Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Κατάληψη στα γραφεία διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από εργαζόμενους



Αθήνα
Κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίησή του.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Αντώνης Δεληχάτσιος, προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν κι άλλες κινητοποιήσεις. «Το μεσημέρι θα καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας σε συνεργασία με την ΟΤΟΕ» δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι θα επιχειρήσουν και μία συνάντηση με την ΓΣΕΕ.

«Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βάρος για τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίθετα το κράτος έχει το 34% των μετοχών και από εκεί έχει έσοδα» πρόσθεσε ο κ.Δεληχάτσιος, τονίζοντας ότι αυτές οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι «ατελέσφορες».
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα ληφθούν με υπευθυνότητα. «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι μάσκες έπεσαν. Σήμερα η κυβέρνηση αποκάλυψε το προσωπείο της. Πουλάει τα ασημικά του Δημοσίου. Η Τρόικα διατάζει. Η κυβέρνηση εκτελεί την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

«Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ασπίδα του μικροαποταμιευτή, παραδίνεται στους ιδιώτες ντόπιους και ξένους τραπεζίτες. Ο φτωχός Έλληνας αποταμιευτής παραδίδεται στο αχόρταγο και αδηφάγο τραπεζικό κατεστημένο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση και καταλήγει:

«Κανένα Ταμιευτήριο του κόσμου δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί. Οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από σήμερα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με κατάληψη των γραφείων της διοίκησης. Με κάθε τρόπο και μέσο θα αποδώσουν τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες αυτού του σκανδάλου».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: