Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Δίωξη για κακούργημα στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για σύμβαση ΔΕΗ με ΜΕΤΚΑ!


ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Τάκη Αθανασόπουλο για την αμαρτωλή σύμβαση που είχε υπογράψει το 2007 με την εταιρεία ΜΕΤΚΑ (συμφερόντων Μυτιληναίου) για κατασκευή μονάδας στο Αλιβέρι με την ιδιότητα του προέδρου της ΔΕΗ. Μαζί του διώκονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.
για σύμβαση ΔΕΗ με ΜΕΤΚΑ
Συγκεκριμένα, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον τότε πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. είναι για απιστία στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ για ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή κατηγορείται ο εκπρόσωπος της ΜΕΤΚΑ.
Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προ καιρού προκαταρκτική εξέταση, από την οποία προέκυψε ότι η υπογραφή της σύμβασης έλαβε χώρα παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό ότι υπήρχαν προβλήματα στην αδειοδότηση του έργου και ότι δεν επρόκειτο να κατασκευαστεί έγκαιρα ο αγωγός φυσικού αερίου, που ήταν προϋπόθεση για τη λειτουργία της μονάδας της ΔΕΗ.
Η εισαγγελική έρευνα επίσης κατέδειξε ότι η ζημία, που υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, συνίσταται στην αποζημίωση που υποχρεώθηκε να καταβάλει η ΔΕΗ στον ανάδοχο, εξαιτίας της καθυστέρησης, στο ποσό που κατέβαλε ως πριμ επιτάχυνσης της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου στην κατασκευάστρια εταιρεία (ΔΕΣΦΑ), στην απώλεια τοκοφορίας των πρόωρα εκταμιευθέντων κεφαλαίων, στην επιβάρυνση από τόκους δανείων που έλαβε κ.λπ.




Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τ. Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά.
Ο λόγος είναι η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά το έτος 2009 στο οποίο ήταν μέλη, σχετικά με την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Αλιβερίου.

wwww.bankingnews.gr   

09/03/13 - 17:55

Δεν υπάρχουν σχόλια: