Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ομιλητικοί στα επουσιώδη, φειδωλοί στα σημαντικά



Πηγή: euro2day
του εκηβολου
Στα τελευταία…πέντε μέτρα της προεκλογικής κούρσας οι πολιτικοί αρχηγοί (κυρίως όμως των δύο κομμάτων εξουσίας) επιμένουν να τυρβάζουν περί άλλων. Ομιλητικότατοι και αναλυτικότατοι για τα επουσιώδη, τα…τριτεύοντα, λ.χ. για τους όρους της τηλεμαχίας ωστόσο εξαιρετικά φειδωλοί για τα ουσιώδη.

Από αυτή την άποψη ουδεμία εντύπωση μας προξενεί η στάση που τηρεί όλη αυτή την περίοδο ο Ευ. Βενιζέλος (*) και η σιωπή που επικρατεί για ένα ουσιαστικό θέμα όπως είναι η καταβολή εγγυήσεωνστην φιλανδική κυβέρνηση από την ελληνική πλευρά. Το θέμα αναφέρθηκε ακροθιγώς σε ελάχιστα ΜΜΕ και μεμονωμένα σε κάποια blogs.

Όμως η Φιλανδή υπουργός Οικονομικών (Jutta Urpilainen) έχει δηλώσει (από τις 26/4) πως καταβλήθηκαν τα χρήματα, που αποτελούν μέρος της συμφωνίας με τις ελληνικές τράπεζες για παροχή εγγυήσεων συνολικού ύψους 880 εκατ. ευρώ. 



Σύμφωνα (και) με το lobbystasgr.blogspot.com ποσό 300 εκατ. ευρώ κατέβαλε η Αθήνα στην Φινλανδία ως εγγύηση για την συνεισφορά της στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, όπως ανακοινώθηκε από αξιωματούχο της κυβέρνησης αυτής της χώρας.

Προφανώς και δεν περιμέναμε να ακούσουμε στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου- έστω και επιφανειακά- τι παίχτηκε με το περιβόητο swap της Goldman Sachs, τα όσα τραγικά οδήγησαν την χώρα μας σε αυτή την θέση. Αλλά να αποσιωπούνται ακόμη και αυτές οι εξελίξεις τη στιγμή μάλιστα, που κάνουν τον γύρο των ξένων ΜΜΕ και σχολιάζονται δεόντως από τους ξένους δημοσιογράφους και αναλυτές...

Σ.Σ. Προς επίρρωση των όσων αναφέρουμε σήμερα αρκεί να ανατρέξει κάποιος στην παραδοχή από τον Γ. Παπανδρέου, πως η Ελλάδα ήταν το…πειραματόζωο.

(*) αναφερόμαστε στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ γιατί αυτός ήταν ο καθ΄ύλην αρμόδιος υπουργός αυτής της διαδικασίας, τη δική του υπογραφή φέρει η συγκεκριμένη συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: