς. (Τσιμουδιά και συγκάλυψη)
2.Η γενική και αόριστη -και πλέον βαρετή- αναφορά στους "αστούς" δεν σώζει την κατάσταση. Μήτε οπαδούς φέρνει στο συγκεκριμένο κόμμα. (Αυτή μάλλον είναι και Η συμφωνία).

3.Το "καλό" αφέθηκε για το τέλος του άρθρου:
"...Οταν οι κλασικοί του μαρξισμού μιλάγανε για φρένο στην ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων από τον ίδιο τον καπιταλισμό, σ' αυτό αναφέρονταν. Μόνο ένα σύστημα που δε βασίζεται στο κέρδος μπορεί να αναπτύσσει διαρκώς τις παραγωγικές δυνάμεις. Κι αυτό είναι μόνο ο σοσιαλισμός".

α) Θα μας "αναπτύξει" καλύτερα ο "σοσιαλισμός", υπό την γενική καθοδήγηση και την υψηλή εποπτεία του προσφάτως αποκατασταθέντος Στάλιν.
β)Φυσικά, και δεν συγκινούνται περί θεωριών "αποανάπτυξης". Πιο καλή η μοιρασιά από την "ανάπτυξη", την βασική ιδεολογική καραμέλα της καταστροφής του πλανήτη. (Η αλήστου μνήμης ΕΣΣΔ διέπρεψε στον τομέα αυτόν).
γ)"ένα σύστημα που δεν βασίζεται στο κέρδος" έχει ίση αξία με "ένα σύστημα που βασίζεται στην ελευθερία των αγορών". Ανήκουν και τα δύο στη σφαίρα της θρησκευτικής πίστης.

Μετα-ανθρώπινη και μετα- μοντέρνα οπισθοδρόμιση.

Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς , γιατί αυτό το απάνθρωπο πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να διεκδικεί τα δικαιώματα του "αιώνιου" και "αήττητου".
Είναι σαν τη βλακεία αυτών που το στηρίζουν και αυτών που δήθεν το πολεμούν.
Είναι και αυτή αήττητη και απέραντη.