Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Το EFSF έχει πρόβλεψη να μην δώσει δάνεια στην Ελλάδα!




Από το XrimaNews 
via Anemogastri



Ενώ εδώ και μήνες η Ελλάδα αλλά και ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης υποτίθεται πως ψάχνουν να βρουν τη σωστότερη χρήση ενός πιθανού δανείου της χώρας από το EFSF – το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – η Γερμανία έχει φροντίσει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Ταμείου να υπάρχει η πρόβλεψη πως ειδικά και μόνο η Ελλάδα «δεν χρειάζεται να αντλήσει χρήματα από το Ταμείο» και επομένως δεν μπορεί να το πράξει. 

Το XrimaNews.gr αποκαλύπτει επίσημο έγγραφο του EFSF όπου στην παράγραφο D12, που είναι και η τελευταία, αναφέρονται κατά λέξη τα εξής: 
● «Δικαιούται η Ελλάδα να αντλήσει χρήματα από το EFSF;». 

● «Η Ελλάδα έχει το δικό της πακέτο σωτηρίας. Επομένως δεν έχει γίνει πρόβλεψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη από το EFSF». 

Το κείμενο αποδεικνύει πως η καγκελάριος Μέρκελ είχε αποφασίσειαρνητικά για το ενδεχόμενο χρήσης του EFSF από την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή και ότι οι πρόσφατες κινήσεις της με το σχετικό ψήφισμα που απορρίπτει τα ελληνικά αιτήματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά εφαρμογή της στρατηγικής που είχε εξ αρχής. 

Το EFSF δεν είναι εκεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και η Γερμανία φρόντισε να το εξασφαλίσει αυτό από τη σύστασή του και μάλιστα να το προβάλει γραπτώς στο κείμενο με τις «πιο συχνές ερωτήσεις για το EFSF», το οποίο βέβαια συγγράφηκε και αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο του EFSF πριν προλάβει ο οποιοσδήποτε να κάνει την παραμικρή ερώτηση σχετικά με αυτό. 

Ο σύνδεσμος του συγκεκριμένου κειμένου από το επίσημο site του efsf είναι ο παρακάτω: www.efsf.europa.eu/attachments/faq_en.pdf 

Δεν υπάρχουν σχόλια: