Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Εχουν θέμα: Ρέππας και Γερουλάνος στη δίνη του κυκλώνα...




ΠΗΓΗ: press-gr

Υπέγραψαν την κοινή υπουργική απόφαση που ευνοεί επιχειρηματικά τον Αλκη Πέτα με την εταιρεία leasing στα αυτοκίνητα και συνδέεται με τον Ν. Παπανδρέου

Από τον Χρήστο Μπουκάτη

Δύο υπουργοί και της σημερινής κυβέρνησης όπως φαίνεται θα δουν τα ονόματά τους να συνδέονται με το θέμα που άνοιξε για τον Νίκο Παπανδρέου, αδελφό του τέως πρωθυπουργού.Πρόκειται για τον νυν υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα και τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. 
Τον Ιούνιο που πέρασε(14 Ιουνίου 2011), οι δύο τους (ο κ. Ρέππας ήταν τότε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών) υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση (που βλέπετε δημοσιευμένη) για τη δυνατότητα των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων να μπορούν να μισθώνουν με leasing στις επιχειρήσεις, εκτός από Ι.Χ., και φορτηγά ιδιωτικής χρήσης έως 3,5 τόνους. 
Ποιο είναι το θέμα; Στην αγορά αυτή...
 κυριαρχεί η εταιρεία Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ που λειτουργεί υπό το  σήμα AVIS-Πειραιώς Best Leasing και διοικείται από τον Αλκη Πέτα.
 Ο κ. Πέτας όμως είναι και ο ιδιοκτήτης της μεζονέτας στην Εκάλη που όπως έγραψε την Κυριακή το "Θέμα" την ενοικίασε (μέσα σε λίγους μήνες αφότου την αγόρασε από τον μουσικοσυνθέτη Φοίβο) στον κ. Νίκο Παπανδρέου. Αυτό συνέβη στα τέλη του 2010, λίγους μήνες δηλαδή πριν από την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης των κ. Ρέππα και Γερουλάνου. 

1 σχόλιο:

Παύλος Κ. είπε...

Η AVIS δεν, επαναλαμβάνω δεν είναι η μεγαλύτερη εταιρεία leasing. Η απελευθέρωση του leasing για τα φορτηγά είναι μία απαίτηση του συνόλου των εταιρειών leasing καθώς και του συνόλου της Ελληνικής αγοράς η οποία μπορεί να κάνει leasing ένα Porsche Cayenne, μία θαλαμηγό, πολυτελή γραφεία, σπίτια, σχεδόν οτιδήποτε αλλά όχι ένα φορτηγό τύπου ντάτσουν. Το σκάνδαλο είναι γιατί είκοσι χρόνια τώρα δεν έχει δοθεί αυτή η δυνατότητα και όχι γιατί δόθηκε τώρα. Σας έχουν πληροφορήσει λάθος σε αυτή την περίπτωση. Ότι ο Πέτας είναι φίλος με την ηγεσία του πολιτικού προσωπικού δεν σημαίνει τίποτα. Αφήστε που δεν ελέγχει και την εταιρεία του αλλά αυτή ελέγχεται πρακτικά από στελέχη της Πειραιώς. Οι Βασιλάκης, Σφακιανάκης, ο Σάλλας, ο Θεοχαράκης, η Εμπορική, η BNP Paribas που έχουν εταιρείες με πανομοιότυπες δραστηριότητες δεν έχουν φίλους στις πολιτικές ηγεσίες? Εύχομαι στον συντάκτη του άρθορου καλύτερη τύχη στο επόμενο πόνημά του.