Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Πρωτοβουλία κατά του Ευρώ και ΕΕ

image.pngΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ 
Τετάρτη 27/7, στις 19:00 στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 22, 2ος όροφος)

Είμαστε εργαζόμενοι και νεολαίοι που βρεθήκαμε το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες για την υπεράσπιση των λαικών συμφερόντων και αναγκών, κόντρα στο μεσαίωνα που επιβάλλουν κυβέρνηση - ΕΕ -ΔΝΤ. Αλλά και πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι και καλλιτέχνες που δεν επιθυμούν να υποτάσσονται στην κυρίαρχη απολογητική της εξαθλίωσης και παίρνουν θέση στο πλευρό του δοκιμαζόμενου και αγωνιζόμενου λαού.

Κάνουμε την επιλογή, μέσα σε αυτό το φόντο των δυναμικών αγώνων που δίνουν οι εργαζόμενοι κι ο λαός μας ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝ,Τ να ξεκινήσουμε την προσπάθεια συγκρότησης μιας πλατιάς λαϊκής πρωτοβουλίας για έξοδο από το ευρώ και την ΟΝΕ αλλά και και συνολική ρήξη με την ΕΕ και τις πολιτικές του ευρωμονόδρομου που οδήγησαν τη χώρα  στη χρεοκοπία και  το λαό μας στην εξαθλίωση. 
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ΕΕ είναι συνώνυμα της κρίσης και ότι αντίστοιχα η πάλη ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ είναι άμεσος κι επιτακτικός όρος για την επιβίωση και για μια άλλη προοπτική. Η πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξούμε να αποτελέσει έναν μάχιμο και ενωτικό πόλο συσπείρωσης και πάλης μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια ενάντια στην ΟΝΕ και την ΕΕ, τη φτώχεια και το ξεπούλημα, για δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία.

Μετά από ένα διαρκώς διευρυνόμενο κύκλο συζητήσεων και συναντήσεων,  καταθέτουμε σήμερα ένα βασικό προπαρασκευαστικό κείμενο συζήτησης για την εκκίνηση του δημόσιου διαλόγου και τη διεύρυνση της Πρωτοβουλίας.


Σε αυτή τη βάση καλούμε 
τον εργαζόμενο, τον άνεργο, το νέο, κάθε αγωνιστή του κινήματος και κάθε άνθρωπο που πλήττεται από την πολιτική που επιβάλλουν το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι πολιτικοί υπηρέτες τους να γίνει κομμάτι αυτής της προσπάθειας. 


Σας καλούμε επίσης στην ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση της υπό συγκρότηση «Πρωτοβουλίας ενάντια το ευρώ και τη ΕΕ» την Τετάρτη 27/7, στις 19:00 στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 22, 2ος όροφος), έτσι ώστε να πραγματοποήσουμε μαζί ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής του εργασιακού, οικονομικού και κοινωνικού μεσαίωνα που προσπαθούν να μας επιβ'αλλουν.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ  ΤΗΣ  ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ! 

ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ 
για περισσότερες πληροφορίες: stopeuroee.wordpress.com
email επικοινωνίας: stopee2011@gmail.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ,πόσοι ακόμη θα γίνεται???????????????Μοιραστείτε σε εκατό κομμάτια ,για να διευκολύνεται ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση και το σύστημα.ΑΙΣΧΟΣ,θα σας φτύσει ο λαός στο τέλος όλους.Πιο επικίνδυνοι από την κυβέρνηση θα καταλήξετε στο τέλος.ΑΙΣΧΟΣ.ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ.ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε παιδιά;
Εγώ ένα πολιτικό κόμμα ξέρω που εδώ και πάνω από 30 χρόνια είναι κατά της τότε ΕΟΚ και σήμερα κατά της ΕΕ,σταθερά και αταλάντευτα.
Τι το καινούργιο φέρνεται εσείς(;)που δεν ξέρω κιόλας αν οι περισσότεροι είσαστε και ευρωλάγνοι κάποτε.

ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ είπε...

και όμως χρειάζεται μια ενωτική κίνηση που θα διαπερνά όλα τα κόμματα και η οποία θα καταδείξει επιστημονικά και εμπεριστατωμένα ότι η θέση της Ελλάδας είναι έξω από τον καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σχηματισμό της ΕΕ και ότι η μέχρι τώρα παραμονή της είχε ουσιαστικά αρνητικές συνέπειες

Ανώνυμος είπε...

Ενωτική κίνηση χρειάζεται,όχι διασπαστική.ΚΚΕ ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι,κίνημα του Καζάκη,πρωτοβουλία τώρα που αυτούς που ξέρω τους εκτιμώ,όλοι εξω από ΕΕ και ευρώ,αλλά ο καθένας φτιάχνει τον δικό του χώρο και περιμένει να έρθει ο λαός,ο λαός διασπάται,απογοητεύεται και στο τέλος ποιός κερδίζει?????Οι άλλοι,το σύστημα που πολεμάνε όλοι αυτοί.