Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Μην τους ρίχνετε, πέφτουν μόνοι τους
Στο νοσοκομείο βρέθηκε ο Μπένι καθώς πόναγε το στομάχι του. Προφανώς βαρυστομάχιασε από το πολύ φαγητό. Έτρωγε φορολογούμενους.

Δημοψήφισμα θέλει να κάνει ο Γιωργάκης. Πρόκειται για άλλη μια πασοκιά καθώς το δημοψήφισμα θα γινόταν προς το τέλος του Ιανουαρίου.

Μέχρι τότε θα έχουν γίνει τόσα πράγματα που ποιος θα το θυμάται. Θα έχουμε ξανά πτωχεύσει, θα τρέχουμε για νέο κούρεμα, μπορεί να μην υπάρχει καν ΕΕ, οπότε άκυρο και το δίλλημα.

Ασε που μέχρι τότε ο Γιωργάκης μάλλον θα κάνει παρέα στον κουρασμένο.

Πότε πέφτει φέτος η Ανάσταση; Σε δυο – τρεις ώρες. Όταν θα έχει πέσει η λαοπρόβλητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι αυτήν την στιγμή έχει μείνει με 152 βουλευτές. Όταν τελειώσω το κείμενο μπορεί να είναι με 145.

Αγώνας δρόμου έχει γίνει στο ποιος θα πρωτορίξει την κυβέρνηση. Κανονικά πρέπει να αφήσουν αυτήν την δουλειά στον Αντώνη τον Σφουγγαράκη.

Η ειδικότητα του είναι να ρίχνει κυβερνήσεις. Αυτός είναι ικανός να είναι πρωθυπουργός και να ρίξει την κυβέρνηση του. Για να σωθεί η χώρα. Και αν το κάνει θα έχει πράγματι προσφέρει σημαντικό έργο.

Η Αποστολάκη παραιτήθηκε γιατί δεν της άρεσε η προσφυγή σε δημοψήφισμα. Ενώ όλα τα άλλα που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ ήταν μια χαρά.

Ο επόμενος βουλευτής θα παραιτηθεί επειδή τα μέτρα υπογράφονται με μαύρο στυλό και όχι με μπλε. Ή έστω με πράσινο.

Πάντως όλοι άρχισαν να λένε ότι το δημοψήφισμα είναι επικίνδυνο καθώς μπορεί να μας οδηγήσει εκτός Ευρώπης. Τι λες τώρα, να αφήσουμε την κυρίλα της ΕΕ;

Άσε, που όπως λένε στο Mega, δεν κάνεις δημοψήφισμα αν δεν είσαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα σε βολεύει και δεν ρισκάρεις.

Ο λαός είναι ώριμος για εκλογές όπου εξασφαλίζει εξουσία και χρήμα στους ψηφισθέντες αλλά είναι εντελώς ανώριμος για να αποφασίσει για την πορεία της χώρας του.

Βέβαια έχει σημασία (για ένα δημοψήφισμα) και η ερώτηση και η πληροφόρηση. Και η ερώτηση θα ήταν σίγουρα πασοκικού τύπου, όπου θα μπερδεύεται η βούρτσα με την Π@@τσα και η πληροφόρηση θα ήτανmegalou τύπου συσκότισης, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας υπέρ των συμφερόντων τους.

Με το φερόμενο ως δημοψήφισμα έγινε χαμός σε όλον τον πλανήτη. Έπεσε το ευρώ, έπεσαν τα χρηματιστήρια, υπήρξε πανικός στις τράπεζες καθώς υπάρχει περίπτωση να χάσουν έναν τόσο καλό πελάτη όπου θα δώσουν 100 δις για να πάρουν 130 δις.

Όχι πείτε μου, υπήρξε ποτέ πρωθυπουργός της Ελλάδας που με μια του κουβέντα ταράζει όλον τον πλανήτη; Είναι θεός ο Γιωργάκης.

Βέβαια ο πλανήτης δεν γνωρίζει τις πασοκιές αλλά αυτό είναι πρόβλημα του πλανήτη και όχι του Γιωργάκη.

Ο Γιωργάκης έχει σχέδιο, το έχω ξαναγράψει (αλλά η επανάληψη βοηθάει στην εμπέδωση). Έχει όραμα. Θέλει, επιτέλους, να έχουμε παγκόσμιο σοσιαλισμό. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς. Και το περασμένο έτος χαρακτηρίστηκε ως μεγάλος στοχαστής.

Περίμενε λοιπόν να έρθει ο σοσιαλισμός αλλά αυτός έλειπε στο εξωτερικό για δουλειές. Όποτε σκέφτηκε να τον προκαλέσει μέσω του λαού. Με μια εξέγερση.

Έτσι μας έβαλε στο ΔΝΤ, στην τρόικα, υπόγραψε μνημόνιο, επέβαλε συνέχεια μέτρα βάζοντας το χέρι στην τσέπη μας, έκανε ότι είναι δυνατόν για να αντιδράσει ο λαός με το σύστημα και να επαναστατήσει. Μέχρι και την χώρα ξεπούλησε και την έφερε σε σημείο να μεγαλώσει τόσο πολύ το χρέος ώστε το κούρεμα να είναι άνευ ουσίας.

 Ο λαός τίποτα. Μόνο καμιά μούντζα, κανένα γιαούρτι, κανένα αυγό. 

Ο μεγάλος ηγέτης τότε σκέφτηκε ότι θα πρέπει να γίνει άνω κάτω όλη η Ευρώπη μπας και αντιδράσουν οι άλλοι λαοί. Έτσι η Ελλάδα έγινε μια τοξική βόμβα για την ΕΕ αλλά και για την παγκόσμια οικονομία και οι λαοί υποφέρουν.

Όμως η επανάσταση αργούσε. Οπότε πέταξε την μπαρούφα για το δημοψήφισμα. Και περιμένει τις εξελίξεις.

Ωραία, θα πάμε σε εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ θα γκρεμιστεί. Και ποιος θα έρθει; Ο Αντωνάκης; Για να κάνει τι;

Για να τιμήσει φυσικά τις υπογραφές, για να συνεχίσει τον στόχο για ένα χρέος διαχειρίσιμο, δηλαδή για διαρκή λιτότητα ώσπου να κηρύξουμε απόλυτη στάση πληρωμών. Επίσης θα συνεχίσει το έργο που καθυστερεί το ΠΑΣΟΚ, το ξεπούλημα δηλαδή της δημόσιας περιουσίας.

Α! θα επαναδιαπραγματευτεί τον ΦΠΑ. Και την χαμηλότερη φορολογία των επιχειρήσεων. Σωθήκαμε τώρα…
Κατά τα άλλα ότι μέτρα έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ θα τα διατηρήσει προσθέτοντας τα δικά του.
Και με ποιον θα κυβερνήσει; Με το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ; Με τον κωλοτούμπα Καρατζαφέρη; 

Το θέμα λοιπόν δεν είναι απλά οι εκλογές. Αλλά να καταλάβουμε ότι το υπάρχων σύστημα είναι πεθαμένο και ως ζόμπι θα είναι πιο καταστροφικό.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: