Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Κοινό ανακοινωθέν ομάδων-συνελεύσεων οικονομίας ΣΟΛ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Οι πολίτες της Πλατείας δελ Σολ και του Συντάγματος διαδηλώνουμε την αγανάκτησή μας και προσκαλούμε όλους τους αγανακτισμένους να συσπειρωθούν σε όλες τις πλατείες.


Από τις ΗΠΑ μέχρι τις Βρυξέλλες, από την Ελλάδα μέχρι τη Βολιβία, από την Ισπανία μέχρι την Τυνησία, η κρίση του καπιταλισμού βαθαίνει. Yπεύθυνοι, είναι εκείνοι που μας επιβάλλουν συνταγές, για να την ξεπεράσουμε. Ποιες είναι αυτές; Η μεταφορά δημόσιων πόρων, σε ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, την ίδια ώρα που βάζουν τους λαούς να πληρώνουν το λογαριασμό ,με σχέδια προσαρμογής, που όχι μόνο δεν μας βγάζουν από τη κρίση, αλλά μας βυθίζουν περισσότερο σε αυτήν.Στην ΕΕ, οι επιθέσεις των χρηματαγορών ενάντια στα δημόσια χρέη, εκβιάζουν τις κυβερνήσεις και σέρνουν σε ομηρία τα κοινοβούλια, που υιοθετούν μέτρα άδικα ,χωρίς καμιά δημοκρατική νομιμότητα και πίσω από τη πλάτη των λαών τους. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αντί να παίρνουν σταθερές πολιτικές αποφάσεις, απέναντι στις επιθέσεις των χρηματαγορών, ευθυγραμμίζονται με αυτές.

Από την αρχή αυτής της κρίσης, γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας μετατροπής του ιδιωτικού χρέους σε δημόσιο χρέος. Πρόκειται για την ατιμώρητη κοινωνικοποίηση των ζημιών αφού πρώτα ιδιωτικοποίησαν σκανδαλωδώς τα κέρδη.

Τα υψηλά επιτόκια, για να την επίτευξη της χρηματοδότησης, δεν προέρχονται από την αμφιβολία για την φερεγγυότητά μας , αλλά από τους κερδοσποπικούς ελιγμούς, που πραγματοποιούν οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι, σε συμπαιγνία με τους οίκους αξιολόγησης , για δικό τους πλουτισμό.

Οι οικονομικές περικοπές, συνοδεύονται και από περιορισμούς των δημοκρατικών ελευθεριών . Μεταξύ αυτών, μέτρα ελέγχου και απέλασης του μεταναστευτικού πληθυσμού και περιορισμοί, στην ελεύθερη κυκλοφορία των Ευρωπαίων εντός της ΕΕ.

Μόνο το ευρώ και η ελεύθερη κυκλοφορία των κερδοσκοπικών κεφαλαίων, έχουν ανοιχτά σύνορα.


Στην Ισπανία , μας έχουν υποβάλει σε μια διαδικασία συλλογικής εξαπάτησης. Το δημόσιο χρέος (60% του ΑΕΠ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και παρόλα αυτά το χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα για να μας φέρουν σε οριακή κατάσταση, ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν τις σοβαρές επιθέσεις, που γίνονται ενάντια στα δικαιώματά και τους μισθούς μας και οι οποίες απειλούν να κλιμακωθούν. Αντίθετα, το ιδιωτικό χρέος (240% του ΑΕΠ) είναι όντως ένα πρόβλημα, αλλά αντί να επιβάλλουν στις τράπεζες τα μέτρα λιτότητας, τους δίνουν κάθε λογής βοήθεια και προνόμια σε βάρος του δημόσιου κορβανά. Η μεγαλύτερη ‘’βοήθεια΄΄ είναι το ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας ,σχεδόν του μισού τραπεζικού συστήματος των Ταμιευτηρίων μας , καθώς και των κερδοφόρων εταιρειών και επιχειρήσεων. Εν τω μεταξύ αποκλείουν την πρόσβαση στην Πλατεία δελ Σολ , επίκεντρο των δραστηριοτήτων της 15 Μ, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα.
Στην Ελλάδα, μας έχουν επιβάλλει ένα Μνημόνιο. Μας είπαν ότι οι περικοπές, η λιτότητα και οι νέοι φόροι στις πλάτες του λαού ,είναι αναγκαίες θυσίες για να ανακάμψει η χώρα από την κρίση και για να μειωθεί το χρέος. Μας είπαν ψέματα!
Κάθε μέρα λαμβάνονται νέα μέτρα, οι μισθοί ακρωτηριάζονται, η ανεργία εκτοξεύεται ,η νεολαία μεταναστεύει. Και το χρέος δεν σταματά να διογκώνεται, επειδή τα νέα δάνεια προορίζονται για την εξυπηρέτηση των τεράστιων τόκων των πιστωτών μας .
Τα ελλείμματα της Ελλάδας και άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, γίνονται τα πλεονάσματα των γερμανικών τραπεζών και των άλλων πλούσιων χωρών του Βορρά.
Δεν φταίνε οι μισθοί και οι συντάξεις για τη διόγκωση του χρέους. Φταίνε οι μεγάλες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις υπέρ του κεφαλαίου, φταίει το φαγοπότι σε εξοπλισμούς και φάρμακα. Μας υποβάλλουν σε πτώχευση, για να εφαρμόσουν καταστροφικά μέτρα και περικοπές, προκειμένου να εκποιήσουν τη γη και τα δημόσια αγαθά, σε τιμή ευκαιρίας.

Εμείς λέμε :
  • Να πάρουν πίσω όλα τα μνημόνιά τους . Να φύγουν!
Δεν θέλουμε την κυβέρνηση του ΔΝΤ και την Τρόικα.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών.
Το κράτος με τα προγράμματα στήριξης, τίς έχει ήδη πληρώσει παραπάνω από τη χρηματιστηριακή τους αξία , για να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν.
  • Να ανοίξουν τα βιβλία του χρέους στο λαό, για να μάθουμε που πήγαν τα λεφτά.
  • Ριζική αναδιανομή εισοδήματος και αλλαγές στη φορολογία, για να πληρώσουν αυτοί που τα έχουν: οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, το κεφάλαιο και η Εκκλησία.
  • Θέλουμε λαϊκό δημοκρατικό έλεγχο στην οικονομία και στην παραγωγή.


Για όλα αυτά, ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ότι:

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΜΑΣ ΣΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΠΟΥ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΡΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, KAI ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΩΜΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ.

Επιβάλλεται να ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ και να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ,ενάντια σε τέτοιες επιθέσεις. Αυτό κάνουμε με το κίνημα 15Μ στην Πλατεία δελ Σολ και με τη Λαϊκή Συνέλευση στο Σύνταγμα. Καλούμε τους αγανακτισμένους, όλων των πλατειών ,να συσπειρωθούν.

  • Στοπ στα σχέδια προσαρμογής και διάσωσης
  • Για μια Δημοκρατία άμεση και πραγματική ΤΩΡΑ.
  • Υπεράσπιση του Δημοσίου. Καμία ιδιωτικοποίηση, κανένα ξεπούλημα δημόσιας γης και περιουσίας.
  • Όχι στη πληρωμή του άνομου χρέους .Αυτό το χρέος δεν είναι δικό μας.

Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε!


Για το συντονισμό όλων των αγανακτισμένων σε όλες τις πλατείες .

Δεν υπάρχουν σχόλια: