Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ από τους Ισλανδούς με 58%!



Η Ισλανδία δεν πληρώνει! Οι Βίκινγκς με ένα εντυπωσιακό 58% λένε και πάλι ΟΧΙ αρνούμενοι να ξεχρεώσουν τους τζογαδόρους Ολλανδούς και Αγγλους που "επένδυσαν" σε μοντέρνα δομημένα χρηματοοικονομικά προιόντα, παίζοντας σε τρεις ιδ.τράπεζες πολλές φορές το Ισλανδικό ΑΕΠ.

Η Ισλανδία ειναι η χώρα που το 2007 ήταν στο Νο1 του Human Development Index(του δείκτη του ΟΗΕ που μετρά το επίπεδο και την ποιότητα ζωής στις διάφορες χώρες), αλλά και 4η χώρα στον κόσμο στην κατα κεφαλή παραγωγικότητα (productivity per capita) ("Human Development Report 2007/2008". hdr.undp.org.http://hdr.undp.org/en/media/HDR_20072008_EN_Complete.pdf. Retrieved 11 February 2010)
Στη συνέχεια ανέλαβαν οι τραπεζίτες της  να την βυθίσουν στη δυστυχία. Ετσι χρησιμοποιώντας την γνωστή και βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας τακτική των Παραγώγων, κατάφεραν να χάσουν 12 φορές το ΑΕΠ της χώρας!!! Τότε η κυβέρνηση  πιεζόμενη από τους Βρεττανούς και Ολλανδούς "επενδυτές" ανέλαβε την υποχρέωση να διασώσει τις τράπεζες φορτώνοντας το τεράστιο χρέος στις πλάτες των ανύποπτων Ισλανδών που ξύπνησαν μια μέρα χρεωμένοι. 
Ομως η αντίδραση του Προέδρου της χώρας Γκρίμσον που αρνήθηκε να υπογράψει τις σχετικές "ρυθμίσεις" αποπληρωμής με επιτόκιο 5%(!) προκάλεσε το περσινό δημοψήφισμα όπου οι Ισλανδοί με ποσοστό 93% είπαν  ένα τρομερό και απίστευτο ΟΧΙ, στέλνοντας  στα σκουπίδια τα σχέδια της κυβέρνησής τους, των τραπεζιτών και του ΔΝΤ.
Οι διεθνείς "επενδυτές" επανήλθαν και η  κυβέρνηση ψήφισε νεο σχεδιο με επιτόκιο 3% αυτή τη φορά και αποπληρωμή σε βάθος 30 χρόνων. Ο πρόεδρος όμως και πάλι αρνήθηκε να προσυπογράψει, με αποτέλεσμα το νεο δημοψήφισμα για το οποίο οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα μέχρι πριν λίγες μέρες στο ΝΑΙ. Ομως ο Ισλανδικός λαός ήταν πιο ζόρικος από ότι νόμιζαν μερικοί. Ετσι με ένα νέο ΟΧΙ με 58% αυτή τη φορά άφησε και πάλι άναυδους όλους όσους έχουν κάνει την υποταγή τρόπο ζωής και ευαγγέλιο.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι σε κάποιο οικονομικό σάιτ διάβαζα ότι αυτό το ΟΧΙ θα στοιχίσει στην Ισλανδία την ένταξη στην ΕΕ. Πρός στιγμή νόμισα πως θα τους εντάξουν με το ζόρι για τιμωρία(!) αφού είναι γνωστό οτι σε μια απο τις τελευταιες μετρήσεις οι Ισλανδοί ήταν αρνητικοί σε ποσοστό 70% στην προοπτική ένταξης. Το ποσοστό αυτό ειναι μάλλον βέβαιο ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερο τώρα πια.
Να σημειώσουμε ακόμη οτι το χρέος το οποίο απαιτούν να αποληρωθεί Ολλανδοί και Αγγλοι ειναι της τάξης των 3,5-4 δις και επομένως τίποτα το τρομερό για τις τεράστιες οικονομίες των 2 χωρών. Ομως το κακό παράδειγμα που δίνουν οι μικροί και ασήμαντοι Ισλανδοί, δημιουργεί μια μικρή τρεμούλα σε Ευρωπαίους και άλλους τοκογλύφους και εξουσιαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: