Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ME TΡIKOMMATIKO ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!


 

ΜΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ, ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝΕΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΤΗ ΧΩΡΑ!   

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Στην πρακτική κατάλυση κάθε ίχνους των θεσμών και των διαδικασιών κι αυτής ακόματης αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίαςετοιμάζονται να καταφύγουν οι εταίροι τηςσυγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ), για να περάσουν από τη Βουλή τη συμφωνία πακέτο"PSI-2ο Μνημόνιο-2η Δανειακή Σύμβαση" για την εξαθλίωση του λαού και τη λεηλασία της χώρας!
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το "θανατηφόρο" αυτό κείμενο αναμένεται να εγκριθεί κατά τηΣύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό το Λ. Παπαδήμο, σήμερα(;) το απόγευμα (;). Αμέσως μετά, θα περάσει και για τα μάτια του κόσμου από το Υπουργικό Συμβούλιο του "μαύρου μετώπου".

Εν συνεχεία, το κείμενο το οποίο θα περιέχει μέτρα πλήρους φτωχοποίησης των εργαζομένων καιπραγματικής πείνας για ανέργους & συνταξιούχους (βλέπε αναλυτικό ρεπορτάζ  - παρουσίαση της iskra πατώντας εδώ), θα μορφοποιηθεί σε ένα και μόνο άρθρο, προκειμένου να κατατεθεί υπό τη μορφήκατεπείγοντος νομοσχεδίου στη Βουλή την Παρασκευή (10/2).
Η "πακετοποίηση" του πακέτου " PSI-2ο Μνημόνιο-2η Δανειακή Σύμβαση" σε ένα νομοσχέδιο με ένα άρθρο, το οποίο νομοσχέδιο θα χαρακτηρισθεί ως κατεπείγον, σημαίνει οτι το νομοσχέδιο αυτό θα συζητηθεί σε μια και μόνη Συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, πιθανότατα το Σάββατο(8/2), ενώ την επόμενη μέρα Κυριακή (9/2) θα ψηφισθεί σε μια και μόνη Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Οι διαδικασίες αυτές "σκουπίστε, ψεκάστε, τελειώσατε", είναι πρωτοφανείς για θέματα τόσο πελώριας ιστορικής σημασίας, με τα οποία, μάλιστα, υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας για δεκαετίες.
Νομικοί κύκλοι έκριναν ως απόλυτο πραξικόπημα αυτού του είδους τις διαδικασίες, που καταργούνΣύνταγμα και Κανονισμό της Βουλής, μιας και είναι αδιανόητο οτι:
Πρώτον: Τόσο μεγάλα θέματα όπως το PSI, το 2ο Μνημόνιο και η 2η Δανειακή Σύμβαση, να συμπυκνώνονται σε ένα μόνο νομοσχέδιο.
Δεύτερον: Ακόμη πιο αδιανόητο είναι οτι αυτό το νομοσχέδιο, έξω και πέρα από κάθε θεσμική πρόβλεψη, θα περιέχει ένα και μόνο άρθρο!!!
Τρίτον: Συνιστά πραγματική θεσμική τερατογένεση οτι ένα τέτοιας σημασίας και έκτασης νομοθέτημα επιχειρείται να περάσει στην ουσία χωρίς καμιά συζήτηση στη Βουλή, υπό τη μορφή του κατεπείγοντος.
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν οτι με αυτές τις διαδικασίες που μας παραπέμπουν στις πιο μαύρες, σκοτεινές και αντιδημοκρατικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, η κυβέρνηση μεγαλοαστικής καμαρίλας του Λ. Παπαδήμου, επιχειρεί να φιμώσει και να εκβιάσει τους αστικούς κοινοβουλευτικούς λόχους και κυρίως επιχειρεί να αποφύγει τις λαικές αντιδράσεις και να φέρει προ,άρον άρον, τετελεσμένων τους πολίτες!!!
Τους παραπάνω αντιδημοκρατικούς και πραξικοπηματικούς σχεδιασμούς κατήγγειλε σήμερα με παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος τόνισε ότι ο λαός και η Αριστερά θα υπερασπιστούν με νύχια και με δόντια τη Δημοκρατία!
Ήδη, πάντως, οι εργαζόμενοι και το λαϊκό κίνημα, ετοιμάζονται να δώσουν τη δική τους μαχητικήαπάντηση απέναντι στο υπό εξέλιξη πραξικόπημα τρόικας - κεφαλαίου - συγκυβέρνησης!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Αύριο Πέμπτη (9/2) στις 18:00 στα Προπύλαια ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις λαϊκές συνελεύσεις και όλο το λαό σε παλλαϊκό συλλαλητήριο. Για την οργάνωση του αγώνα ο "Συντονισμός" καλεί συνδικάτα, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και κάθε αγωνιζόμενο, σε σύσκεψη την Πέμπτη, αμέσως μετά το συλλαλητήριο στις 8 μμ στην ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2 και Ερμού).
Την ίδια ημέρα το ΠΑΜΕ, διοργανώνει συλλαλητήρια στην Αθήνα στις 17:30 (Πεδίον του Αρεως), στηΘεσσαλονίκη στις 18:00 (Αγαλμα Βενιζέλου) και στον Πειραιά στις 18:30 (πλατεία Κοραή).
Επίσης την Κυριακή στις 18:00 o Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε παλλαΪκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: