Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Σχεδιάζουν την «ελεγχόμενη χρεοκοπία» της Ελλάδος εντός του ευρώ….Θα τεθεί το ιστορικό δίλημμα ή θεραπεία σοκ με θυσίες από την κοινωνία ή επιστροφή στην δραχμή και καταστροφήΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Ένα ευρύτερο σχέδιο φαίνεται ότι επεξεργάζονται, πολιτικοί, αξιωματούχοι, τρόικα, νομικοί κύκλοι και θεσμικοί για την Ελλάδα που περιλαμβάνει χρεοκοπία εντός του ευρώ σε ελεγχόμενη σε συντεταγμένη μορφή. 
Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του PSI+. 

To IIF το διεθνές χρηματοοικονομικό ινστιτούτο εκτιμά ότι θα υπάρξει συμφωνία στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους με haircut 50% και μέσα στις επόμενες μέρες ίσως να υπάρξει συμφωνία. 
Όμως το βασικό πρόβλημα του PSI+ θα είναι η συμμετοχή.
Όπως έχει τονιστεί το αρχικό σχέδιο προέβλεπε να μειωθεί κατά 100 δις το χρέος μέσω του haircut και από 365 δις ευρώ το χρέος να μειωθεί σε 265 δις ευρώ. 
Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραδοχές η συμμετοχή των ιδιωτών  θα περιοριστεί στα 65 με 70 δις ευρώ. 
Αν προστεθούν σε αυτά και τα 30 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (να υποτεθεί ότι θα χρησιμοποιηθούν τα 20 δισ) τότε το καθαρό όφελος στο χρέος θα είναι 45 με 50 δις ευρώ.
Εκ των πραγμάτων θα τεθεί θέμα μεγαλύτερου haircut 72% με 80% θα είναι ο τελικός στόχος. 
Σε αυτή την περίπτωση όμως παύει η διαδικασία να είναι εθελοντική και θα καταστεί υποχρεωτική μέσω της ενεργοποίησης ρητρών συλλογικής δράσης. 
Με βάση κύκλους στο Λονδίνο και πηγές με παρέμβαση στα διεθνή δρώμενα τονίζεται ότι «έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο που στο τέλος θα καταλήξει σε επιλεκτική χρεοκοπία σε συντεταγμένη χρεοκοπία εντός του ευρώ. 
Σε αυτή την περίπτωση η Τρόικα θα θέσει ένα ιστορικό δίλλημα στους έλληνες πολιτικούς στην ελληνική κοινωνία.
Ή θεραπεία σοκ εντός του ευρώ ή έξοδος από το ευρώ και επιστροφή στην δραχμή»
Μια άλλη παράμετρος εξίσου σημαντική είναι η εκταμίευση των 89 δις ευρώ και ο επιμερισμός η κατανομή των κεφαλαίων αυτών. 
Από αυτά τα 89 δις ευρώ του δανείου έως τα 30 δις  θα διατεθούν για την εφαρμογή της συμφωνίας διαγραφής, όπου προβλέπεται η άμεση καταβολή έως του 30%. Πιθανότητα η άμεση καταβολή κεφαλαίων να είναι τελικά 15% και το υπόλοιπο 35% νέα ομόλογα. 
Αναφερόμαστε στο υπόλοιπο 50% του αρχικού σχεδίου. Το 50% θα υποστεί haircut και το υπόλοιπο 50% θα αντικατασταθεί από cash και νέα ομόλογα. 
Τα  30 δισ έχουν προβλεφθεί για την αναχρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας. 
Τα 14 δισ θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή ενός ομολόγου, το οποίο λήγει στα μέσα Μαρτίου.
Τα υπόλοιπα 6 δισ προορίζονται για την πληρωμή μισθών και συντάξεων του δημοσίου 


www.bankingnews.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντέλη Γιάννης κερνά και Γιάννης το ένα μέρος πίνη και το άλλο ... χύνη! Η ερωτοαπαντήσεις είναι μια εύκολη μεθοδολογία αποφυγής της δυδκολίας των ποιλικών πραγμάτων, κοινώς στρουθωκαμηλισμός! Πάντοτε ότι δηλώσεις ... είσαι, τώρα τελευταία είναι πολύ μόδα να δηλώνεις Αριστερός και να το παίζεις και ... Αριστερός, αυτό το "ΜΟΔΙΣΤΙΚΟ" το έπιασε και ο Καρατζαφέρογλου πριν χρόνια (έχω στο γραφείο μου τον ... ΤΣΕ!!), αλλά πέρα από όλες αυτές της αρλούμπες, ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΑΙ ΟΛΟ ΤΟ "ΧΡΕΟΣ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΠΕΛΕΚΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ !!! ΒΑΖΟΥΜΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΑΙ !! Διότι η "επιστροφή" στην δραχμή σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο πέρα από την ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, θα παρατηρηθούν πολλά φαινόμενα ομού καννιβαλισμού! Εξάλλου όποιος ζητά επιστροφή στην δραχμή, δεν γνωρίζει το άλλο μέγεθος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ που εκκινά! Και τελείως συμπτωματικά βλέπουμαι "συμμαχίες" Πολτπολτιανών (ΛΑΟΣ ;;;-ΚΑΜΠΟΤΖΗ) και Αγράμματων Ακροδεξιών Φασιστοειδών!! Αυτό που λείπει σήμερα στην Χώρα μας είναι η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ! Αλλά άμα χαθείς μέσα στα τζατζίκια στους ταραμάδες και στους λουλάδες, λίγο δύσκολα είναι να κατανοήση κανείς το πλέγμα, το ΔΙΧΤΥ, όπως λέει και ο Γκάτσιος !!
---------------------------------
Συνειδοποιήσαται το αποτέλεσμα της επιστροφής στην δραχμή, έστω και με ολότελη διαγραφή εν κοινή συνενέση του λεγώμενου "χρέους"; Η διαφορά της επιστήμης σε όλους τους τομείς, με τους εποχιακούς τσαρλατάνους, γενικά με τους πληρωμένους ή αφελείς ή πολιτικούς καιροσκόπους "προβοκάτωρες", διαφέρουν ως προς την επιστημονική γνώση του αντικειμένου, οι επιστημόνες ξέρουν και γνωρίζουν το αποτέλεσμα με μαθηματική ακρίβεια και ιδιαίτερα τα κοινωνικοοικονομικά! Αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν επιστήμονες; Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα, επιστήμονες με εθνική διάσταση και στην πολιτική! Σκεφτείται γιατί αποκαλούμαι μια άλλη μορφή ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, την επιστροφή στην δραχμή έστω και με ολική διαγραφή του "χρέους"!! Η έλλειψη πατριωτικής επιστημονικής οικονομικής πολιτικής, καταντά πολλούς άν όχι όλους, μπαλάκι τέννις των κοινωνικών εξελίξεων! Και ξαφνικά θα βρεθούν δίπλα-δίπλα με φασιστοειδή στοιχεία, όπως το αυτοαποκαλούμενο "πατριωτικό" ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Κύριο που προτείνει της Ελληνίδες μητέρες να σπρώχνουν τα παιδια τους για .... χάδια στους .."που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι"!!! (αλλά οι πατεράδες τι κάνουν δεν μας είπε!!!). Θα βρεθούν δίπλα σαυτά τα στοιχεία της ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ που κατέστρεψαν την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, θα βρεθούν δίπλα στους Εφιάλτες, Προδότες, Ανθέλληνες!! Θα βρεθούν δίπλα στους ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ! Εκεί και αυτό θα είναι το αποτέλεσμα! Αυτό θέλεται;;

Ανώνυμος είπε...

Καλά να τα πάθουμε!! Οταν μας απειλούσαν με χρεοκωπία κανένας από την επίσημη κοινοβουλευτική αριστερά δεν εξηγούσε προς τα έξω ΠΟΙΌΣ είναι αυτός που χρεοκωπεί στα επεισόδια στάσης πληρωμών!! Τώρα που η χρεοκωπία έγινε (αλλά επαναβαφτίστηκε ασφαλώς χαλάρωση της θηλιάς του χρέους) βγάλανε άλλο άσο από το μανίκι: Ή τα καταπίνετε ή πάμε δραχμή.
Αφού η αριστερά είχε περιθώριο τουλάχιστον ενάμισι χρόνο να καταλάβει (και κατόπιν) να εξηγήσει στον κόσμο την αναγκαιότητα (χωρίς αυτό να σημαίνει και επάρκεια) της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα και δεν το έκανε (αφού ούτε και η ίδια δεν ξέρει που παν τα τέσσερα), τώρα ο κόσμος έχει ήδη χάψει για άλλη μια φορά τη φόλα. Ο κρυμμένος άσος στο μανίκι της άρχουσας τάξης λέγεται: "Κινδυνολογία του χειρότερου" απλά παίρνει άλλες μορφές. Βλέπεις η άρχουσα τάξη και σχέδιο έχει και μεθόδους. Υποτίθεται ότι όλο αυτό που ζούμε είναι αποκρουστικό αλλά πιο αποκρουστική είναι η δραχμή! Αυτό θα θέτουν μόνιμα, μέχρι να μας πάρουν όλα τα σώβρακα. ούτε δημόσια περιουσία, ούτε οκτάωρα, ούτε κοινωνικό κράτος, ούτε συνδικάτα ούτε τίποτα. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΟΠΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΕΙΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΤΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΝΑΡΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΑΕΙ ΡΟΥΠΙ ΔΙΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Η ΔΡΑΧΜΗ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!!!!