Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ “ντύνεται”… Δημοκρατική Αριστερά


Πηγή: statesmen
του Μ. Οικονομίδη

Ακόμη μια δημοσκόπηση, αυτή της «Alco» για το «Kontra Channel», έρχεται να επιβεβαιώσει την παγίωση του συμπεράσματος ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκει μια χρηστική δεξαμενή εναπόθεσης των απογοητευμένων ψηφοφόρων του, στη… διεύθυνση της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Το κόμμα που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης, μετά την απόφαση να αποχωρήσει από τον Συνασπισμό, και το οποίο παρουσίαζε τους πρώτες μήνες ζωής του ποσοστά περιορισμένης αποδοχής στην κοινωνία, εμφανίζεται πλέον να προσεγγίζει την πολιτικά ψυχολογική βάση του 10%, να έχει αφήσει πίσω του τον ΣΥΡΙΖΑ, και να απειλεί ακόμη και το ΚΚΕ, για την τρίτη θέση πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο Φώτης Κουβέλης παρουσιάζεται στην πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων ως ο πλέον συμπαθής πολιτικός αρχηγός, εκείνος ο οποίος απολαμβάνει υψηλής δημοφιλίας και σε χώρους πέραν του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.
Στην πραγματικότητα, η Δημοκρατική Αριστερά εξελίσσεται σε ανάχωμα… μόνιμης απώλειας ψηφοφόρων για το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι επιλέγουν να παραμείνουν στον συγγενή και ευμετάβλητο χώρο του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, αντί να κάνουν το μεγάλο βήμα προς τη Νέα Δημοκρατία, ή έστω το Κομμουνιστικό Κόμμα και τον Συνασπισμό. Σε οποιαδήποτε από τις τρεις τελευταίες δεξαμενές επέλεγαν να κινηθούν, μια μελλοντική επιστροφή τους στον χώρο του ΠΑΣΟΚ θα ήταν σαφώς δυσκολότερη, σε σχέση με τη διαδρομή την οποία θα κληθούν να ακολουθήσουν, αν μετακινηθούν στη Δημοκρατική Αριστερά.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε παρασκηνιακό επίπεδο, αλλά και εσχάτως στη δημόσια σφαίρα, έχουν ενσκήψει συζητήσεις για την προοπτική συμμετοχής του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, σε συμμαχικά σχήματα εξουσίας, στα οποία φυσικά το ΠΑΣΟΚ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ως κυρίαρχη δύναμη στην ευρύτερη Κεντροαριστερά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν βάλουνε οι Ελληνες στην βουλή τους γελοίους της "Δημοκρατικής"""αριστεράς""θα είναι άξιοΙ της μοίρας τους,ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΊΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΈΡΝΕΙ,αυτοί οι τιποτένιοι, θα ήτανε χειρότεροι από το Πασοκ,ΝΔ.Κουβέλης(το απόλυτο τίποτα...κάτι σκανδαλάκια ακούγοντε)Ψαριανός,μέχρι και ο Αδωνις τον έκανε ρεζίλι στην εκπομπή του άλλου γελοίου Θεοδωράκη,Πρωταγονιστές,δεν ήξερε τι γίνεται με τα σκουπίδια και πήγαινε και για περιφεριάρχης,φαντασου ξεφτίλα,ο Αδωνις είχε μελετήσει.ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ..