Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ




Γεώργιος Νούλας
Δικηγόρος-Διεθνολόγος

Ένα εκατομμύριο τριακόσιες τριάντα χιλιάδες ευρώ (1.330.000), το κόστος προμηθειών για τη σύνταξη του μνημονίου. Στο ποσό αυτό, δεν συμπεριλαμβάνονται  τα πρωτόκολλα και το μεσοπρόθεσμο (συν εξήντα (60) δισ (?) εκατομμύρια ευρώ).

Το κόστος της λειτουργίας του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Πάγκαλου (με τον οποίο τα φάγαμε μαζί), ισοδυναμεί με πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ημερομίσθια stagiers.

Εξακόσιες ογδόντα χιλιάδες ευρώ (680.000) το χρόνο, λαμβάνει ως αμοιβή ο διευθυντής του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Με εξακόσιες χιλιάδες ευρώ (600.000) το χρόνο, συν Bonus κερδών, αμείβεται ο σύμβουλος του ΟΠΑΠ σε θέματα baseball.

Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ (500.000.000) ανείσπρακτο ΦΠΑ από την HOCHTIF, κατασκευάστρια και λειτουργούσα εταιρεία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Πεντακόσια εβδομήντα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ (575 δις) οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα με βάση τον Ζακ Ντελπλά (σύμβουλο του Προέδρου της Γαλλίας) από τις Γερμανικές αποζημιώσεις.  Γιατί δεν διεκδικήθηκαν; Αντιθέτως ρητώς απαγορεύεται συμψηφισμός σε σχετικό άρθρο του μνημονίου.

Το ίδιο ισχύει και για τις αποζημιώσεις του Διστόμου. Ποιος θα τις διεκδικήσει, ποιος θα τις εισπράξει; Πάντως όχι αυτή η Κυβέρνηση.

Ποιο το ύψος των προμηθειών για τη Siemens, τη Man, τα ναυπηγεία, τον ΟΣΕ, το C4Ι κ.λπ.

Γιατί η σύμβουλος εταιρεία της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις, έχει μετοχικό κεφάλαιο το αστρονομικό ποσό της  μίας (1) λίρας;

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τι ποσά λαμβάνει ο σύμβουλος διαχείρισης του ΕΣΠΑ και των συναφών λειτουργικών προγραμμάτων και τι ακριβώς έργο παράγει;

Αληθεύει ότι μας στοίχησε ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000) η διαμονή των μεταναστών στην οδό Υπατίας;

Πόσο κοστίζουν οι μετακινήσεις του πρωθυπουργού, των υπουργών, των συγγενικών προσώπων του πρωθυπουργού και  των λοιπών συνεργατών ανά τον κόσμο και πόσο η διαμονή τους; Αναφέρθηκε παλιότερα σε εφημερίδα του τοπικού τύπου της Αττικής , ότι ένα και μόνο ταξίδι του Παπανδρέου μας κόστισε για τρεις μέρες ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000). Αληθεύει το γεγονός αυτό;


Αθήνα, 29/7/2011

Γεώργιος Νούλας
Δικηγόρος-Διεθνολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: