Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΚΑΙ ΟΣΚΑΡ



Δημοσιεύουμε το σενάριο μιας ταινίας  επιστημονικής φαντασίας που ολοκληρώνεται προσεχώς (κάθε ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι συμπτωματική)

Σκηνή πρώτη: Τεχνηέντως διόγκωνονται τα ήδη αυξημένα δημόσια χρέη, μεταφέροντας έσοδα για τον επόμενο χρόνο και χρεώνοντας δαπάνες στο 2009 για να αυξηθεί το έλλειμμα.

Σκηνή δεύτερη: Η δραματική επιδείνωση της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας διευκολύνει την κυβέρνηση να αθετήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, χωρίς κανένα πολιτικό κόστος. Και στο χρηματιστήριο προσφέρει την ευκαιρία σε νέους «παίκτες» να τοποθετηθούν πολύ χαμηλά για να κερδίζουν μεγαλύτερες υπεραξίες όταν ληφθούν τα μέτρα και η εικόνα αρχίσει να βελτιώνεται.

Σκηνή τρίτη: Η κυβέρνηση υπό την πίεση των “αγορών” και έχοντας πια μια καταδεκτική κοινή γνώμη ανακοινώνει τα πολύ σκληρά μέτρα που αναμένουν οι Βρυξέλλες. Παράλληλα προωθεί  διαρθρωτικές αλλαγές και ένα νέο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Στην σκηνή πρωταγωνιστεί η Goldman Sachs και άλλα διεθνή παπαγαλάκια των hudge funds. Guest Star η Αφροδίτη της Μήλου.
(Στα παρασκήνια) : Η κυβέρνηση δανείζεται με επιτόκια κοντά στα Γερμανικά εκτός του συνήθους Τραπεζικού κυκλώματος με την πολιτική βοήθεια του Ομπάμα και παρά τις αντιρρήσεις της Μέρκελ.

Σκηνή ΤέταρτηΑμέσως μετά,  οι Βρυξέλλες και οι ξένες αγορές αναγνωρίζουν οτι τα μέτρα  «βγάζουν την Ελλάδα από την κρίση» αφού τα επιτόκια δανεισμού της κατέρρευσαν! Οι  κερδοσκόποι, αυτοί που κέρδισαν ήδη από τα πολύ υψηλά επιτόκια των κρατικών ομολόγων και πούλησαν τις μετοχές τους στο peak , μπορούν τώρα να έρθουν και να τις ξαναγοράσουν στον πάτο με τα κέρδη που αποκόμισαν από εμάς! Έτσι, το χρηματιστήριο  κάνει ένα μίνι ράλι, για να βγάλουν επί πλέον κέρδη, αυτοί που αγόρασαν χαμηλά με τα κέρδη που έκαναν δανείζοντας την Ελλάδα με υψηλά spreads!

Σκηνή Πέμπτη: Η κυβέρνηση  μπορεί να επαίρεται ότι παρέλαβε μια οικονομία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, την έβγαλε από την εντατική και την έχει σε κανονικό μονόκλινο, όπου πλέον δέχεται και επισκέψεις!!! Το κλίμα αλλάζει.  Η “εικόνα” βελτιώνεται, παρ’ ότι δεν γίνεται πάλι καμία επένδυση στην παραγωγή, το σύστημα υγείας, την δημόσια παιδεία ή την πρόνοια. Οι Έλληνες βλέπουν πάλι με αισιοδοξία το μέλλον και ο Παπακωνσταντίνου προτείνεται για… Νόμπελ Οικονομίας!
Το “έργο” σαρώνει όλα τα Όσκαρ του 2011 καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκορ του Avatar…
Ερυθρόδερμος

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: