Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμια εβδομάδα δράσης ενάντια στο χρέος και στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, από 8 έως 16 Οκτωβρίου 2011



Να σπάσουμε  τις αλυσίδες του χρέους!


Το σύστημα του χρέους συνεχίζει να καταστρέφει αμέτρητες ζωές σε όλο τον πλανήτη. Οι λαοί του Νότου αντιμετωπίζουν καθημερινά τις επιπτώσεις και τις συνέπειες του χρέους των χωρών τους, το οποίο , αντί να μειωθεί, συνεχίζει να αυξάνεται παράλληλα με την κρίση και την   επιδίωξη όλο και   μεγαλύτερων κερδών  από τις μεγάλες τράπεζες και τις  πολυεθνικές εταιρείες. Οι ίδιοι λαοί του Νότου συνεχίζουν μάλιστα να φέρουν όλο το ιστορικό, κοινωνικό, οικολογικό και κλιματικό βάρος  κάποιων άλλων χρεών τα οποία ούτε  αναγνωρίστηκαν ποτέ ούτε αποζημιώθηκαν, αλλά αυξάνονται  επίσης  παράλληλα με τις δήθεν λύσεις  για την  παγκόσμια κρίση.

Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, η  κοινωνική ασφάλιση διαλύεται στο όνομα της δημοσιονομικής λιτότητας. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν αξιοπρεπή εργασία ενώ  οι στρατιωτικοί προϋπολογισμοί αυξάνονται. Παντού οι λαοί αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες και τα βασικά δικαιώματα, όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό, η στέγαση, η κοινωνική ασφάλιση, η αγροτική και η αστεακή μεταρρύθμιση, ενώ από την άλλη μεριά οι κυβερνήσεις προκρίνουν  την εξυπηρέτηση ενός χρέους  που είναι σε μεγάλο βαθμό αθέμιτο και άνομο.




Τα σαθρά  θεμέλια του συστήματος έγιναν πια φανερά σ’ όλο τον κόσμο. Ωστόσο, οι περισσότερες κυβερνήσεις και οι διεθνείς  χρηματοπιστωτικοί  οργανισμοί συνεχίζουν να αναζητούν «λύσεις» στα προβλήματα των λαών  που απλώς επιδεινώνουν τα πράγματα, αφού  βάζουν στο κέντρο της απάντησης  τους τις χρηματοπιστωτικές αγορές και το χρέος, που ακριβώς προκάλεσαν την κρίση.

Αντί για τη δημιουργία νέων μηχανισμών χρέους και την αποδοχή ενός αθέμιτου χρέους, οι λαοί απαιτούν την αποκήρυξη των απεχθών  και αθέμιτων χρεών  και την εδραίωση εναλλακτικών λύσεων  χρηματοδότησης που θα γίνονται με κυρίαρχο και δημοκρατικό τρόπο στη  βάση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη Φύσης.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας  πούμε ΟΧΙ στο παράνομο  χρέος που έχει συναφθεί  στο όνομα των λαών , αλλά εξυπηρετεί  μια χούφτα τραπεζιτών και διεφθαρμένων πολιτικών, και μαζί τους τις πολυεθνικές, τη συγκέντρωση του κεφαλαίου, τα σχέδια ποινικοποίησης και καταστολής ενάντια στη λαϊκή αντίσταση. Οι λαοί όλου του κόσμου απαιτούν υπευθυνότητα και διαφάνεια στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.
Απαιτούμε την άμεση αναστολή πληρωμών του χρέους και τη διεξαγωγή  λογιστικών ελέγχων ολόκληρου του χρέους, με τη συμμετοχή των κοινωνικών κινημάτων! Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να είναι η πρώτη πρώτη προτεραιότητα των κρατών.


Να σπάσουμε  τις αλυσίδες του χρέους! Αν   απαλλαγούμε από το χρέος, τότε μπορούμε να συνεργαστούμε σε ζητήματα κεντρικής σημασίας για την ίδια την ύπαρξη μας:  εξάλειψη της φτώχειας, ανθρώπινα δικαιώματα, προστασία των δικαιωμάτων των λαών και της φύσης, πολιτική και οικονομική λαϊκή κυριαρχία , και  δημιουργία ενός οικονομικού και κοινωνικού συστήματος, χωρίς διακρίσεις και δίκαιου για όλους και όλες.

Για να οικοδομήσουμε αυτό τον άλλο  κόσμο, που μπορούμε πράγματι να φτιάξουμε, η  κινητοποίηση των λαών αποτελεί το κύριο εργαλείο μας. Καλούμε τα άτομα και τις οργανώσεις  σε όλο τον κόσμο, στο Βορρά και στο Νότο  , να ενωθούν μαζί μας. Με όσο γίνεται πιο δημιουργικούς τρόπους να οργανώσουν   κινητοποιήσεις  από τις 8 έως 16 Οκτωβρίου ,για να κάνουν ορατά  τα  κοινά αιτήματα μας και να υποστηρίξουν  συγκεκριμένους αγώνες.  Στο πλαίσιο αυτής της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης κατά του χρέους και  των διεθνών χρηματοπιστωτικών  οργανισμών, οργανώνουμε  αρκετές ημέρες  δράσης για την ενίσχυση  συμμαχιών μας με άλλους αγώνες, με άλλα κινήματα  και άλλα δίκτυα. Ανάμεσά τους είναι και οι εξής:

- 12  Οκτωβρίου : Παγκόσμια «Minga" για την υπεράσπιση  των δικαιωμάτων της Μητέρας Γης. Ημέρα   παγκόσμιας κινητοποίησης  ενάντια στον καπιταλισμό (Συνέλευση των Κοινωνικών Κινημάτων)
- 13 Οκτωβρίου: Ημέρα Δράσης, «Έξω η Παγκόσμια Τράπεζα από τις διαπραγματεύσεις για το κλίμα, και τις σχετικές χρηματοδοτήσεις».
- 15 Οκτωβρίου : Ημέρα Διαγραφής του Χρέους, αφιερωμένη στη μνήμη του  Τόμας Σανκάρα. Ημέρα διεθνούς κινητοποίησης των Αγανακτισμένων.

Δεν χρωστάμε τίποτε, δεν πληρώνουμε τίποτε!

Λογιστικός Έλεγχος  και χωρίς όρους διαγραφή του παράνομου χρέους !
Αποζημιώσεις  ΤΩΡΑ!

Σας προσκαλούμε να στείλετε τη συμμετοχή σας και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που θα αναλάβετε : Γράψτε μας  στο  semainedette@gmail.com ή επισκεφθείτε το blog μας στη διεύθυνση: http://semainedette.wordpress.com/

1 σχόλιο:

markos είπε...

Η διαγραφή του χρέους είναι σήμερα η κόλλα που κολλάει γερά τους εργαζόμενους των διαφόρων χωρών και λαών και δίνει προοπτική επιτυχίας.