Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η συναίνεση, ο Σαμαράς και ο Κανένας....

 
‘Συναίνεση’ ζήτησαν προχθές απ’ τις Βρυξέλλες οι κύριοι Ρεν και Γιούνκερ, ‘καθώς το πρόβλημα είναι εθνικό και όχι κομματικό’, για ‘συναίνεση’ συζήτησαν ο κ. Σαμαράς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες στην συνάντησή τους, μέχρι και η κ. Μπακογιάννη, στο χαρτί της ‘συναίνεσης’ ποντάρει, μπας κι ανεβάσει λιγάκι τα δημοσκοπικά της ποσοστά.

Οι Ευρωπαίοι ‘αξιωματούχοι’ επιχειρούν μια τουλάχιστον άκομψη επέμβαση στα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας. Γιατί μπορεί οι γνωστοί ..δημοσιογράφοι να ισχυριστούν πως είναι ‘δίκαιο και ηθικό’ οι δανειστές μας να θέλουν να εξασφαλίσουν τα λεφτουδάκια που μας στέλνουν έναντι κάθε ‘κακοτοπιάς’ –τώρα μάλιστα που τα πλάνα τους υπερβαίνουν τα χρονικά όρια μιας κοινοβουλευτικής θητείας- αλλά αυτό δεν μπορεί να σημαίνει πως μπορούν να επιβάλλουν την γραμμή ακόμη και της ..αντιπολίτευσης. Γιατί, έτσι που μας τα λένε, μάλλον θα τους βόλευε πάρα πολύ να αναστείλουμε και τις …εκλογές για καμιά δεκαριά χρονάκια, ώστε να προλάβουν να …μας διασώσουν !....

Ευτυχώς με τις ανοησίες τους αυτές ξεκαθαρίζουν άθελά τους το πραγματικό τοπίο. Η συναίνεση, που ζητά η τρόικα είναι λίγο-πολύ δεδομένη. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετά των ‘προθύμων’ (Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη, ίσως και Δημοκρατική Αριστερά) όλοι αυτοί, είναι φανερό πως θα υπακούσουν και θα σταθούν απ’ την μία πλευρά. Και ενώ, όλοι μαζί, θα χορεύουν ‘αγκαλιασμένοι’ τον φθοροποιό χορό του μνημονίου, η αριστερά θα σταθεί μόνη στην αντίθετη πλευρά για να αγωνιστεί ‘υπερ βωμών και εστιών’.

Όσα και να αποδέχονται, βέβαια, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες, είναι σίγουρο πως μπροστά στις κάμερες αποκλείεται να αντικαταστήσουν τον ‘δικομματισμό’ έναντι οποιουδήποτε ...‘συναινετισμού’. Δεν θα το έκαναν, ακόμη και εάν κρινόταν απ’ αυτό στ’ αλήθεια η …‘επόμενη δόση’. Δεν θα βόλευε τα πολιτικά τους παιχνίδια. Οι ‘ιθαγενείς’ πρέπει να συνεχίσουν να πιστεύουν πως ο ένας είναι η μόνη εναλλακτική του άλλου. Πρέπει να συνεχίσουν να πολώνονται, να είναι εγκλωβισμένοι. Και η ‘συναίνεση’ καθόλου δεν το υποστηρίζει όλο αυτό.

Κανένα πραγματικό ‘βάρος’, καμιά αληθινή ‘πίεση’ δεν πέφτει στον κ. Σαμαρά. Στην πραγματικότητα και παρά τις ασαφείς και αόριστες κορώνες του, από το Ζάππειο, παρά τα διαφορετικά μίγματα, συνταγές και τα ρέστα, κανέναν δεν πείθει η Νέα Δημοκρατία πως προτίθεται να συγκρουστεί πραγματικά με την τρόικα. Ασάφειες και κορώνες θα ακούσουμε απ’ τον κ. Σαμαρά, ακόμη και όταν το περίφημο ‘μεσοπρόθεσμο’ πλάνο, φτάσει στη Βουλή, και φυσικά μην περιμένετε ούτε απ’ τον κ. Παπανδρέου να του πετάξει το γάντι των 180 ψήφων: Ο δικομματισμός τους βολεύει ΚΑΙ τους δύο, δεν θα τον θυσιάσουν τώρα για τις βλακείες του Ρεν και του Γιούνκερ !....

Μην ακούτε τις πλαστές 'αναλύσεις' των δημοσκοπήσεων. Κανένας δικομματισμός δεν καταποντίστηκε ακόμη. Ο κ. «κανένας» δεν είναι λύση, είναι μέρος του προβλήματος. Εάν η ‘αδιευκρίνιστη ψήφος’ εκφράζει απλά την ...αναμονή της διελκυστίνδας των παροχών για να επιλέξει μια ‘απ’ τα ίδια’, καμιά ελπίδα δεν υπάρχει. Εάν ο ‘κανένας’ είναι έτοιμος στο πρώτο ...‘δικομματικό μονόπρακτο’ να τρέξει πάλι πίσω στο μαντρί, τότε αργεί πολύ να ξημερώσει. Εάν δεν καταλάβουμε επιτέλους ποιος είναι ο φυσικός μας σύμμαχος, ο μασκαρεμένος εχθρός μας, -θα το σεβαστώ δημοκρατικά- αλλά θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: