Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΧΑΜΕΝΤ-ΑΛΙ ΚΑΪΜΠΙΣ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 4.00μμ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΧΑΜΕΝΤ-ΑΛΙ ΚΑΪΜΠΙΣ – ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Αύριο, Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς, που θα βρίσκεται στην 30ή μέρα απεργίας πείνας.
Ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς είναι ένας από τους απεργούς πείνας της Υπατίας, με πρωτοπόρα δράση και στην απεργία πείνας και στο μεταναστευτικό κίνημα. Αναγκάζεται να βάλει για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο την υγεία του σε κίνδυνο, πραγματοποιώντας απεργία πείνας μέχρι θανάτου (από τις 6 Φλεβάρη πίνει μόνο νερό!), προκειμένου να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματά του.
Ο Καϊμπίς συνελήφθη μαζί με τον Μοχάμεντ Μπουγκζίν, επίσης απεργό πείνας της Υπατίας, στην Ηγουμενίτσα. Προσπάθησαν να φύγουν για την Ιταλία, αναζητώντας μια διέξοδο από την ανεργία που μαστίζει και τους μετανάστες που είναι χρόνια εγκατεστημένοι στην Ελλάδα. Το δικαστήριο αναγνώρισε και στους δύο το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων,τους καταδίκασε στην όλως ελαφρά ποινή της φυλάκισης 30 ημερών, με τριετή αναστολή και τους άφησε ελεύθερους, χωρίς καμιά παρεπόμενη ποινή.

Αλλά, η Αστυνομία είχε άλλη γνώμη και αποφάσισε να τους επιβάλει διοικητικά τη βαριά ποινή της απέλασης. Ομως, ούτε η Μαροκινή πρεσβεία συναίνεσε στην απέλασή τους, αναγνωρίζοντας ότι βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα και κακώς η Διεύθυνση Αλλοδαπών αποφάσισε να τους αφαιρέσει τα δικαιώματά τους.
Αντί, όμως, να τους αφήσουν ελεύθερους και να τους δώσουν πίσω τα χαρτιά τους, συνέχισαν να τους κρατούν φυλακισμένους, χωρίς ακόμη να έχουν δώσει καμιά απάντηση στην αίτηση θεραπείας που υπέβαλαν μέσω της συνηγόρου τους. Ετσι, οι δυο μετανάστες αναγκάστηκαν στις 6 Φεβρουαρίου να αρχίσουν απεργία πείνας, ζητώντας την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους και την αποφυλάκισή τους.
Ο Μοχάμεντ Μπουγκζίν, αφού πρώτα μεταφέρθηκε στην Τρίπολη, την 22η μέρα της απεργίας πείνας, αφέθηκε ελεύθεροςτην επομένη. Ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς, μολονότι ανήκει στην ίδια ακριβώς κατηγορία με τον Μπουγκζίν (μαζί συνελήφθησαν, μαζί δικάστηκαν, δεν έχουν τίποτα το διαφορετικό), εξακολουθεί να παραμένει φυλακισμένος. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά βασανίζεται με συνεχείς μεταγωγές: την 16η μέρα της απεργίας πείνας μεταφέρθηκε από τα κρατητήρια του Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη στα κρατητήρια του Ασπρόπυργου και την 26η μέρα της απεργίας πείνας ξαναμεταφέρθηκε από τον Ασπρόπυργο στην Πέτρου Ράλλη, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.
Τα περιθώρια στενεύουν πολύ πλέον. Ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς έχει διαμηνύσει ότι από τη φυλακή θα βγει ή με τα χαρτιά του και με ψηλά το κεφάλι ή νεκρός. Στη διοίκηση του Αλλοδαπών δήλωσε ότι αν μεταφερθεί σε νοσοκομείο θα αρνηθεί να βάλει ακόμη και ορό!
Επειδή ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβούν αναπόδραστες βλάβες στην υγεία του απεργού πείνας (η φωτογραφία που τραβήχτηκε στη φυλακή δείχνει καθαρά την κατάστασή του), καλούμε αύριο Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πίσω είσοδο του Αλλοδαπών (είναι η κυρίως είσοδος και όχι αυτή επί της Πέτρου Ράλλη), στην οδό Σαλαμινίας.
Το ακριβές σημείο φαίνεται στο χάρτη της φωτογραφίας.
Πώς θα φτάσετε στην πίσω είσοδο του Αλλοδαπών:
– Με το Μετρό σταματάτε στον σταθμό ΕλαιώναςΜπαίνετε στην ΑγΆννης και περπατάτε μέχρι τη Σαλαμινίαςερίπου 15 λεπτά).

Με λεωφορείαΒ18, Γ18 (αφετηρία Μενάνδρου & Πειραιώς) και 838 (αφετηρία Αθηνάς 300μ από την Ομόνοια.
Με το τρόλεϊ 21 (αφετηρία στο Ζάπειοκατεβαίνει την Πανεπιστημίου, περνάει από Ομόνοια και βγαίνει Πειραιώς).
Με λεωφορείο ή τρόλεϊ θα κατεβείτε στις στάσεις ΠαπαδοπούλουΑγΆννης αν έρχεστε από Ομόνοιαή στιςστάσεις Εργατικές ΠολυκατοικίεςΑγΆννης αν έρχεστε από Πειραιά.
Με δικό σας όχημα
Ερχόμενοι από Αθήναστην ΠΡάλλη, 500μμετά τη στρατολογία στρίβετε δεξιά στη Σαλαμινίας και προχωράτεγια 700μΑν τυχόν προσπεράσετε τη διασταύρωση, τότε πηγαίνετε στα μπισκότα Παπαδοπούλου και στρίψτεδεξιά στην ΑγΆννης και πάλι δεξιά στη Σαλαμινίας.
Ερχόμενοι από Κηφισσό, 600μ μετά τη γέφυρα Κηφισσού-Πέτρου Ράλλη στρίβετε αριστερά στην ΑγΆννης και στα250μ στρίβετε δεξιά στη Σαλαμινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: