Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Κίνημα Φορολογικής Ανυπακοής



Πηγή: real.gr (27/6/20110)

Τέλος στην προσπάθεια συναίνεσης με τον Αντώνη Σαμαρά βάζει ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ την κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαιτέρως η εκδήλωση ενός κινήματος φορολογικής ανυπακοής ή και μία κοινωνική ανάφλεξη.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι όχι απλώς δεν υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ότι τη σχετική προσπάθεια εκμεταλλεύεται ο κ. Αντώνης Σαμαράς για να εμφανίζεται ως «ανυποχώρητος εθνικός ηγέτης», ενώ το ζητούμενο είναι η επιτυχής διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να απαντήσει από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το 
Μεσοπρόθεσμο.

Ταυτόχρονα, νέα ώθηση στο κίνημα «Δεν πληρώνω» αναμένεται να δώσει η φοροκαταιγίδα που προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο. Ήδη, οργανώνονται πυρήνες πολιτών για μη ανταπόκριση στα νέα φορολογικά μέτρα, όχι απλώς για λόγους αντίδρασης και διαμαρτυρίας, αλλά και επειδή πολλοί εξ αυτών δεν διαθέτουν τα χρήματα που θα απαιτηθούν! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναζητούνται και οι δικηγόροι που θα υποστηρίξουν την όλη προσπάθεια της μη πληρωμής των φόρων, ενώ αμέσως μετά το καλοκαίρι προγραμματίζονται οι πρώτες αρνήσεις στην πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ.Η ανάδειξη ενός νέου κινήματος «Δεν πληρώνω» θα αποδείξει ότι το Μεσοπρόθεσμο ακόμη και αν περάσει από το Κοινοβούλιο, η δυσκολία του θα είναι να εφαρμοστεί στην πράξη και να αποδώσει τα αναμενόμενα.




Υ.Γ. Cynical 


1. Πρέπει το κινημα να οργανωθει συντεταγμενα και μαζικα. Αν δεν μπορέσουμε να τους διωξουμε, θα αναγκαστούν να φυγουν μονοι τους, εφ' όσον δεν θα υπάρχουν χρήματα να γεμισουν τις τσεπες. Τουλάχιστον τα νεα χαρατσια δεν πρεπει επ ουδενι να πληρωθουν.


2. Επίσης φεύγουμε απο ΟΤΕ και ΔΕΗ και παμε σε άλλους παρόχους. Οι αγοραστές θα βρεθουν χωρις πελάτες. Ειναι παρα πολύ ευκολο και δεν χρειαζεται καμια προετοιμασια. Αλλωστε ολοι οι αλλοι πάροχοι ειναι φτηνότεροι. 


3. Επισης σκεφτομαστε να ιδρυσουμε νεο πάροχο τηλεφωνίας, ως  εταιρια λαικής βάσης και να μαζέψουμε όλους τους πρώην πελάτες του ΟΤΕ.

4 σχόλια:

Μιρικόγκος είπε...

Για τον ΟΤΕ οκ, για την ΔΕΗ ποιός είπε ότι οι διάφοροι καινούργιοι παροχείς που έχουν εμφανιστεί στην αγορά είναι πιο φτηνοί,ίσα ίσα το μόνο που μάλλον δεν υπάρχει στους λογαριασμούς τους είναι τα χαράτσια του Δήμου που σίγουρα θα βρούν τρόπο να τα εκχωρήσουν κι'αυτά στους καινούργιους λογ/μους

You Pay Your Crisis είπε...

Απ' οτι πληροφορηθηκα η Energa ειναι ακριβοτερη, η aegean φτηνοτερη.

Το θεμα ειναι ομως να δειξουμε οτι οι πολιτες μπορουν και τιμωρουν οσους ερθουν σαν αγοραστες.

Σκεφτεσαι να βρεθει ο νεος αγοραστης χωρις να εχει ουτε ενα πελατη;

Δεν θα ειναι αποτρεπτικο παραδειγμα και για αλλους αγοραστες αλλων δημοσιων περιουσιακων στοιχειων;

Ποτε θα δρασουμε σαν το μεγαλο ψαρι που προκυπτει απο τη συνενωση πολλων μικρων;

Tasos είπε...

Οι προτάσεις για σύσταση επιχειρήσεων λαϊκής βάσης κινούνται κατά τη γνώμη μου προς τη μόνη αποτελεσματική κατεύθυνση υπέρβασης του συστήματος. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τους ρόλους και τα όποια "δικαιώματα" μας επιφυλάσσει το σύστημα με τρόπο που να αλλάζει το περιεχόμενο και τους στόχους. Το όποιο ατομικό εισόδημα μπορεί στο πλαίσιο ενός μαζικού κινήματος (σε εθελοντική πάντοτε βάση) να γίνει κεφάλαιο στα χέρια των πολλών. Και τότε θα μας δοθουν δυνατότητες παρέμβασης που δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε. Για σύσταση -μεταξύ άλλων- και αυτοδιαχειριζόμενων, συλλογικά ελεγχόμενων επιχειρήσεων στη βάση της αλληλεγγύης, αντί του ανταγωνισμού. Αλλά το θέμα είναι μεγάλο.

You Pay Your Crisis είπε...

Τασο,

το κινημα που τωρα συσπειρωνεται πρεπει να δρασει με νεες μεθοδους, πιο εξυπνα και με αποτελεσμα.

Δεν εχει νοημα να κονταροχτυπιομαστε με τα ΜΑΤ και καθε φορα να φευγουμε ηττημενοι. Πρεπει να τους χρυπησουμε με τα ιδια τους τα μεσα και εκει που δεν το φανταζονταν.


Τα κομματα της αριστερας πρεπει να κινηθουν προς τετοιες κατευθυνσεις μιας και εχουν οργανωσεις παντου και ειναι στελεχωμενα με δικηγορους και λοιπα.

Αν δεν το κανουν, ας το αρχισουμε να το κανουμε μονοι μας.

Τη μονη εταιρια λαικης βασης που ξερω ειναι η ΑΝΕΚ στα Χανια. Και πηγε πολυ καλα.