Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΡΕΣ ΣΑ ΣΦΗΚΕΣ…




Μέρες σα σφήκες. Τσιμπάνε και φεύγουν. Άγριες μέρες, αχόρταγες. Επιθετικές. Ξημερώνουν έτοιμες να επιτεθούν. Νυχτώνουν ακούραστες και στις 8 η ώρα πετάνε το κεντρί τους όπου βρουν.
Οι μέλισσες είναι χρήσιμες και όταν τσιμπήσουν μια φορά, πεθαίνουν. Οι σφήκες είναι άσχημες. Σαν λέξεις προπαγάνδας. «Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα». Αυτά τα ψέματα πετάνε και τσιμπάνε.
Και οι 100 χιλιάδες τόνοι πατάτας που είναι αδιάθετοι στο Κάτω Νευροκόπι, που φύτρωσαν; Ποιο χώμα τις παρήγαγε; Τα Νεφελίμ τις καλλιέργησαν, ανεπρόκοπες σφήκες;
Μονοκαλλιέργεια σε έναν τόπο που ζει 9 μήνες χειμώνα. Σ’ ένα χώμα παγωμένο. Και τώρα οι άνθρωποι βλέπουν το βιος τους να σαπίζει σε αποθήκες. Την ίδια ώρα, οι τάχα μου και δήθεν ειδικοί – σκατά στα μούτρα τους – δηλώνουν από την Εκάλη ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα και γι’ αυτό εξαρτάται από την ευρωζώνη και τους ξένους τραπεζίτες.


Αλήτες, χειρότεροι κι από σφήκες. Οι βάρβαροι των σαλονιών. Μια καλολαδωμένη μηχανή προβοκάτσιας. Τρομοκράτες με Burberries. Τα χάλια μας και οι ευθύνες μας είναι αυτοί. Το ότι τους αφήσαμε να υπάρχουν και να κυριαρχεί ο λόγος τους είναι το μεγαλύτερο σφάλμα μας.
Εκατό χιλιάδες τόνοι πατάτας αδιάθετοι στο Κάτω Νευροκόπι. Σε έδαφος ελληνικό. Την ίδια ώρα, χιλιάδες τόνοι πατάτας από τη Γαλλία, την Αυστρία (!!!) και ΦΥΣΙΚΑ από τη Γερμανία πωλούνται μετ’ επαίνων σε όλη την ελληνική αγορά!
Ξέρω, οι διά βίου αποκλεισμένοι στο Κολωνάκι θα χρησιμοποιήσουν το επιχείρημα ότι «οι εισαγόμενες πατάτες είναι πιο φτηνές από τις ελληνικές κι ότι σε μία ελεύθερη αγορά, μπλα, μπλα, μπλα…».
Σκασμός ηλίθιοι νεοβάρβαροι! Αυτά σας είπαν να λέτε κι αυτά επαναλαμβάνετε κώλοι μαϊμούδων. 0,12 έως 0,15 λεπτά του ευρώ φεύγει δηλωμένα και υπογεγραμμένα με τιμολόγιο το κιλό από τον παραγωγό στη Δράμα!
Είναι δυνατόν να φεύγει φθηνότερα από τον Γερμανό; Πόσο φθηνότερα δηλαδή; Για την ψυχή της γιαγιάς του το κάνει ο Αυστριακός; Πόσο ηλίθιος μπορεί να είσαι; Κι επειδή είσαι πολύ ηλίθιος, δε θα περιμένω απάντηση στο ερώτημα «πώς γίνεται να φεύγει ένα κιλό πατάτες 0,12 από το χωράφι και να φτάνει 0,90 στο μπακάλικο;».
Δε θέλω να μου απαντήσεις, επειδή θα με συγχύσεις. Και θα με συγχύσεις βλάκα αναλυτή, επειδή τόσο καιρό υποθάλπεις τον απατεώνα μεσάζοντα. Τον εκβιαστή που θέλοντας κι άλλο κέρδος πιέζει τον αγρότη να του δώσει τις πατάτες ακόμη πιο φτηνά, για να τις πουλήσει εκείνος ακόμη πιο ακριβά.
Πότε υπήρξαν ελεγκτικοί μηχανισμοί σε αυτό το άθλιο Κράτος; Πότε συνέλαβαν ΕΝΑΝ μεσάζοντα που εκβίαζε αγρότες και κτηνοτρόφους; Πότε μπήκε φυλακή ΕΝΑΣ απατεώνας που έβγαζε 500% κέρδος στις πλάτες αγροτών και καταναλωτών;
Ποτέ! Γιατί αυτοί οι απατεώνες και εκβιαστές μεσάζοντες πίνουν καφέ στα ίδια τραπέζια με τους ειδικούς – σκατά στα μούτρα τους -, τους υπουργούς που είναι στην αρμοδιότητά τους να ελέγχουν, τους κώλους των μαϊμούδων που δήθεν δημοσιογραφούν.
Ας ξαναρωτήσω. Πότε λειτούργησαν ελεγκτικοί μηχανισμοί σε αυτό το άθλιο Κράτος; ΠΟΤΕ! Επειδή αν λειτουργούσαν, οι μεσάζοντες θα είχαν τελειώσει, τα ελληνικά προϊόντα θα ήταν πολύ φθηνότερα, οι καταναλωτές θα τα έβρισκαν αμέσως και τη ζημιά θα την πάθαιναν οι λατρευτοί εταίροι μας από τους οποίους σε λίγο θα εισάγουμε και αγριόχορτα.
Τα ίδια γίνονται το καλοκαίρι και με τα σταφύλια στα γυαλοχώρια της Ελευθερούπολης. Τα ίδια γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Ελεύθερη διακίνηση προϊόντων σε όλη την Ε.Ε. και παπαριές. Αυτά, στη θεωρία. Στην πράξη, οι Γερμανοί εξάγουν και εμείς εισάγουμε. Μέχρι και τις πατάτες τους!
Και δε μπορώ να ακούσω βλακείες ότι «οι Έλληνες στις εξαγωγές τους κάνουν πονηριές και στέλνουν στα από κάτω τελάρα δεύτερης ποιότητας προϊόντα ή ότι πάσχουμε στη συσκευασία που είναι βασικό κριτήριο για τους ευρωπαίους».
Να θυμηθούμε τα αυγά και τα κοτόπουλα Γερμανίας που ήταν τίγκα στη διοξίνη; Να θυμηθούμε τα μολυσμένα λαχανικά Γερμανίας με E.coli που σκότωσαν ανθρώπους; Δύο απανωτά διατροφικά τεράστια σκάνδαλα στην Ευρώπη ήταν γερμανικά και ακόμη τολμάνε κάποιοι να κατηγορήσουν τους Έλληνες για τις συσκευασίες των προϊόντων. Μα τόσο γελοίοι; Μα πόσο πουλημένοι!
Δεν παράγει η Ελλάδα, ρε πουλημένοι; Δεν παράγει το καλύτερο ποιοτικά λίπασμα σε όλη την Ευρώπη; Ποιος πούλησε στον Λαυρεντιάδη την τελευταία βιομηχανία παραγωγής λιπάσματος στην Ελλάδα, εκείνη στη Ν. Καρβάλη; Εγώ;
Ποιος την παρέδωσε στον Λαυρεντιάδη για ένα ξεροκόμματο κι εκείνος την «πούλησε» στον «συνέταιρό» του τον Κυριακίδη κι εκείνος την έδωσε σ’ ένα βρετανικό fund να βρει αγοραστή και γενικά τελειώνει η υπόθεση «ελληνικό λίπασμα»;
Ποιος επέτρεψε στις υπερ-επιδοτούμενες αγροτικές ενώσεις να αγοράζουν φτηνότερο δευτεροκλασάτο λίπασμα Κίνας και να αγνοούν το ελληνικό, την ίδια ώρα που προτιμούσαν το ελληνικό αγρότες σε όλο τον κόσμο; Μήπως εγώ; Ποιος βοήθησε κι άλλο στην αποβιομηχάνηση της χώρας ρίχνοντας την ταφόπλακα στη βιομηχανία λιπάσματος;
Άντε ρε λαμόγια που τολμάτε και μιλάτε ακόμη κι αυτή την ώρα που καταρρέει η καταραμένη ευρωζώνη σας. Ευρώδουλοι, ε ευρώδουλοι!
Παράγει η Ελλάδα! Το κακό είναι ότι το βασικό προϊόν που παράγει είναι μαλάκες και ξεπουλημένοι. Και το θλιβερό είναι ότι δεν εξάγει ούτε έναν. Τους κρατάει όλους εδώ για να τους τρέφει σα μοσχάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: