Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

προσοχή: η ακροδεξιά βρίσκεται ήδη στην κυβέρνηση!


ΠΗΓΗ: Aformi Blog
«Μιλάμε [για ποσό] από 150 έως 400 εκατομμύρια ετησίως το οποίο σε αυτές τις εποχές κρίσης και ανέχειας πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει».
Άδωνης Γεωργιάδης -ΛΑΟΣ
«Να βάλουμε λίγη λογική στο σύστημα και να σταματήσει η τσαπατσουλιά, η γενναιοδωρία, η μαγκιά και η τσάμπα καλοσύνη όταν άλλος πληρώνει».[1]
Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός υγείας
Τέρμα η τσάμπα μαγκιά στην περίθαλψη ασθενών -κοστίζει ακριβά. Σήμερα ο πραγματικός μάγκαςείναι ο γιατρός (αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό) που αφήνει τον μετανάστη αρχικά, και μετά και τον Έλληνα ασθενή, αβοήθητο αν δεν έχει να πληρώσει. Αν μάλιστα πεθάνει ο ασθενής, τότε αυτό θα είναι εθνικού επιπέδου μαγκιά. Γιατροί και νοσοκόμοι θα έχουν προσφέρει εθνική υπηρεσία.
Αυτή η ακροδεξιά, ανελέητα ταξική λογική είναι αναμενόμενη από τον άνθρωπο που έχει διεκπεραιώσει τις πλέον απεχθείς αποστολές της κυβέρνησης των νεοφιλελεύθερων μισθοφόρων. Ο Λοβέρδος αφού κατεδάφισε υπέρ του κεφαλαίου όλα τα εργατικά δικαιώματα δεκαετιών ως υπουργός εργασίας, τώρα ως υπουργός υγείας κατεδαφίζει και το εθνικό σύστημα υγείας.
Οι δηλώσεις Λοβέρδου προκάλεσαν κύμα ενθουσιασμού σε όλη την ακροδεξιά. Άλλωστε ο υπουργός απαντούσε σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη.
Ο Λοβέρδος είναι η ζώσα επιτομή της ακραίας νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης της σοσιαλδημοκρατίας. Δεν είναι, φυσικά, ο μόνος από την κυβέρνηση που χαριεντίζεται με την ακροδεξιά του ΛΑΟΣ.[2] Ο Καρατζαφύρερ έχει βρει την ευκαιρία να εμφανιστεί ως εκφραστής του «μεσαίου χώρου» στηρίζοντας σε όλα τα μέτωπα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Να, λοιπόν, άλλος ένας λόγος που αυτή η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη: νομιμοποιεί την ακροδεξιά εντάσσοντας την στο «μετριοπαθή πολιτικό χώρο».
Το πιο ανατριχιαστικό απ’ όλα: η συνδυασμένη προπαγάνδα κυβέρνησης, ΜΜΕ, Δεξιάς και ακροδεξιάς, έχει αποτελέσματα. Κάντε μια βόλτα σε μπλογκ και σάιτ που δεν έχουν σχέση με τη Δεξιά (π.χ. tvxs και buzz) και θα διαβάσετε «ουδέτερα», «αντικειμενικά» άρθρα και σχόλια με αφορμή τις δηλώσεις του νεοφιλελεύθερου πολέμαρχου Ανδρέα Λοβέρδου. Θα έπρεπε οι δηλώσεις Λοβέρδου να προκαλέσουν αποστροφή, η δε κατάρριψη των ισχυρισμών του να είναι αυτονόητη και αυταπόδεικτη. Ωστόσο, δεν είναι. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι ήταν απολύτως λάθος η αντίληψη που υπήρχε σε μεγάλο μέρος της Αριστεράς ότι το μέγεθος και μόνο της νεοφιλελεύθερης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους θα ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει τον κόσμο. Αν δεν υπάρξουν αγώνες που να οργανώσει η Αριστερά, και μάλιστα νικηφόροι, κινδυνεύουμε να μετατοπιστεί το πολιτικό σκηνικό (χάρις στις συνειδητές προσπάθειες της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου) όχι απλώς δεξιότερα, αλλά ακροδεξιότερα.

Αλλά, ας ξαναγυρίσουμε στις ρατσιστικές δηλώσεις του Λοβέρδου:
«Περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ κοστίζει, βάσει υπολογισμών του υπουργείου Υγείας, η δωρεάν περίθαλψη μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας.
[…] ο υπουργός ανέφερε ότι έχει ζητήσει να καταγράφεται πόσοι είναι ασφαλισμένοι και πόσοι όχι από κείνους που επισκέπτονται τα νοσοκομεία στις εφημερίες για να διαπιστωθεί το πόσο κοστίζει η προσφορά μας σε τρίτους» κι επίσης το ποιοι προσέρχονται δήθεν ως έκτακτα περιστατικά με σκοπό να εισαχθούν.
Ο υπουργός Υγείας στηλίτευσε παράλληλα το γεγονός ότι δεν εισπράττεται πάντοτε το ελάχιστο ποσό των τριών ευρώ και τόνισε πως πρέπει να βάλουμε λίγη λογική στο σύστημα και να σταματήσει «η τσαπατσουλιά, η γενναιοδωρία, η μαγκιά και η τσάμπα καλοσύνη όταν άλλος πληρώνει».
[…]
“Δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ τη δεκαετία για την περίθαλψη λαθρομεταναστών όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων”, είπε ο ερωτών βουλευτής [Ά. Γεωργιάδης-ΛΑΟΣ]».
Προσέξτε τώρα…

… ας πάρουμε ως πραγματικό δεδομένο ότι το κόστος της περίθαλψης των μεταναστών είναι 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ τη δεκαετία.
Ας συγκρίνουμε, ωστόσο, κάποια άλλα ποσά:
«“Μαύρη τρύπα” 8,6 δισεκατομμυρίων ευρώ από την εισφοροδιαφυγή (2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως) και από οφειλές (3,4 δισεκατομμύρια ευρώ χρωστά το κράτος γιατί δεν αποδίδει το 1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, όπως προβλέπει η νομοθεσία και άλλα 3,2 δισ. ευρώ που είναι τα συσσωρευμένα χρέη από προηγούμενα έτη) αντιμετωπίζει το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.
Το ΙΚΑ [επίσης] αντιμετωπίζει: Μεγάλη εισφοροδιαφυγή καθώς 1 στους 5 εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος και μία στις εννέα επιχειρήσεις παντελώς άγνωστη στο ΙΚΑ.
Χωρίς προσωπικό
Έλλειψη προσωπικού (3.570 κενές θέσεις) με αποτέλεσμα την αδυναμία ελέγχων και τις καθυστερήσεις στις εκδόσεις συντάξεων (έως και 18 μήνες)».[3]
Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τους 600.000 και οι απλήρωτες οφειλές των ιδιωτών φτάνουν τα 4,2 δισεκατομμύρια.[4]
Πρόκειται για δώρα προς το κεφάλαιο, για να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί υπερκέρδη σε βάρος των εργαζομένων, που είναι και οι μοναδικοί που φορολογούνται με συνέπεια και αδιάλειπτα (τόσο με άμεση όσο και με έμμεση φορολογία). Για το κεφάλαιο, ακόμα και όταν αποδεδειγμένα φοροδιαφεύγει και εισφοροδιαφεύγει, υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις και σκανδαλώδεις κυβερνητικές παρεμβάσεις για να του χαριστούν τα χρέη, όπως περίτρανα απέδειξε για πολλοστή φορά η διαβόητη περαίωση[5] την οποία εξήγγειλε η κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές «δεσμεύσεις» της. Στα φορολογικά δικαστήρια εκκρεμούν στοιβαγμένες 180.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής. Στην τελευταία δεκαετία υπολογίζονται κυριολεκτικά σε εκατομμύρια οι υποθέσεις φοροδιαφυγής που ακόμα περιμένουν να εκδικαστούν![6]
Το πραγματικό λοιπόν σκάνδαλο, δεν είναι το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ τη δεκαετία για την περίθαλψη των μεταναστών, αλλά η αισχρά ταξική πολιτική των κυβερνήσεων στην Ελλάδα: προσφέρουν γη και ύδωρ στο κεφάλαιο, μια από τις πιο χαμηλές φορολογήσεις επιχειρήσεων στον αναπτυγμένο δυτικό καπιταλισμό, ενώ επιπλέον του προσφέρουν, συνειδητά και σκόπιμα, ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους για να βγάζουν ακόμα περισσότερα κέρδη οι καπιταλιστές. Και όταν με αυτόν τον τρόπο τα ασφαλιστικά ταμεία και τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο τότε χρησιμοποιούν ανενδοίαστα το ρατσισμό για να συγκαλύψουν την ταξική πολιτική τους.

Και, ασφαλώς, υπάρχει ηθικό ζήτημα (που και αυτό είναι υλικό, ταξικό ζήτημα): δεν πρέπει να γίνει ανεκτό το γεγονός ότι θέλουν να μετατρέψουν τους μετανάστες σε ξεζουμισμένες ανθρώπινες λεμονόκουπες. Ψεύδεται, και το γνωρίζει πολύ καλά, ο Άδωνης Γεωργιάδης όταν λέει ότι «πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει» εννοώντας τους «λαθρομετανάστες». Ο ελληνικός καπιταλισμός συνειδητά και συστηματικά χρησιμοποίησε τους μετανάστες την περίοδο της οικονομικής ανάπτυξης ως πάμφθηνο εργατικό δυναμικό για να χτιστεί η διαβόητη πλέον «ισχυρή Ελλάδα» που διατυμπάνιζε ο Σημίτης. Κράτησαν με (αν)επίσημη κρατική πολιτική τους μετανάστες ανασφάλιστους και σε κατάσταση ημιπαρανομίας (για να μην μπορούν να αντιδράσουν) για να μεγεθύνουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Τώρα θέλουν να τους χρησιμοποιούσουν ως αποδιοπομπαίους τράγους. Αν το ανεχτούμε αυτό, ο δρόμος για νέες επιθέσεις στο σύνολο των εργαζομένων θα γίνει ακόμα πιο πλατύς, ακόμα πιο ευκολοδιάβατος για το κεφάλαιο και την κυβέρνηση που το υπηρετεί. Να λοιπόν γιατί η υπεράσπιση των μεταναστών από αυτή τη βάρβαρη νέα επίθεση που δέχονται έχει άμεση σχέση με τα ταξικά συμφέρονταόλων των εργαζομένων σε αυτή τη χώρα.
Πολύ περισσότερο που οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιούνται για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι από μια κυβέρνηση που τα ίδια της τα μέλη είναι πλούσιοι. Έχουν εξαργυρώσει την πολιτική τους καριέρα σε προσωπικές περιουσίες. Ο Θ. Πάγκαλος τολμά να κάνει δηλώσεις ενάντια στους «τεμπέληδες δημόσιους υπάλληλους» όταν ο ίδιος δηλώνει εισόδημα 640.631 (!!) ευρώ και η σύζυγός του 206.537 ευρώ! Ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο άνθρωπος που καλεί τους εργαζόμενους να συναινέσουν σε διαρκείς εισοδηματικές απώλειες και απολύσεις συναδέλφων τους, δηλώνει εισόδημα 104.000 ευρώ, ενώ έχει ακίνητη περιουσία στη Σέριφο και την Κοζάνη. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δηλώνει εισόδημα 99.610 ευρώ, οικόπεδο με οικία 501 τετραγωνικά στη Νέα Ερυθραία και ένα αυτοκίνητο 4.150 κ.ε..[7]
Να, λοιπόν, τι χρειαζόμαστε: μια ισχυρή ταξική αντεπίθεση ενάντια στην κυβέρνηση των πλούσιων νεοφιλελεύθερων μισθοφόρων που χρησιμοποιούν, ολοένα και πιο θρασύδειλα, ακροδεξιά ρητορεία ενάντια στους εργαζόμενους, ντόπιους και μετανάστες.

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή: Η παραφροσύνη βρίσκεται ήδη μέσα στην Αριστερά.

Πραγματικά προσπαθούσα να καταλάβω στην ακατάσχετη φλυαρία του άρθρου τί ήθελε τελικά να πει ο ποιητής.

Είμαι αριστερη και παρακολουθώ και αυτό το μπλογκ, αλλά σύγχρόνως επειδή μένω και σε μία από αυτές τις περιοχές που έχουν γίνει γκέτο δεν μπορώ παρά να βλέπω τα πράγματα πολύ διαφορετικά από τον τρόπο που εκφράζεται σε αυτό το θέμα η Αριστερά.

Οι άνθρωποι είναι παράνομοι είτε σας αρέσει είτε όχι. Αυτή είναι η αλήθεια, εκτός κι αν έχετε κάποια πληροφορία πως έχουν καταργηθεί τα σύνορα και μπορούμε να κινούμαστε όπου θέλουμε και όταν θέλουμε ελεύθερα.
Καταρχάς μεγαλύτερο δώρο στο κεφάλαιο από την υποστήριξη που προσφέρουν τα αριστερά κόμματα στους λαθρομετανάστες δεν υπάρχει. Το γεγονός της υπερπροσφοράςεργατών έχει ρίξει τα εργατικά στο πάτωμα και εννοείται πως έχει αυξήσει τους ανασφάλιστους. Συνεχίστε να τους υποστηρίζετε να έρχονται κι άλλοι να δείτε που στο τέλος όλοι θα δουλεύουν τσάμπα. Τελικά το δουλεμπόριο μάλλον σας αρέσει. Γιατί τί άλλο νομίζετε ότι υποστηρίζετε όταν λυσσατε στην κυριολεξία για τους ανθρώπους αυτούς. Τίποτα άλλο από τους ίδιους τους δουλέμπορους που τους μεταφέρουν. Εκτός και αν εσείς νομίζετε πως έρχονται εδώ τυχαία και μόνοι τους.

Επίσης μιλάτε συνέχεια για δικαιώματα αυτών των ανθρώπων χωρίς να σκέφτεστε τις υποχρεώσεις τους. Στο μυαλό σας υπάρχουν μόνο δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις;
Αυτά λέει η Αριστερά και δεν το ξέραμε.

Δεν έχω δει να κάνετε τίποτα για το trafficing, για να στεγάσετε τους άστεγους, που είναι πάνω στις πλατείες, για να τους βρείτε δουλειές. Μόνο φρου φρου κι αρώματα, συναυλίες και "πολυπολιτισμικές" εκδηλώσεις της πλάκας. Δεν είναι υπερπαραγωγή η κατάσταση αυτών των ανθρώπων και των κατοίκων που νρεθήκανε ξαφνικά να υποβαθμίζεται η ζωή του κ.κ. "Αριστεροί".
Έχετε δει ποιοί πουλάνε τα ναρκωτικά ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε πως η πλειοψηφία είναι αλλοδαποί; Έχετε δει πως οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν εκτοξευθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της Αστυνομίας;

Αντί να τα βάλετε με τους άθλιους που τους εκμεταλλευονται, με τα κυκλώματα και με τους παράνομους , τα βάζετε με τους κατοίκους, τους βαφτίζετε φασίστες, ρατσιστές και Χρυσή Αυγή και νομίζετε πως κάνατε πάλι το αριστερό σας καθήκον.
Εκεί να δω την μαγκιά σας. Όχι που τα βάζετε με τους γέροντες κατοίκους της περιοχής. Έλα φίλε μου να δεις πως αυτές οι γειτονιές κατοικούνται κυρίως από συνταξιούχους ανθρώπους, γι'αυτό και τους φόρτωσαν όλο το πρόβλημα. Δεν μπορούν να αντιδράσουν οι άνθρωποι.

Τί πιο φασιστικό από το να επιβάλεις ένα τέτοιο πρόβλημα σε πέντε γειτονιές. Γιατί δεν προτείνετε να πάνε και στις πλατείες του Ψυχικού, της Κηφισιάς και της Φιλοθέης; Μήπως γιατί εκεί είναι τα σπιτια σας αριστεροί της πλάκας;
Αυτό δεν είναι αριστερή ιδεολογία. Αυτό είναι μπουρδολογία του χειρίστου είδους. Εάν εσένα ο αριστερός παππούς σου πολεμούσε σε πολυεθνική αντίσταση εμένα πολέμησε στην εθνική αντίσταση. Εάν το δικό σου ΕΑΜ (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο) ονομαζόταν ΠΑΜ (Πολυεθνικό κτλ)τότε ζεις αλλού, εάν ο δικός σου παππούς φυλακίστηκε στην Μακρόνησο για να αποκτήσει δημοκρατία η Νιγηρία και το Μπαγκλαντές, ο δικός μου την Ελλάδα σκεφτόταν, γιατί τα προβλήματα που μας αφορούν είναι πρωτίστως στην χώρα μας και μετά στις υπόλοιπες.

Αυτή η ιδεολογία δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την Αριστερά. Εάν εξακολουθούν να πιστεύουν τις ασυναρτησίες που εκφράζουν και εξακολουθούν να αποκαλούν προκλητικά τους συμπολιτες τους ρατσιστες και φασίστες να πάνε να πολιτευτούν οι ΣΥΝ και δεν ξέρω ποιοί άλλοι στο Μπαγκλαντές.

Αυτό δεν είναι ούτε Αριστερά, ούτε προοδευτισμός, ούτε ανθρωπισμός, ούτε καλοσύνη. Είναι απύθμενη βλακεία και επιτέλους πρέπει κάποιος να φέρει την Αριστερά ενώπιον των ευθυνών της. Είναι ντροπή πλέον και ύβρις σε όσους αγωνίστηκαν για αυτήν.


Δημήτρης Κ.

Ανώνυμος είπε...

"...Γιατί δεν προτείνετε να πάνε και στις πλατείες του Ψυχικού, της Κηφισιάς και της Φιλοθέης;... "


Αυτή η παράγραφος (χωρίς πλάκα) θα έλυνε απο μόνη της το πρόβλημα των λαθρομεταναστών.
Να δώ λαθρομετανάστες στρωμένους έξω απ τις περιφράξεις των επαύλεων και στα πεζοδρόμια της Κηφησιάς και της Εκάλης κι ας ζήσει χίλα χρόνια ο Μητσοτάκης :(

mbiker

Ανώνυμος είπε...

Είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα το μετανασ-
τευτικό και η Αριστερά παντού βρίσκεται σε αμηχανία πως να το λύσει.
Για την ακροδεξία η συνταγή είναι απλή,και πάνω σ΄αυτό δημαγωγεί και ανεβάζει τα ποσοστά της.
Η λύση που πρέπει να προτείνει η Αριστερά σίγουρα δεν μπορεί να είναι ανθρωποφαγική όπως της ακροδεξιάς.
Την παρανομία, εκμετάλευση,εγκληματικότητα την δημιουργεί η άρχουσα τάξη για να διαιρεί και να βασιλεύει.
Εδώ το άρθρο έχει απόλυτο δίκιο και ελπίζω να γίνεται κατανοητό από όλους τους Δημοκρατικούς ανθρώπους.
Τα ίδια δικαιώματατα , τις ίδιες υποχρεώσεις για όλους τους ανθρώπους είναι η βασική απάντηση της Αριστεράς και η μόνη σωστή.
Το δύσκολο είναι πως θα την εφαρμόσεις κατα΄τοπική περίπτωση
και ειδικά όταν δεν έχεις την εξουσία?
Επίσης πρέπει να ξεκαθαριστεί πόσους μετανάστες μπορεί να αποδεχτεί ένας τόπος.
Με την παγκοσμιοποίηση βαδίζουμε σε πολιτισμικές κοινωνίες αναγκαστικά και αναβιώνουν οι ρατσιστικές προκαταλήψεις.
Έχουμε ιστορικό παράδειγμα την Οκτω
βριανή επανάσταση πως ελυσε το πρόβλημα , τουλάχιστον προτού εκφυλιστεί αλλά και η σημερινή Κούβα με την μαύρη μειονότητα είναι ένα καλό παράδειγμα.
Μόνο Αριστερή εξουσία μπορεί να λύσει το πρόβλημα τελικά.
Ο Καπιταλισμός δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα, ούτε μεταναστευτικό, ούτε την ανεργία ούτε τις κρίσεις.
Και τι κάνουμε μέχρι τότε?
Ζητάμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υοποχρεώσεις από όλους.
Δεν εξαντλώ το θέμα φυσικά με αυτά , αλλά η Αριστερά οφείλει να το κοιτάξει με μεγάλη προσοχή.

στελιος είπε...

Ο προηγούμενος ανώνυμος είμαι εγώ.
Συγνώμη λάθος.

Gerald McBoing-Boing είπε...

@Ανώνυμος poser που παριστάνει τη γυναίκα και μάλιστα την αριστερή, αλλά υπογράφει ως Δημήτρης Κ.:

Κλασική φασιστική ρητορεία ψηφοφόρου του Λά.Ο.Σ. και μέλους της νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης "Χρυσή Ομελέτα". Έχεις τόση σχέση με την Αριστερά όση ο Κομφούκιος με την Coca-Cola κι εγκέφαλο μικρότερης νοητικής ικανότητας από αυτόν ενός σκαθαριού (από αυτά που τρέφονται με ακαθαρσίες).

Κατά τα άλλα, αποδείχθηκε ότι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η φιλομνημονιακή πτέρυγα του πολιτικού κόσμου (το "αριστερό"/"κεντροαριστερό"/"δημοκρατικό" μΠΑτΣΟΚ και το "καλέ δεν είμαστε ακροδεξιοί" Λά.Ο.Σ.) είναι ταυτόσημη με τον εθνολαϊκισμό.

spooky είπε...

Φαντάζομαι ότι ο "κύριος" Λοβέρδος δεν άκουσε ποτέ για κάτι που λέγεται "Όρκος του Ιπποκράτους".

S είπε...

Αυτός ο Ανώνυμος που είναι… αρσενική αριστερή και ονομάζεται Δημήτρης Κ μας έπεισε αμέσως ότι είναι…. Αριστερά του εθνικοσοσιαλισμού.

Πραγματικός εθνικοσοσιαλιστής από παππού που πάλεψε για την Ελλάδα και όχι όπως οι άλλοι στη Μακρόνησο για τη δημοκρατία στη… Νιγηρία!

Δεν ζει, αν ζει, μόνο αυτός εκεί… Ούτε οι άλλοι δεν βλέπουν αυτά που κάνει ότι δεν βλέπει αυτός με τις άτυπες υπόγειες νεοφασιστικές εξουσίες που επιβάλλονται σταδιακά σε Αγ. Παντελεήμονα και Αττικής. Γίνονται και νταβαζτήδες ζητώντας μίζα για δήθεν προστασία των «νοικοκυραίων» της περιοχής. Σε λίγο θα τους δούμε σαν πραγματική φασιστική εξουσία σε κάθε γειτονιά, στο όνομα δήθεν της προστασίας των «Ελλήνων» όπως τα ναζιστικά SA και SS εξαπολύονταν κατά των εβραίων, δήθεν για προστασία των «Γερμανών». Σε λίγο όλοι κατάλαβαν ότι οι εβραίοι, όπως σήμερα οι μετανάστες, ήταν απλά η αφορμή της φασιστική επέλασης.

Αυτό που πρέπει να βλέπουμε είναι ο φασισμός που έρχεται πίσω από δήθεν «κραυγές απόγνωσης νοικοκυραίων». Οι νοικοκυραίοι μπορούν να προστατευθούν μόνο με δημοκρατία και με νομιμοποίηση όλων των εδώ ξένων κατοίκων καθώς και τη τήρηση του νόμου για αυτούς, όπως για κάθε εργαζόμενο και όχι να τους έχουν πρώτα παράνομους στο σκοτάδι της εκμετάλλευσης και μετά να φωνάζουν να ένας παράνομος!

Με πλήρη διαφάνεια κανένας νοικοκυραίος δεν θα φοβάται και κανένας μετανάστης δεν θα βολοδέρνει παράνομα ούτε θα συσσωρεύεται σε κάποιες περιοχές που μπορεί να κρύβεται από τους διώκτες του. Όσο για τον αριθμό τους, εκτός της μεγάλη προσφοράς τους τα προηγούμενα χρόνια για ένα κομμάτι ψωμί, θυμίζω ότι οι χώρες με μεγάλη μετανάστευση ήταν πάντα οι χώρες της επόμενης ανάπτυξης.

Αν το κράτος το δει αυτό θα ξέρει και να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό με πλήρη δικαιώματα και να ξεπεράσουμε τη κρίση ταχύτερα. Όχι να αφήνει τις φασιστοσυμμοριες να κάνουν τη βρώμικη δουλειά εγκαθιστώντας τις μικροεξουσίες τους και υπονομεύοντας τη δημοκρατία η οποία δυστυχώς συνεχώς κουστουρεύεται.

Όσο για το αδικήματα και τα εγκλήματα αυτά δεν έχουν εθνικότητα. Όλοι οι εγκληματίες είναι εγκληματίες όπως ακριβώς εκείνος ο εργοδότης στο Λαγκαδά που σκότωνε και έθαβε τους αδήλωτους, ανασφάλιστους και άγνωστους ξένους εργαζόμενους όταν του ζητούσαν τα μεροκάματα…
S

S είπε...

Αυτός ο Ανώνυμος που είναι… αρσενική αριστερή και ονομάζεται Δημήτρης Κ μας έπεισε αμέσως ότι είναι…. Αριστερά του εθνικοσοσιαλισμού.

Πραγματικός εθνικοσοσιαλιστής από παππού που πάλεψε για την Ελλάδα και όχι όπως οι άλλοι στη Μακρόνησο για τη δημοκρατία στη… Νιγηρία!

Δεν ζει, αν ζει, μόνο αυτός εκεί… Ούτε οι άλλοι δεν βλέπουν αυτά που κάνει ότι δεν βλέπει αυτός με τις άτυπες υπόγειες νεοφασιστικές εξουσίες που επιβάλλονται σταδιακά σε Αγ. Παντελεήμονα και Αττικής. Γίνονται και νταβαζτήδες ζητώντας μίζα για δήθεν προστασία των «νοικοκυραίων» της περιοχής. Σε λίγο θα τους δούμε σαν πραγματική φασιστική εξουσία σε κάθε γειτονιά, στο όνομα δήθεν της προστασίας των «Ελλήνων» όπως τα ναζιστικά SA και SS εξαπολύονταν κατά των εβραίων, δήθεν για προστασία των «Γερμανών». Σε λίγο όλοι κατάλαβαν ότι οι εβραίοι, όπως σήμερα οι μετανάστες, ήταν απλά η αφορμή της φασιστική επέλασης.

Αυτό που πρέπει να βλέπουμε είναι ο φασισμός που έρχεται πίσω από δήθεν «κραυγές απόγνωσης νοικοκυραίων». Οι νοικοκυραίοι μπορούν να προστατευθούν μόνο με δημοκρατία και με νομιμοποίηση όλων των εδώ ξένων κατοίκων καθώς και τη τήρηση του νόμου για αυτούς, όπως για κάθε εργαζόμενο και όχι να τους έχουν πρώτα παράνομους στο σκοτάδι της εκμετάλλευσης και μετά να φωνάζουν να ένας παράνομος!

Με πλήρη διαφάνεια κανένας νοικοκυραίος δεν θα φοβάται και κανένας μετανάστης δεν θα βολοδέρνει παράνομα ούτε θα συσσωρεύεται σε κάποιες περιοχές που μπορεί να κρύβεται από τους διώκτες του. Όσο για τον αριθμό τους, εκτός της μεγάλη προσφοράς τους τα προηγούμενα χρόνια για ένα κομμάτι ψωμί, θυμίζω ότι οι χώρες με μεγάλη μετανάστευση ήταν πάντα οι χώρες της επόμενης ανάπτυξης.

Αν το κράτος το δει αυτό θα ξέρει και να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό με πλήρη δικαιώματα και να ξεπεράσουμε τη κρίση ταχύτερα. Όχι να αφήνει τις φασιστοσυμμοριες να κάνουν τη βρώμικη δουλειά εγκαθιστώντας τις μικροεξουσίες τους και υπονομεύοντας τη δημοκρατία η οποία δυστυχώς συνεχώς κουστουρεύεται.

Όσο για το αδικήματα και τα εγκλήματα αυτά δεν έχουν εθνικότητα. Όλοι οι εγκληματίες είναι εγκληματίες όπως ακριβώς εκείνος ο εργοδότης στο Λαγκαδά που σκότωνε και έθαβε τους αδήλωτους, ανασφάλιστους και άγνωστους ξένους εργαζόμενους όταν του ζητούσαν τα μεροκάματα…
S

Ανώνυμος είπε...

O Thomas είπε.......

Ποιοί αλλοδαποί ήλθαν απροσκάλετοι;
Με το παρακαλητό ήλθαν!!!
Ναι, αυτό που διαβάζετε! Από την εποχή της προετοιμασίας των ολυμπιακών αγώνων, τότε που τους τάζαμε (όχι εμείς οι ίδιοι)"γη και ύδωρ" για να έλθουν να αναλάβουν με τις πιο απάνθρωπες συνθήκες και με ταχύτατο ρυθμό τις οικοδομικές εργασίες. Θυμάστε πως σε χρόνο "D.T." γίνανε τα ολυμπιακά έργα...
Μέχρι και εκδιδόμενες επί χρήμασι γυναίκες παρακαλούσαμε να έλθουν (τρομάρα μας !!!) για να ικανοποιήσουν τις δήθεν "ανάγκες" των ολυμπιακών τουριστών, αλλοδαπών εργατών και άλλων. Μέχρι και μελαμψούς ζιγκολό κουβαλήσαμε με το παρακαλητό για να ικανοποιηθούν οι παραπάνω ανάγκες. Και τι δεν τάξαμε σε όλους αυτούς: από σίγουρες υψηλές αποδοχές μέχρι και μόνιμη εργασία, ακόμη και πρώιμη σύνταξη, καθώς επίσης και να φέρουν όποτε θελήσουν στην Ελλάδα και όσους φίλους και συγκενείς θελήσουν !!! Από τότε γεμίσαμε με Νιγηριανές πεταλούδες και Μαροκάνους, Αφγανούς κλπ ζιγκολό. Ακόμη και σήμερα, πολλοί λαθρομετανάστες προσπαθούν να πραγματοποιήσουν το όνειρο που τα κερδοσκοπικά κυκλώματα της ελληνικής Πολιτείας τάξανε σε συγγενείς και φίλους του που διαμένουν στην Αθήνα.
Και τώρα όλοι αυτοί ζητάνε και τα ρέστα !!!
Όλα αυτά δεν είναι καθόλου υπερβολή.Τα γνωρίζω μέσα από το παλιό μου επάγγελμα.
Αν γνωρίζατε τι ζημιά προκάλεσαν στην Ελλάδα αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες.....

(Επί τη ευκαιρία. μία καλημέρα στον "στελιο" που γράφει πάντα ενδιαφέροντα σχόλια)

Ανώνυμος είπε...

Τα Sturmabteilung/Waffen SS ήδη έχουν συγκροτηθεί σε Άγιο Παντελεήμονα και Πλατεία Αττικής, με την υποστήριξη του Λά.Ο.Σ., των δικαστών και της αστυνομίας.

Ανώνυμος είπε...

Από πότε η αριστερή ιδεολογία ανήκει μόνο σε φασιστοειδή του είδους σας και οι υπόλοιποι αριστεροί που δεν συμφωνούν με την μπουρδολογία σας χαρακτηρίζονται ως ΛΑΟΣ ή ρατσιστές;

Είναι ή όχι φασιστικό το ότι προσπαθείτε εδώ και χρόνια να επιβάλετε μία απαράδεκτη κατάσταση σε λίγες περιοχές με το πρόσχημα της αλληλεγγύης;

Τα ειρωνικά σχολιάκια περί νοικοκυραίων κτλ σας τα επιστρέφω. Το μόνο που έχετε καταφέρει με αυτή την επιμονή σας είναι να εμφανιστεί η Χρυσή Αυγή με ότι αυτό συνεπάγεται. Εσείς φταίτε για την άνοδο του νεοφασισμού, όπως λέτε.Μόνο αν είστε τυφλοί η έχετε διανοητικά προβλήματα δεν καταλαβαίνετε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Δεν έχω καμία σχέση με το ΛΑΟΣ, ούτε καν με το ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ και ούτε πρόκειται. Αλλά δεν έχω και καμία σχέση με δήθεν λοβοτομημένους αριστερούς που ειρωνεύονται και επιτίθενται στους κατοίκους που ουσιαστικά συνυπάρχουν με τους μετανάστες με χαρακτηρισμούς διάφορους, όταν οι ίδιοι μένουν μακριά και μιλάνε εκ του ασφαλούς.

Έχετε μπερδέψει τα πάντα. Αν θεωρείτε πως αυτή η χώρα αντέχει όλη αυτή την εξαθλίωση των ανθρώπων που προέρχονται από δεκάδες διαφορετικές χώρες με πληθυσμούς δις μάλλον δεν έχετε καταλάβει πού ζείτε. Αν θεωρείτε πως αυτή η κατάσταση δεν κοστίζει έχετε πρόβλημα. Αντί να κρώζετε σαν υστερικοί πηγαίνετε να τα βάλετε με τα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται μήπως και κάνετε κάτι σοβαρό. Αλλά εκεί είστε κότες. Μόνο στους γέρους και τις γριές του Αγ Παντελεήμονα και των γύρω πειροχών ξέρετε να φωνάζετε, που τους έχουν κατακλέψει σαράντα φορές τον ένα και που ειναι κλειδωμένοι μέσα στα σπίτια τους λες και έχουμε χούντα.

Η αλήθεια δεν είναι ΛΑΟΣ αγοράκια μου έξυπνα. Τα προβλήματα σας με άλλες παρατάξεις να τα λύσετε αλλιώς και όχι με το να τα βάζετε με τους συμπολίτες σας.

Όσο για τις μπαρούφες που αμολάς περί μεγάλων χωρών που βάσισαν την ανάπτυξη τους στους μετανάστες δείχνει πόση άγνοια έχεις για τον αριστερό χώρο. Τί θαυμάζεις ρε φίλε; Τους ιμπεριαλιστές καπιταλιστές που έφτιαξαν τις εθνικές τους οικονομίες εκμεταλλευόμενοι ανθρώπους; Για αυτό υποστηρίζεις την λαθρομετανάστευση; Για να γίνουμε όπως η Αμερική;

Πες το από την αρχή να καταλάβουμε πως δεν έχεις καμία σχέση με την Αριστερά. Γεμίσαμε από αριστερούς του κ....

Όταν ξεμπερδευτείτε εκεί στο ΣΥΝ πείτε το μας κι εμάς, γιατί παραχάσατε την μπάλα παληκάρια.

Νοσφεράτος είπε...

ο Μαρξ για τους μετναστες
http://nosferatos.blogspot.com/2010/01/blog-post_7678.html

αποσπασμα

Είναι φανερό απ’ το άρθρο του Μαρξ ότι υπεύθυνοι για τη μείωση των μεροκαμάτων είναι οι εργοδότες και όχι οι ξένοι εργάτες. Το άρθρο δεν κατηγορεί τους ξένους εργάτες σε κανένα σημείο. Αντίθετα λέει “αν οι εργοδότες του Εδιμβούργου πετύχουν, μέσω της εισαγωγής Γερμανών εργατών, να εξουδετερώσουν τις παραχωρήσεις που ήδη έχουν κάνει”. Η εισαγωγή ξένων εργατών είναι δηλαδή απλώς ένα μέσο για την εργοδοσία με στόχο καταργήσει εργατικά δικαιώματα. Αντίθετα, για τον Μαρξ τα πρώτα θύματα (και όχι θύτες) της υπόθεσης αυτής θα είναι οι ίδιοι οι ξένοι εργάτες της Αγγλίας (και όχι οι ντόπιοι εργάτες όπως λέει ο πολλάκις αποδεδειγμένα ψευταράκος ο Άδωνις στο 1:20 – και επαναλαμβάνει ο αδερφός του στο 1:44). Το πρόβλημα για το Μαρξ (και πολύ σωστά) όπως φαίνεται απ’ το άρθρο είναι η επιδείνωση της κατάστασης των εργατών. Αν η εισαγωγή ξένων εργατών επιτευχθεί χωρίς να χρησιμοποιηθεί εις βάρος των εργατικών δικαιωμάτων δεν τίθεται ζήτημα. Γι’ αυτό και φυσικά ο Μαρξ είναι υπέρ οποιασδήποτε κίνησης συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας (βλ. υστερόγραφο).



Τέταρτον, ποια είναι η λύση.



Υπενθυμίζω και πάλι ότι μιλάμε για εισαγόμενους εργάτες και όχι για κατατρεγμένους λαθρομετανάστες. Γι’ αυτό και ο Μαρξ καλεί τους Γερμανούς εργάτες να σκεφτούν τους ταξικούς αδερφούς τους Άγγλους και να μη λειτουργήσουν ως απεργοσπάστες για λογαριασμό των Άγγλων εργοδοτών. Δε καλεί το αγγλικό κράτος να κλείσει τα σύνορα και να τους απελάσει! Ούτε αυτούς ούτε ουτς μετανάστες που ήδη ζουν στην Αγγλία.



Το πιο ωραίο το άφησα για το τέλος: Είναι ακριβώς οι ίδιοι αυτοί πολέμιοι της λαθρομετανάστευσης, οι οποίοι όταν τους μιλήσεις για τους Έλληνες μετανάστες “στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές” θα σου φέρουν σα πρώτο επιχείρημα ότι “εκείνοι πηγαίναν νόμιμα μετά από πρόσκληση της αντίστοιχης κυβέρνησης”. Σαν εισαγόμενοι εργάτες δηλαδή! Υπέρ της εισαγωγής εργατών που λέει ο Μαρξ, δηλαδή, και κατά των κατατρεγμένων μεταναστών. Δύο στα δύο λάθος.''

iskra είπε...

«Καθιέρωση της αναγκαστικής απόδοσης της ελβετικής υπηκοότητας στους ξένους (Zwangseinbürgerung), χωρίς κανένα έξοδο. Κάθε ξένος που έχει παραμείνει 3 μήνες στην Ελβετία γίνεται Ελβετός υπήκοος, εκτός αν για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους ζητήσει αναβολή για όχι περισσότερο από 3 μήνες. Εξήγηση στις μάζες της ιδιαίτερης επιτακτικότητας αυτής της μεταρρύθμισης για την Ελβετία όχι μόνο από γενική δημοκρατική άποψη, αλλά και λόγω του ότι οι ιμπεριαλιστικές συνθήκες της Ελβετίας την έχουν κάνει κράτος με το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη ποσοστό ξένων. Τα 9/10 αυτών των ξένων μιλάνε μια από τις 3 γλώσσες της Ελβετίας. Το γεγονός ότι οι ξένοι εργάτες δεν έχουν πολιτικά δικαιώματα και η απομόνωσή τους ενισχύει και την ούτως ή άλλως εντεινόμενη πολιτική αντίδραση και εξασθενίζει τη διεθνή αλληλεγγύη του προλεταριάτου». [9]

Βλαντιμιρ ιλιτσ λενιν

και άλλα πολλά για τις αποψεις του Μαρξ και του Λενιν εδω
http://www.dea.org.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2139&Itemid=46

Φασίστες του χαφιεδο-"ρεσαλτο" πίσω στις τρύπες σας

Νοσφεράτος είπε...

http://nosferatos.blogspot.com/2009/02/blog-post_9217.html

Σύμφωνα με τον Π.-Α Ταγκιέφ, ο ιδεότυπος του σημερινού νέου ρατσισμού, σε αντίθεση με τον παλιό βιολογικό/ανισωτικό ρατσισμό, μπορεί να αναλυθεί στα ακόλουθα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά:

α) Στη μετατόπιση του ρατσιστικού λόγου από τη «φυλή» στην «κουλτούρα». Υποκατάσταση, δηλαδή, του «επιχειρήματος» για τη λεγόμενη φυλετική καθαρότητα από αυτό της υπεράσπισης μιας «αυθεντικής» πολιτισμικής ταυτότητας.


β) Στη μετατόπιση από την «ανισότητα» στη «διαφορά». Η παλιά υποτίμηση των «κατώτερων» («φυλών») δίνει σήμερα τη θέση της στη φοβία της ανάμειξης των πολιτισμών.

γ) Στην προσφυγή μάλλον σε «ετερόφιλες» φόρμουλες («δικαίωμα στη διαφορά»),

παρά σε «ετερόφοβες».


δ) Το τελευταίο χαρακτηριστικό θα μπορούσε να αποδοθεί μέσα από τη διατύπωση του «έμμεσου» ή «συμβολικού ρατσισμού»: ο νεο-ρατσιστικός λόγος δύσκολα συλλαμβάνεται ως «ρατσιστικός» γιατί ρίχνει όλο του το βάρος στο άρρητο, στο υπονοούμενο.

Οι αντισημίτες σήμερα παρουσιάζονται ως «αντισιονιστές»,
ο αντι-μεταναστευτικός λόγος υποστασιοποιεί, καθολικεύει και δαιμονοποιεί τους «ανεπιθύμητους» ξένους («οι Αραβες»).
Ετσι, η αντιμεταναστευτική στάση παρουσιάζεται ως ομαλή αντίδραση μιας κοινωνίας η οποία θεωρεί ότι βρίσκεται σε κατάσταση νόμιμης άμυνας έναντι μιας «εισβολής»: η επίκληση της «εθνικής προτίμησης» («πρώτα οι εθνικοί πολίτες») αποτελεί τη «λογική» αποκορύφωση μιας έμμεσης αλλά πανίσχυρης πολιτικής αποκλεισμού από το εθνικό-κοινωνικό σώμα των «άλλων».''

s είπε...

Ανώνυμε.
Ούτε αριστερός είσαι ούτε μαρξιστής. Δεν ζω εκτός για να λες ότι νομίζεις. Δεν είμαι το «αγοράκι» πιθανόν να είσαι εσύ ή να ήσουν όταν εγώ ήμουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε μπουντρούμια της χούντας. Δεν ζήλεψα την αστική δημοκρατία αλλά όταν χρειάστηκε την υπερασπίστηκα μπροστά το φασισμό με αίμα και θυσίες. Δεν ζήλεψα τη μετανάστευση αλλά εν όσο δεν ανατρέπεται το σύστημα υπάρχουν περιθώρια πάλης και δικαιωμάτων όπως η ιστορία έχει δείξει για μετανάστες και εργαζόμενους. Μέχρι να ανατραπεί ο καπιταλισμός και να εξαλειφθούν αυτά τα προβλήματα.

Περί ΛΑΟΣ δεν μίλησα. Τις απόψεις έκρινα ως «αριστερές» εθνικοσοσιαλιστικές. Δήλωσε ότι θέλεις, οι απόψεις κρίνονται εδώ.

Κριτική δέχομαι από όλους αν είμαι ή όχι αριστερός γιατί απλά είμαι αριστερός και δε φοβάμαι καμιά σύγκρουση θεωρητική ή πολιτική. 47 χρόνια σε συνεχή πάλη και αγώνα στην αριστερά είναι αρκετά για να ξέρω τι είμαι και τι λέω. Έφαγα στη μάπα πολλές απόψεις σαν τις δικές σου. Ξέρω που κατατάσσονται και τι υποκρύπτουν άσχετα τι νομίζεις και τι λες εσύ.

Δεν χλευάζω κανέναν, τον κώδωνα του κινδύνου κρούω για το αυγό το υ φιδιού που το βλέπω καθημερινά μπροστά μου να εκκολάπτεται και εσύ βλέπεις αλλού. Όταν δεν ξεχωρίζεις το βασικό από το δευτερεύον κάτι δεν πάει καλά.

Το τι δηλώνεις δεν έχει σημασία. Ούτε το τι μαθήματα δίνεις στην Αριστερά και στους αριστερούς. Όλοι είναι σε θέσει να σε καταλάβουν και να σε κατατάξουν. Και μη παραπονιέσαι, και οι άλλοι έχουν το ίδιο δικαίωμα με σένα να σε κρίνουν όπως τους κρίνεις.
Οι πολλοί χαρακτηρισμοί και τα φτηνιάρικα υβριστικά επίθετα σε χαρακτηρίζουν και δείχνουν ένδεια λόγου.

Περί επιχειρημάτων άστο καλύτερα ούτε ένα από τα δικά σου μας έπεισε.

Αριστερός του κ… είσαι και φαίνεσαι…

«Τί θαυμάζεις ρε φίλε; Τους ιμπεριαλιστές καπιταλιστές που έφτιαξαν τις εθνικές τους οικονομίες εκμεταλλευόμενοι ανθρώπους;». Άλλο πάλι τούτο! Κανένας θαυμασμός για τον καπιταλισμό. Εκμεταλλεύεται ανθρώπους και όχι απλά μετανάστες. Άρα το πρόβλημα δεν είναι αυτοί αλλά η εκμετάλλευση, δες το Νοσφεράτο και μούγκα. Στο σοσιαλισμό δηλαδή θα τους διώξουμε;;; Οι καπιταλιστικές χώρες που αναπτύχτηκαν με τη μετανάστευση δεν είναι για θαυμασμό απλά είναι μια αλήθεια που ούτε αυτή αναγνωρίζουν οι ρατσιστές που τους επιτίθενται. Δεν είναι κανένα όνειρό μ ου να αναπτυχτεί ο καπιταλισμός αλλά να ανατραπεί. Όμως στο μεταξύ παλεύουμε για μεροκάματο και δικαιώματα μέσα στον καπιταλισμό. Να μη παλεύουμε για ίσα δικαιώματα σε όλους; Και να μην κατακτούμε καλύτερο επίπεδο και με τους μετανάστες μέχρι την ανατροπή; Αλλά που ξέρεις εσύ από μαρξισμό και αριστερά για να μιλάς; Μόνο κοσμητικά επίθετα λες.

Άντε πούρε αριστερέ του εθνικοσοσιαλισμού, αναμένω και άλλο λίβελο κοσμητικών επιθέτων. Αφού δεν μπορείς να πεις τίποτα άλλο…


S

spooky είπε...

Κοίτα να δεις που οι ναζί ήρθαν να μας παραστήσουν τους αριστερούς! Κάποιος μπέρδεψε (σκοπίμως) τον εθνικοσοσιαλισμό με το σοσιαλισμό... Α πάγαινε από δω χάμου χρυσαυγίτικο σκατό! Ποτέ δεν έζησες σε γειτονιά με μετανάστες! Απλά αναμασάς ό,τι μαλακία πιπιλίζουν οι φασίστες εκεί που συχνάζεις. Κι όσο για τον Άγιο Παντελεήμονα, άσε, τα μάθαμε. Προστασία πουλάτε εκεί πέρα κι όλα γίνονται για τη νομή των στριπτιζάδικων. Σας πήραμε πρέφα πια!

cynical είπε...

Υπαρχει μια προειδοποιηση πανω από το παραθυρο των σχολίων. Μην την αγνοείτε!

cynical

Ανώνυμος είπε...

Quiz:"Aναζητείται στην Ιστορία ναζιστής οικονομολόγος,ανυπότακτος αγωνιστής με αγάπη για την κοινωνία και την ανθρωπότητα-κόντρα στον καπιταλισμό και το μαρξισμό..."

Αν τον βρείτε ενημερώστε με!

Sam

Ανώνυμος είπε...

Οι εργοδότες μειώνουν τα μεροκάματα όταν έχουν υπερπροσφορά και χειραγωγήσιμο ανθρώπινο δυναμικό. Όσο πιο εξαθλιωμένο τόσο πιο εκμεταλλεύσιμο. Άμα σε έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να σε αντικαταστήσουνε δεν κουνιούνται.

Όσο για τις ανατροπές για τις οποίες παλεύεις φίλε μου τόσα χρόνια όπως λες και δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω, αν νομίζεις πως θα βρεις σύμμαχο τον Πακιστανό και τον Σομαλό σε αυτό μάλλον κάνεις λάθος. Τα συνδικάτα αποτελούνται κυρίως από Έλληνες και σε όποιο εργασιακό χώρο μπήκανε ξένοι διαλύσανε το συνδικάτο σε χρόνο dt. Δες το πολύ απλό παράδειγμα με το συνδικάτο των οικοδόμων. Οι άνθρωποι πρώτοι και καλύτεροι ήταν στις πορείες. Έχει τώρα την ίδια δυναμική και την ίδια μαζικοτητα το συνδικάτο τους;

Και αφού είστε τόσο αγωνιστές, γιατί δεν αγωνίζεστε κατά των εκμεταλλευτών αυτών των ανθρώπων και τα βάζετε με τους κατοίκους, που σε τελική ανάλυση αυτοί, είτε τους αρέσει είτε όχι ζούνε και μαζί τους; Γιατί δεν τους παίρνετε να τους πάτε στις συνοικίες των καπιταλιστών, όπου οι συνθήκες διαβίωσης θα είναι καλύτερες με τα πάρκα και τις πλατείες που έχουν; Γιατί δεν τους παίρνετε σε πιο εργατικές και αριστερές συνοικίες (Περιστέρι, Πετρούπολη, Ίλιον, Νίκαια κτλ...) να τους φροντίζετε καλύτερα εσείς που είστε πιο αριστεροί από το κέντρο της Αθήνας;
Δεν μου απαντάτε στις ερωτήσεις μου. Και μην ψάχνετε στα κείμενα του Μαρξ. Δεν έχουν αυτές τις απαντήσεις. Περιμένω να μου πείτε.

Συγγνώμη που δεν μπορείτε να με τοποθετήσετε πουθενά στα κολλημένα κομματικά στεγανά σας, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε πως ο κόσμος αλλάζει, τα πάντα αναθεωρούνται και πως η Αριστερά δεν μπορεί να μένει κολλημένη και αμετακίνητη σε όρους και πολιτικές που εκφράστηκαν 150 χρόνια πριν. H Αριστερή ιδεολογία είναι πολιτική ιδεολογία και ορίζεται από τις κοινωνικές συνθήκες και τις υπόλοιπες συγκυρίες. Δεν είναι θρησκεία για να κατέχει την μία παγκόσμια και αιώνια αλήθεια.

spooky είπε...

Αυτά τα περί υπερπροσφοράς εργατικών χεριών να τα πεις στο Στέφανο Μάνο, στον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, στο Μητσοτάκουλα, στο Σαμαρά, στον Καρατζαφύρερ και στους άλλους "πατριώτες". Αυτοί επεδίωξαν την υπερπροσφορά εργατικών χεριών και μάλιστα πρόθυμων να δουλέψουν με μισθό χαμηλότερο του νόμιμου και χωρίς ασφάλιση.

Εμείς ήμασταν πάντα κατά της κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας.

Αρκετά όμως με την κλοπυπάστα που έκανες για να θολώσεις τα νερά και να το παίξεις αριστερός.

Όλο το υπόλοιπο σχόλιό σου είναι... χρυσαυγίτικο.

Καλό λοιπόν το παραμύθι σου, αλλά δεν έχει δράκο. Το κουβαδάκι σου λοιπόν και σ'άλλη παραλία, γιατί εδώ αυτά δεν περνάνε. Γκέγκε;

cynical είπε...

οσοι εριξαν μια ματια στο ρεπορταζ της Ντ. Δασκαλοπουλου στο κυριακατικο "Ε" θα ειδαν οτι οι μεταναστες κατεχουν 450,000 θεσεις εργασιας. και μην πειτε οτι τις παιρνουν απο τους ελληνες, γιατι ηταν δουλειες που δεν τις εκαναν οι συμπατριωτες μου, για διαφορους λογους, ενας εκ των οποιων ειναι το εξευτελιστικο μεροκαματο.

Σ' αυτους τους 450,000 βαλε τουλαχιστον ενα ατομο εξατρωμενο, μη εργαζομενο. Αμεσως 900,000 μεταναστες ειναι ενσωματωμενοι στην κοινωνια.

Και ρωταω. Για τι ταξη μεγεθους προβλημα μιλαμε;

OMADEON είπε...

Μερικές σκόρπιες παρατηρήσεις για το θέμα, αν και δεν είναι κατάλληλος ο χώρος εδώ για... debate πάνω στο μεταναστευτικό.

1) Τον τελευταίο χρόνο, επι ΠΑΣΟΚ, πολλαπλασιάστηκαν οι λαθραίες είσοδοι εξαθλιωμένων προσφύγων (γιατί περί αυτού πρόκειται) από τη μεριά του Εβρου και του Αιγαίου, αλλά... τουμπεκί όλοι οι δήθεν "αντι-ρατσιστές" που πρόσκεινταν στο ΠΑΣΟΚ (για θανάτους, εξαθλίωση στα κέντρα κράτησης, κλπ.) Το σύνολο των άνεργων προσφύγων ξεπέρασε το κατομμύριο κατά _ορισμένες_ εκτιμήσεις (αλλά ακόμη και 500 χιλιάδες να ήταν, θάταν μεγάλο)

2) Το πρόβλημα [1] ειναι πλέον ΚΥΡΙΩΣ ανθρωπιστικό. Δηλαδή ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν βρίσκουν δουλειά όλοι αυτοί οι άνθρωποι (ας σοβαρευτούμε, κι ας το ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ... με 20 και 30% ανεργία προ των πυλών). Επομένως λύνεται _μόνο_ διαθέτοντας κονδύλια, για φαγητό και κατάλυμμα, τα οποία -προσοχή εδώ- ΔΥΣΚΟΛΑ βρίσκονται (με τις σημερινές συνθήκες, ΔΝΤ, κλπ.). Η ναζιστική "λύση" της πείνας και του θανάτου τους, +ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ.

3) Για να λυθεί το [2] αναγκαστικά πρέπει να γίνουν κάποιες θυσίες, αλλά και πρέπει να υπάρξει δυναμική απάντηση στην εξαθλιωτική (για τη χώρα μας σαν ανθρωπο-αποθήκη) συνθήκη του Δουβλίνου (που εξαναγκάζει τη χώρα εισόδου να τους κρατάει όλους). Αν ο Γιωργάκης δεν ήταν... τσιράκι των τραπεζιτών, θάπρεπε να δώσει Ελληνικά διαβατήρια (Ε.Ε.) σε ΟΛΟΥΣ τους πρόσφυγες και _κίνητρα_ για να σκορπιστούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (όπου θέλουν να πάνε, έτσι κι αλλιώς, οι πιο πολλοί - ίσως και το 90%). Είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ να κρατούνται σε μια χώρα όπου ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝ να μείνουν!

Βάλτε σε όλα αυτά ΚΑΙ τη διαπίστωση ότι στην Ιρλανδία οι μισοί περίπου μετανάστες έφυγαν μέσα σε 1 χρόνο, λόγω έλλειψης δουλειάς... και βλέπουμε (ΑΝ θα είναι το μεταναστευτικό πρόβλημα όσο... διαστρεβλωμένο το παρουσιάζουν ακροδεξιοί και Ρεσαλταρισμένοι).

Οσο για τα "αγαθά γεροντάκια", τα ειδαμε σε βιντεο. Μιλάμε για ΠΟΛΥ κωλόγερους (με χρυσαυγίτες γιούς ή εγγονούς).

Ανώνυμος είπε...

Αντί να τα δεις σε βίντεο έλα να τους γνωρίσεις από κοντά.
Από τα βίντεο βγάζετε συμπεράσματα και μετά μας πουλάτε φιλολογίες. Δεν έχετε ιδέα τί συμβαίνει. Οι 450.000 που υποστηρίζεις πως έχουν δουλειά cynical είναι οι δηλωμένοι. Βάλε πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι. Συνολικά τους λαθρομετανάστες τους υπολογίζω γύρω στο 1.000.000 στην Αθήνα αυτή την στιγμή και μπορεί να είπα και λίγο. Άπειροι δεν έχουν δουλειά, γιατί τους βλέπεις να περιφέρονται όλη την ημέρα. Ως δουλειά φυσικά δεν μπορούμε να εννοήσουμε το πλύσιμο των τζαμιών, την πορνεία και την πρέζα.
Όσο για τις δουλειές που δεν κάνουν οι Έλληνες που λες. Δίπλα στο σπίτι μου υπάρχει ένας χώρος με καμιά 3οαριά ραπτομηχανές, όπου όλη την ημέρα γαζώνουν Πακιστανοί. Εμείς οι ρατσιστές δεν το έχουμε καταγγείλει για να μην χάσουν οι άνθρωποι την δουλειά τους, γιατί είναι ολοφάνερο πως αυτό είναι παράνομο. Ο υπεύθυνος έχει καλύψει τα τζάμια και φορτώνει ξεφορτώνει κάτι περίεργες ώρες. Ξέρω επίσης ένα σωρό Ασιάτες εδώ γύρω που δουλεύουν στο φασόν σε διάφορες βιοτεχνίες. Ξέρω επίσης ένα σωρό Έλληνες και Ελληνίδες που δουλεύανε σε τέτοιες δουλειές και τώρα είναι άνεργοι. Γιατί άραγε;

Η εργασία δεν σημαίνει απαραίτητα και κοινωνική ενσωμάτωση. Μάλλον τα έχεις μπερδέψει.

Οι μετανάστες που φεύγουν είναι αυτοί που μπορούν να φύγουν. Όσοι δεν έχουν χαρτιά πού να πάνε; Και ποιός σας είπε πως όλοι αυτοί θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα. Σας πληροφορώ πως όσους ακούω εδώ θέλουν να μείνουν, γιατί κάνουν ό,τι γουστάρουν. Έξω τους βάζουν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, χωρίς χαρτιά μπάινουν φυλακή ή απελαύνονται. Άσε που δεν μπορούν να περιφέρονται χωρίς δουλειά.

Γιατί να φύγουν από μία χώρα, όπου μπορούν να κάνουν ό,τι παρανομία θέλουν ελεύθερα;

Διαστρεβλωμένος είναι ο τρόπος που σκέφτεστε που πιστεύετε πως 150 εθνικότητες μπορούν να ζήσουν αρμονικά μεταξύ τους. Ακόμη και αν δεχτούμε το γεγονος πως εμείς οι πολιτισμένοι Έλληνες τους δεχόμαστε όλους όπως είναι (κάτι που έγινε επανειλλημένως στο παρελθόν, όταν οι μετανάστες ήταν λιγότεροι), έχει κανείς την εντύπωση πως μεταξύ τους συνυπάρχουν; Κάθε μέρα μαχαιρώνονται και πλακώνονται. Αυτοί κι αν είναι ρατσιστές.

Cynical
Το μέγεθος του προβλήματος είναι τεράστιο. Δεν ξέρω πού μένεις, αλλά μία βόλτα από Ομόνοια ως Τέρμα Πατήσια θα σου δώσει να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Συν όλους αυτούς που βρίσκονται διάσπαρτοι στην επαρχία. Το 2011 έχουμε απογραφή. Να δούμε τί θα βγάλει, αν καταφέρουν να τους απογράψουν.

Το πρόβλημα δείτε το σε βάθος και κατάματα και όχι επιφανειακά.

Τα χρυσαυγίτικα σας τα επιστρέφω. Όσο κολλημένοι είναι αυτοί άλλο τόσο είστε και εσείς. Ο φασισμός εδώ έχει δύο όψεις. Μην νομίζετε πως διαφέρετε.

Alsino είπε...

cynical σβήσε τον φασίστα.

Έχουν δικούς τους χώρους για να διαλαλούν την βλακεία που τους δέρνει.

Δεν χρειάζεται να μπαίνουμε καν σε κουβέντα με αυτούς τους άθλιους

στελιος είπε...

Προς Ανώνυμο-Αριστερή-Δημήτρης
Το Μεταναστευτικό μια Αριστερά που αξίζει το όνομά της το λύνει μέχρι να πεις αμήν.
Εσείς γιατί δεν το λύνετε τόσα χρονια?
Για τις λύσεις που θα ήθελες δεν σου κάνουμε την χάρη.

OMADEON είπε...

Για να δούμε ορισμένα που διέφυγαν τον... πανικοβλημένο για τη μετανάστευση Δημήτρη Κ.

1) Οταν οι χρυσαυγίτες δείρανε τον Ελληνα ιερέα που έδινε συσσίτια στους ξένους στον Αγ. Παντελεήμονα, λύνανε το... μεταναστευτικό πρόβλημα?
2) Οταν αύριο θα υπάρχουν 1 εκατομμύριο πάμπτωχοι Ελληνες άνεργοι, θα διώξετε ΚΑΙ αυτούς μαζί με τους ξένους?
3) Με το ανθρωπιστικό πρόβλημα (που παραμένει) ΤΙ κάνουμε? Ιδρύουμε... ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης, ή βρίσκουμε σίτιση και στέγη για όλους? (μαζί με τρόπο να διοχετευθούν αρκετοί σε άλλες χώρες)?
4) Ο καπιταλισμός "διαιρεί και βασιλεύει" μέσω ΟΜΗΡΙΑΣ διαφόρων ειδών πληθυσμού, που στρέφονται ενίοτε κατά άλλων. Π.χ. τίθενται στο στόχαστρο και οι δημόσιοι υπάλληλοι τώρα, λες και ΟΛΟΙ είναι ένοχοι ή περιττοί η χλιδάτοι, ενώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Οι μετανάστες παρομοίως στοχοποιούνται, λες κι είναι όλοι βλαβεροί, ακόμη κι εγκληματίες. Ε, αν συμφωνούμε στο πρώτο, ότι είναι τεχνητό πρόβλημα, γιατί τότε δεν συμφωνούμε στο δεύτερο?
Και στην τελική...
5) Αν εφαρμοζόταν ισότητα δικαιωμάτων και νομιμότητα ΓΙΑΤΙ να προτιμούν ξένους οι εργοδότες αν ξέρουν ότι (τους) κοστίζουν το ΙΔΙΟ? Κι οι περισσότεροι μετανάστες ΓΙΑΤΙ να έρχονταν εδώ άμα ήξεραν ότι (ακριβώς λόγω ισότητας) δεν θα έβρισκαν δουλειές? Αν δηλαδή ήταν αδύνατο για εργοδότη να προσλάβει φτηνό ξένο, εργαζόμενο παράνομα, θα υπήρχε ζήτηση γι' αυτούς? Ε, ΔΕΝ θα υπήρχε, οπότε πολλοί δεν θα επέλεγαν νάρθουν, από την αρχή! Το πρόβλημα αποδεικνύεται ΤΕΧΝΗΤΟ...

Την περιοχή ΑΓ. Παντελεήμονα και τους κατοίκους της την ξέρω καλά γιατί είχα ζήσει εκεί κάποια χρόνια. ΔΕΝ χρειάζομαι βίντεο για να δω τις... ντόπιες σκατόφατσες (που έβλεπα και τότε). Μερικοί -τότε- στραβοκοίταζαν ακόμη και Ελληνα που μιλούσε σε Αλβανό. Τώρα έχουν πρόβλήμα με τους Αφγανούς. Ντάξει, δε λέω, η φτώχεια και όλα τα συναφή ειναι δυσάρεστα. Οι ξένοι φταίνε όμως, ή το κράτος και ο καπιταλισμός που τους εξαθλιώνει και τους χρησιμοποιεί σαν ομήρους ή σκλάβους?

OMADEON είπε...

Παρόλ' αυτά όμως, υπάρχουν και ορισμένα δυσάρεστα που πραγματικά αποφεύγει να αντιμετωπίσει η αριστερά, με αποτέλεσμα να... πανικοβάλλονται ορισμένοι όπως ο Δημήτρης Κ.
Ορισμένα δεδομένα που δεν συζητιώνται είναι τα εξής
1) ΔΕΝ ισχύει ο μύθος ότι οι ξένοι δεν αυξάνουν την ανεργία των ντόπιων. Ασφαλώς σε κάποιο βαθμό την αυξάνουν. Οχι τόσο πολύ όσο διατείνονται ξενόφοβοι και ακροδεξιοί, αλλά σε κάποιο βαθμό αυτό αληθεύει. Πρέπει να αντιμετωπισθεί ορθολογικά. Π.χ. με κοινωνικό έλεγχο στις δουλειές, με λίστες αναμονής ΚΑΙ με νομιμοποίηση των ξένων, ΟΧΙ με συνέχιση της παρανομίας, που οδηγεί και σε σκλαβιά και σε αυθαιρεσίες. Σήμερα είναι πράγματι αδύνατο για Ελληνα να δουλέψει σαν ανειδίκευτος εργάτης. ενώ η ιλιγγιώδης αύξηση των ανέργων χτυπάει ΟΛΟΥΣ. Στην τελική, όμως, το "πρόβλημα ανεργίας που δημιουργούν οι ξένοι" είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ τμήμα του ευρύτερου προβλήματος ανεργίας, λόγω της κρίσης και του ΔΝΤ, οπότε είναι και άσκοπο να "λυθεί" στοχοποιώντας τους ξένους. Παρόλ' αυτά, ας λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Οι ίδιες τεχνικές εξαθλίωσης θα χτυπήσουν ΟΛΟ τον πληθυσμό αδιακρίτως, αφού ο τρόπος "ανάκαμψης της οικονομίας" (αλά-ΔΝΤ) περνάει μέσα από την τεχνητή αύξηση της ανεργίας. Δηλαδή θα δημιουργήσουν παρόμοια εξαθλίωση ΚΑΙ σε Ελληνες. Ανεργία ίσον πτώση μισθών, κ.ο.κ.
2) Δεν ισχύει ότι η παρουσία εξαθλιωμένων ξένων (ΟΠΩΣ και ντόπιων) δεν αυξάνει και την εγκληματικότητα, ή άλλα σοβαρά προβλήματα. Εδώ πάλι ισχύουν όσα ισχύουν και για το [1]. Η φτώχεια και η πείνα, στην τελική, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ εθνικότητα...

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπερλίγκουερ είχε πει "Δεν υπάρχουν αριστεροι και δεξιοί. Υπάρχουν μόνο βολεμένοι και μη."
Και εδώ υπάρχουν οι βολεμένοι με τις κωλάρες τους, απλωμένες στους παχυλούς καναπέδες τους, των λεγόμενων βλαχονεοπλουτων δήθεν προοδευτικών!!! βορείων προαστείων που είναι με πολύ μπλα μπλα κριτική μακρόθεν, από τα αποστειρωμένα σπίτια τους, και καμια δράση. Ούτε καν σαν κάτι φιλανθρωπικές οργανώσεις πλουσίων που με τα λεφτά των άλλων κάνουνε δωρεές σε ανθρώπους που οι ίδιοι έχουν εκμεταλευτεί.
Και από την άλλη οι μη βολεμένοι που ζουν μεσα στο πρόβλημα, με τα πολυπολιτισμικά κάτουρα, με τις ανήλικες πόρνες που φέρνουν και εκμεταλεύονται ποιοι;
με τα ανήλικα αγόρια που τα εκπορνεύουν τα φέρνουν και τα εκμεταλεύονται ποιοι;
τους πολυπολιτισμικούς πρεζέμπορους που φέρνουν και τους εκμεταλεύονται ποιοι;
όπου αυτοί οι μη βολεμένοι, δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε όλους αυτούς που οι βολεμένοι ούτε έχουν δει πώς είναι.

Μόνο ακουστά έχουνε, και αν το πρόβλημα τους ακουμπήσει εκεί να δεις τα αυγά του φιδιού που θα ξεπεταχτούν.

Ασε μπουχτίσαμε από τα μπλα μπλα. Όποιος θέλει να δείξει έργο ας το κάνει. Αλλιώς ας συνεχίσει να ξαπλώνει στον καναπέ του να βλέπει την TV του, να πίνει τα ποτά του και να λέει τις μαλ... με τους φίλους. Όχι όμως σε εμάς.

magic

Ανώνυμος είπε...

Omadeon λες κάποια σωστά πράγματα και κάποια που είναι ουτοπικά. Το θέμα δεν είναι μόνο να διοχετευθούν σε άλλες χώρες. Αν έρθουν το 1/10 του Πακιστάν, της Ινδίας και της Αφρικής τελειώσαμε Ευρωπαϊκώς. Δεν μπορούμε όλες οι χώρες, άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο να δεχτούμε αντικειμενικά έναν τόσο μεγάλο πληθυσμό.

Μετά για ποιά ίσα και νόμιμα δικαιώματα μιλάμε; Ούτε ποιοί είναι, ούτε καν από που έρχονται δεν ξέρουμε. Γιατί αυτό όλοι το αγνοούν; Πολύ επικίνδυνο να εντάσσεις έτσι άγνωστους πληθυσμούς με διαφορετική κουλτούρα (γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα).

Για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με τον magic.

Όσο για τον/την αριστερό-α που κράζει να κατέβουν τα σχόλια μου να του δώσω τα συγχαρητήρια μου για τις δημοκρατικές πεποιθήσεις του. Δεν έχουν θέση στην αριστερά φασισταριά του είδους σου.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τους τύπους είδα ένα βίντεο και έμενα κάποτε εκεί, αλλά έχω άποψη μόνο γελοίους μπορώ να τους χαρακτηρίσω. Κάθεστε και ουρλιάζετε και τα βάζετε με τον κόσμο που μένει εκεί και δήθεν ξέρετε, γιατί κάποτε κάτι πήρε το μάτι σας.

Στην ερώτηση μου γιατί δεν τα βάζετε με τα κυκλωματα που τους διακινούν δεν μου απαντήσατε.

Ανώνυμος είπε...

Τελευταία γίνεται προσπάθεια "εισοδισμού" της άκρα δεξιάς σε αριστερού τύπου blog - -πρωτοβουλίες. Θα τους καταλάβαιτε πολύ εύκολα. Προδίδονται πολύ εύκολα. Μιλούν για την μετανάστευση χωρίς χαρτιά, λες και ο παππού τους όταν πήγε στην Γερμανία το Βέλγιο την Αμερική τα είχε τα χαρτιά στην εντέλεια.

Πάντως ακροδεξιοί καλύτερα να ντρέπεστε για τον εαυτό σας. Δεν έχετε καν το θάρρος να υπερασπίσετε δημόσια τις πολιτικές σας πεποιηθήσεις.


Προς δική σας ενημέρωση
Ο Μαρξ στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο λέει "Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε"

Ανώνυμος είπε...

"Μιλούν για την μετανάστευση χωρίς χαρτιά, λες και ο παππού τους όταν πήγε στην Γερμανία το Βέλγιο την Αμερική τα είχε τα χαρτιά στην εντέλεια."

Κοίτα να δεις ανιστόρητε αριστερέ του κ....., δεν θα συγκρίνεις και τους έλληνες που φύγανε έξω με χαρτί μέχρι και από τον οδοντίατρο με αυτό που γίνεται σήμερα. Έχετε διασπείρει ένα σωρό ψέμματα και μπαρούφες συκοφατώντας ουσιαστικά τους Έλληνες μετανάστες και τους πρόσφυγες του 22 σε μία προσπάθεια να στηρίξετε την σαθρή και παντελώς ανόητη επιχειρηματολογία σας.
Όσο για το εάν τα υποστηρίζω δημόσια φυσικά και το κάνω. Σιγά μην ντρέπομαι να πω τις αλήθειες και τις απόψεις μου. Και σου ξαναλέω πως πάρα πολλοί αριστεροί ξέρουν πολύ καλά τί συμβαίνει και συμφωνούν. Δεν φοράει όλος ο κόσμος τις δικές σου παρωπίδες.

Ο Μαρξ δεν εννοούσε αγόρι μου "Ελάτε και ενωθείτε όλοι μαζί στην Ρωσία". Ο καθένας την ανατροπή θα την κάνει στην χώρα του. Πετάτε την εξυπνάδα και όπου πιάσει.

Διακρίνω ένα έντονο άγχος μην σε πούνε φασίστα και μας πετάς όλες αυτές τις ανοησίες;
Σε πληροφορώ πως το μπλογκ αυτό το παρακολουθώ εξαρχής, μου αρέσουν οι αναρτήσεις του, συμφωνώ και έχω μάθει και πολλά πράγματα.

Δες την πραγματικότητα κατάματα και άσε τα τσιτάτα από το κομμουνιστικό μανιφέστο. Παρεμπιπτόντως άντε και διάβσε και λίγη ιστορία μήοως και μάθεις τίποτα.

στελιος είπε...

Ο Καπιταλισμός και η παγκόσμια αγορά καταργεί τα σύνορα σε όλο τον κόσμο. κάθε μέρα.
Δεν γυρίζει η Ιστορία πίσω.
Θα ζήσουμε όλοι μαζί, de facto.
Ισα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις για όλους τους ανθρώπους.
ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα οι οικειότητες να λείπουν ακροδεξιέ της πλάκας. Ή «πατριώτη κατά των μεταναστών» όπως τελευταία πλασάρεστε. Ή μήπως να σε πω ρεσαλταρισμένε, από το περιοδικό «ρεσάλτο» του Θ. Παπανικολάου,πρώην αριστερού, «δημοσιογράφου» του «διαβόητου» συγκροτήματος Κουρή?

Πολλοί Έλληνες είχαν πάει χωρίς χαρτιά ή με ψεύτικα χαρτιά(ως τουρίστες, ως άρρωστοι) στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά Ειδικά στις αρχές του 20ου αιώνα όπου μόλις έβλεπαν το άγαλμα της ελευθερίας έπεφταν στην θάλασσα για να αποφύγουν τους ελέγχους. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ώρες για τα ελληνικά «gangs» στο Σικάγο, για ρατσιστικό μίσος των Αμερικανών απέναντι στους Έλληνες μετανάστες αλλά δεν χρειάζεται. Το αντίστοιχο επεισόδιο από το «ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» του (πρώην μαοϊκού νυν πασόκου) Κούλογλου με τις φωτογραφίες, τις ταινίες, τις μαρτυρίες ήταν αποκαλυπτικό.

Στα εδώ.
Επί γερμανικής κατοχής. Σε κρατικά αξιώματα επί Τσολάκογλου(το Φον Δημητράκη του Ψαθά θα το ήξερες), γερμανοτσολιάδες του Ράλλη η και ως μαυραγορίτες(«βάστα γερά Ρόμελ» έλεγαν). Και μετέπειτα «εθνικόφρονες» επί Άγγλων και Αμερικάνων και επί σχεδίου Μάρσαλ. Εκεί έγινε το «μεγάλο φαγοπότι».

Αν είχες διαβάσει λίγο περισσότερο ο Έγγελς λίγο πριν την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο, είχε γράψει .μυθιστόρημα με κεντρικό ήρωα έναν Έλληνα καπετάνιο στον αγώνα του κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μπορείς να το αγοράσεις από την «Σύγχρονη Εποχή»

Ο Μάρξ είχε πεθάνει σχεδόν 40 χρόνια πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση στην Ρωσία αλλά δυστυχώς δεν ξέρεις τα βασικά γεγονότα ούτε καν χρονολογικά.
Το 1918-1919 - αν ήξερες από ιστορία - στάλθηκαν από τον Βενιζέλο(τον εθνάρχη αλλά και συν υπεύθυνο της Μικρασιατικής καταστροφής), ελληνικά στρατεύματα εναντίων των μπολσεβίκων. Αλήθεια γιατί τα έστειλε? Απειλούσαν την εδαφική ακεραιότητα του ελληνικού κράτους «αι κομμουνισταί»? Ήταν ένας από τους 14 ξένους στρατούς, που στάλθηκαν από τις αστικές τους τάξεις. Τα αποτελέσματα (και των 14) είναι γνωστά.

Όπως διαβάζεις, και ιστορία ξέρω και μυαλό έχω. Και όποιος δεν έχει διαβάσει το Κομμουνιστικό Μανιφέστο ή το απορρίπτει όπως εσύ , απλά δεν λέγεται αριστερός.
Πάντως αισθάνεσαι πολύ λίγος για να μας πεις την πολιτική σου τοποθέτηση. Μήπως ντρέπεσαι να μας πεις ότι είσαι ακροδεξιός? Τόσο πολύ δεν αισθάνεσαι υπερήφανος για τον εαυτό σου?


Από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο η τελευταία παράγραφος.

http://www.marxists.org/ellinika/archive/marx/works/1848/com-man/position.htm
Ας τρέμουν οι κυρίαρχες τάξεις μπροστά σε μια κομμουνιστική επανάσταση. Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν σ' αυτήν τίποτε άλλο, εκτός από τις αλυσίδες τους. Έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο.

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

Προσθήκη

Επί γερμανικής κατοχής. Σε κρατικά αξιώματα επί Τσολάκογλου(το Φον Δημητράκη του Ψαθά θα το ήξερες), γερμανοτσολιάδες του Ράλλη η και ως μαυραγορίτες(«βάστα γερά Ρόμελ» έλεγαν). Και μετέπειτα «εθνικόφρονες» επί Άγγλων και Αμερικάνων και επί σχεδίου Μάρσαλ. Εκεί έγινε το «μεγάλο φαγοπότι». Αυτοί ήταν (και είναι) οι ακροδεξιοί

ο προηγούμενος

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε φίλε με τις μπαρούφες που πετάς μονίμως. Ο καπιταλισμός καταργεί τα σύνορα κι εσύ βιάζεσαι να συνδράμεις το έργο του. Τα συγχαρητήρια μας.

Τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι άσχετα. Εγώ όσους γνωρίζω πήγαν με χαρτιά κανονικότατα. Τώρα αν υπήρχε και μία μειψηφία παράνομη αυτό δεν ήταν ο κανόνας όπως συμβαίνει εδώ.

Άντε τώρα να ενωθείς με τον προλετάριο Αφγανό και παράτα μας ήσυχους. Ακροδεξιό σκυλί κιόλας είσαι και φαίνεσαι, κομμουνιστή της πλάκας, γελοίο υποκείμενο, που αποδέχεσαι την διάλυση της χώρας σου και την εισβολή όλων όσων μπάζει η Τουρκία ελεύθερα. Ξεστραβώσου!

spooky είπε...

"Όσοι ξέρω πήγαν με κανονικά χαρτιά, άρα ΟΛΟΙ πήγαν με κανονικά χαρτιά".

Κλασικότατη παραβίαση της λογικής και κακοποίηση της νοημοσύνης των άλλων.

Είναι σα να λέμε: ο πατέρας μου είναι δημόσιος υπάλληλος, η μάνα μου είναι δημόσια υπάλληλος, άρα όλοι οι ενήλικες είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Πολύ ωραία περιέγραψε αυτές τις μπούρδες ο Estarian στο άρθρο του "Οδηγός ανίχνευσης χαζομάρας":

http://estarian.blogspot.com/2010/10/blog-post_20.html

Ανώνυμος είπε...

Αιρετικέ θαυμάζω το αδιόρατο χιούμορ σου. Όμως τι ψάχνεις να βρεις στο μυαλό των ακροδεξιών? Όπως διαπίστωσες και από τα σχόλια, επενδύουν σε φυλετικά (και όχι μόνο) συμπλέγματα και στο να μιλάνε άνευ στοιχείων άνευ λογικής. Και μας το παίζουν και απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι ανέδειξαν την λογική στην θέση που της αξίζει. Πάντα είχα μία απορία Αφού οι «εθνικόφρονες» γενικά δεν φρονούν(δεν σκέπτονται) πως σκέπτονται και μάλιστα εθνικά?

Ο Καρατζαφέρης ψήφισε με θέρμη το μνημόνιο και μετά δήλωσε ότι είναι εναντίων του. Ο Καρατζαφέρης έλεγε να παίζει ο gap μπλόφα με το Δ.Ν.Τ. και μετά δηλώνει ότι θέλει να το διώξει! Σαν τον Τσολάκογλου που έγινε πρωθυπουργός της πρώτης κατοχικής γερμανικής κυβέρνησης και έλεγε ότι το έκανε «για το καλό της Ελλάδας». Άβυσσος ο τυχοδιωκτισμός του ακροδεξιού. Αρκεί να υπάρχει μασά και δάνεια Μια ζωή ίδιοι και απαράλλακτοι.

Ανώνυμος είπε...

Φοβερά τα επιχειρήματα σας. IQ ραδικιού.

Το ποιός είναι ο συμπλεγματικός εδώ μέσα το έχει αποδείξει. Εντάξει μην κουράζεσαι. Δεν θα σε πούμε Καρατζαφέρη.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς υπάρχουν ακόμη στραβοί που δεν βλέπουν πως ουσιαστικά έχει γίνει μία εισβολή και μία κατάληψη όλων των δημόσιων χώρων του κέντρου από όλες τις φυλές του πλανήτη. Τις πόρνες, τα πρεζάκια, τους έμπορους ναρκωτικών, τους κλέφτες δεν τους βλέπετε εσείς όταν κατεβαίνετε στο κέντρο; Γιατί σίγουρα δεν μένετε εδώ.

Όσο για το επιχείρημα περί του όλοι πήγαν με χαρτιά. Να ρε φίλε πήγαν με χαρτιά. Σου χαλάει την μπαρούφα που πας να περάσεις πως ήταν και οι Έλληνες παράνομοι; Διαβασε και όλα όσα λέω. Και κάποιοι να ήταν παράνομοι δεν ήταν αυτό το χάλι. Άντε τα έχετε ισοπεδώσει όλα για να σας βγει η μπαρουφολογία. Λέτε ανοησίες επιτέλους δεν το καταλάβατε ακόμη;

Αντί να κάθεσαι στον καναπέ σου αραχτός και να κατηγορείς όποιον άνθρωπο σκέφεται δυο πράγματα παραπάνω από σενα ως ΛΑΟΣ και δεν ξέρω τί άλλο, αφού υπερασπίζεσαι τους μετανάστες άντε πήγαινε βάλτα με τα κυκλώματα που τους εκμεταλλέυονται. Αλλά όπως είπα και πριν εκεί είμαστε κότες.

Ανώνυμος είπε...

Για τον ακροδεξιό που ντρέπεται να μας πει την πολιτική του θέση.

Κατά πρώτον δεν είμαι φίλος σου αλλά ταξικός σου αντίπαλος.

Κατά δεύτερον αν αναρωτιέσαι γιατί οι Αφγανοί και Πακιστανοί έρχονται στην Ελλάδα αυτό σημαίνει:

1) Δεν γνωρίζεις την γεωγραφική θέση της Ελλάδας και το παίζεις «πατριώτης».

2) Δεν γνωρίζεις ότι το μήκος των ακτογραμμών της Ελλάδας είναι περίπου το 35-40% όλης της Αφρικής. Άρα σχεδόν αδύνατον να φυλαχτεί από λιμενικό αστυνομία. Δεν γνωρίζεις ότι σύνορα και από ξηρά και από θάλασσα πέρα της Τουρκίας, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Fyrom, η Αίγυπτος, και η Κύπρος. Ακόμα και από Λιβύη κάποιος μπορεί να έρθει στην Κρήτη. Δεν μιλάμε για Ιταλία η οποία είναι ο τόπος προορισμού των μεταναστών. Την ώρα της γεωγραφίας στο δημοτικό μάλλον κοιμόσουν.

3) Αν σε ενοχλεί η Τουρκία και οι πολιτικές της τότε να δηλώσεις ότι είσαι και κατά του ΝΑΤΟ, στο οποίο ι μέλη τους είναι η Ελλάδα και η Τουρκία. Και να μας πεις ότι είσαι κατά των τούρκικων επενδύσεων που γίνονται εδώ και κάποιους μήνες. Αλλά δεν το λες. Πάντα έχετε ανάγκη από χρήμα και από προστάτη. Στα τούρκικα ο προστάτης λέγεται νταβατζής.

4) Δεν γνωρίζεις ότι στα μέρη τους (Αφγανιστάν - Πακιστάν) γίνεται βάρβαρος πόλεμος. Στον οποίο συμμετέχει είτε άμεσα είτε μέσω ΝΑΤΟ και το Ελληνικό Κράτος. Αν αναρωτιέσαι μία γιατί έρχονται οι πρόσφυγες εδώ, αυτοί αναρωτιούνται δέκα τι δουλεία έχουν οι απόγονοι των Μυρμιδόνων που μέσω ΝΑΤΟ και η ΕΕ και βομβαρδίζουν τα σπίτια τους, και στηρίζουν λαομίσητες εκμεταλλεύτηκες τοπικές κυβερνήσεις. Κατά την λογική σου οι πεινασμένοι πρόσφυγες έπρεπε να κάτσουν να πεθάνουν από την πείνα, τις πλημμύρες και τους πολέμους. Όπως κάθε πεινασμένος, θα πάνε εκεί που έχει φαγητό, ειρήνη και δημοκρατία έστω και αστική.


Και κατά τρίτο και τελευταίο, ο ρατσισμός – φασισμός, είναι το τελευταίο χαρτί της αστικής τάξης. Μουσουλμάνοι: Οι "νέοι Εβραίοι".... Η Μέρκελ μετά τους Έλληνες εργαζόμενους φαίνεται να χρειάζεται νέο αποδιοπομπαίο τράγο για να δικαιολογήσει την απληστία του καπιταλιστικού συστήματος

Διαβάζοντας το ποιο πάνω link, είναι φανερό πως παίζεις το «παιχνίδι» τους. Όπως παίζουν και πρώην αποτυχημένοι αριστεροί και για πολλά χρόνια τρόφιμοι του «διαβόητου» συγκροτήματος τύπου, με τις «περίεργες άκρες».

Ανάλογο ιστορικό ρόλο παίζει ιστορικά η ακροδεξιά, το χαϊδεμένο παιδί των καπιταλιστών. Τι να πρωτοθυμηθούμε? Τους φασίστες στην Ιταλία, ναζί στην Γερμανία, φράνκο στην Ισπανία, τον σαλαζάρ στην Πορτογαλία, τους βασιλιά – παπαδόπουλος στην Ελλάδα, τον πινοσέτ στην Χιλή, τους μαυροεκατονταρχίτες στην προεπαναστατική και «λευκούς» στην μετά επαναστατική Ρωσία. Και όλοι αυτοί ως τελευταία εφεδρεία του καπιταλιστικού συστήματος απέναντι στο εκάστοτε τοπικό εργατικό κίνημα.

Εσύ πάντως δεν μας έχεις πει ο ίδιος την πολιτική σου θέση αν και καταλαβαίνουμε το ποια είναι. Όπως κάθε κουτοπόνηρος ακροδεξιός, αποφεύγεις. Είσαι γενικά και αόριστα με την «Ελλάδα» και τον «λαό».Λαός είναι π.χ. και οι του ΣΕΒ(π.χ. Δασκαλόπουλος), και οι του Εμπορικού Επιμελητηρίου (π.χ. Μίχαλος). Μήπως έχεις τα ίδια ταξικά συμφέροντα με αυτούς?

Για τους άλλους συντρόφους και μη

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στις συνελεύσεις, στους δρόμους, στις πορείες.

spooky είπε...

Πολύ κράτησε το παραμυθάκι ότι όλοι οι Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ ήταν νόμιμοι...

http://www.iospress.gr/ios1999/ios19991128a.htm

http://www.iospress.gr/ios1999/ios19991128b.htm

Και καλά θα κάνει ο ακροδεξιούλης μας (τώρα πια πείστηκα οριστικά ότι είναι ακροδεξιός - μόνον αυτοί ζουν με το δόγμα ότι οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ "λάθρο") να διαβάσει τις Wickersham Commission Reports (United States Government Printing Office 1931, επανέκδοση Patterson Smith, New Jersey 1968)...

Αλλά ξέχασα: οι ακροδεξιοί είναι αγράμματοι εκ πεποιθήσεως. Απλά μερικοί είναι λίγο πιο πονηροί και παριστάνουν καμιά φορά τους αριστερούς.