Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

 

Πηγή: Κόκκινος Τύπος

Με περίσσιο θράσος  η κοινοβουλευτική  χούντα συνεχίζει την ανελέητη επίθεση που έχει εξαπολύσει σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.  Παίρνοντας θάρρος από τις υποτονικές αντιδράσεις  στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού της, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΔΕΘ, προχωρά στην επιβολή κεφαλικού φόρου σε κάθε σπίτι και διαμέρισμα, ανεξαρτήτως αν αποτελεί πρώτη κατοικία η όχι  και ανεξάρτητα από την αξία του, ενώ στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη επιβάλλει ότι μόνο ακίνητη περιουσία άξιας πάνω από ένα σημαντικό όριο (π.χ. 500.000 ευρώ ) θα έπρεπε να φορολογηθεί, με έναν προοδευτικά κλιμακούμενο φόρο ακίνητης περιουσίας, ώστε να φορολογηθούν οι πλούσιοι που κυρίως ωφελήθηκαν από το Χρέος. Και σα να μην έφτανε αυτό, επιλεγεί την προκαταβολική είσπραξη αυτού του φόρου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία!
 
Η Περιεκτική Δημοκρατία καλεί τον ελληνικό λαό να αντιδράσει σε αυτή τη νέα ληστρική φοροεπιδρομή της Χούντας, προβαίνοντας σε μαζική άρνηση πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ, στους οποίους θα εμπεριέχεται ο νέος φόρος. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει ατομικά αλλά μόνο συλλογικά και οργανωμένα ,ώστε να μην μπορεί η Χούντα να θυματοποιήσει τους αντιστεκόμενους. Ένας τρόπος θα ήταν η συγκέντρωση των εντολών πληρωμής από συλλογικά όργανα (π.χ. από επιτροπές ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε κάθε γειτονιά, κάθε χωριό, κάθε εργοστάσιο, κάθε γραφείο κλπ), οι οποίες θα συγκέντρωναν όλα τα δελτία και θα τα παρέδιδαν απλήρωτα στη ΔΕΗ, μαζί με μια κοινή δήλωση που θα υπογραφόταν από όλους η οποία θα εξηγούσε γιατί αρνούνται να πληρώσουν τον φόρο που επιβάλλει μια κυβέρνηση που δεν έχει την παραμικρή νομιμοποίηση για τα κτηνώδη μέτρα που επιβάλλει. Αν αυτό γινόταν μαζικά σε όλη την Ελλάδα η Χούντα θα ήταν ανίσχυρη να κάνει το παραμικρό και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ που αντιμετωπίζουν το ξεπούλημα της και τη μελλοντική τους απόλυση θα έκαναν και αυτοί το καθήκον τους για να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στην πράξη αυτή.
Η συσπείρωση των λαϊκών στρωμάτων γύρω από ένα Μέτωπο που θα ενώνει τις αντισυστημικές δυνάμεις, με στόχο την ανατροπή των πιο άγριων αντιλαϊκών μέτρων που έχει δει ποτέ η χώρα, μέσα από την άμεση έξοδο από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, τη στάση πληρωμών μέσα από τη διαγραφή του Χρέους και την ακύρωση των συνθηκών που υπέγραψε η Χούντα με την τρόικα, την κοινωνικοποίηση των Τραπεζών, καθώς και την αναγκαστική απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση του κοινωνικού πλούτου που ιδιωτικοποιείται, αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη, ειδάλλως σύντομα η κατάσταση μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη.
 
13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011

1 σχόλιο:

Ψ-στέργιος είπε...

Εμείς οι άνθρωποι της εργασίας που πρωτοείδαμε πιο νωρίς από άλλους το τρένο να ρχεται κατά πάνω μας, τα αναλύσαμε τα ξανα-αναλύσαμε, τσακωθήκαμε και μεταξύ μας κλπ κλπ. Τα λέγαμε τώρα 2-3 χρόνια.
Ανεξαρτήτως των ιδεολογικών διαφορών μας νομίζω ότι μόνο μια γενική μαζική απεργία διαρκείας και όσο αντέξουμε, θα μπορούσε να φέρει την αλλαγή ή κάποια τουλάχιστον σημαντική αλλαγή. Ελα όμως που δεν βλέπω ποτέ κοινές δράσεις αλλά μόνο "συντεχνιακές". Και η απάντηση ασφαλώς της πιο ΙΚΑΝΗΣ επικοινωνιακά κυβέρνησης όλων των εποχών, είναι η ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ. Σαλαμάκι σαλαμάκι όλοι θα φαγωθούν από τους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους. Εκτός αν...